Bordplader af kalksten – dinosaurerne i din dagligstue

Bordplader af kalksten – dinosaurerne i din dagligstue

Kalksten har været anvendt som byggemateriale siden Ægyptens pyramider og indtil dagens moderne arkitektur. Denne bjergart karakteriseres ved styrke, modstandskraft mod ydre påvirkning og en særegen struktur skabt af fossiler.

Kalksten er en sedimentær bjergart, som i løbet af millioner af år er blevet dannet i have, floder og søer ved aflejring af resterne efter flora og fauna. Derfor kan man i kalkstenspladernes mønster finde karakteristiske fossiler af dyr og planter, som giver hver enkelt sten sit unikke udseende. Kalksten er allerede fra antikken blevet anvendt til bygning af huse og fæstninger, desuden er der skabt smukke skulpturer af den.

Jura Grey

I dag anvendes kalksten indendørs og udendørs til beklædning af bygninger, hvor materialet eksempelvis kan kombineres med træ, eller man kan skabe harmoniske klassiske farveløsninger i boligen.

Kalksten har i årtier været et populært materiale til gulvplader, opførelse af trapper og som vindueskarme. I dag gives kalksten også stadig større opmærksomhed som bordplademateriale i køkken og badeværelse. Fra vort udvalg finder du for eksempel Jura Grey, som er proppet fuld af livet fra Juratiden. Denne kalksten fra Bayern i det sydlige Tyskland har et snoet og plettet mønster, hvor man kan ane omridset af dyr fra dinosaurernes tidsalder eller historiske planter. Dette materiales mønster er roligt, men gør stenarten levende, de lyse grå og beige toner kombinerer stilfuldhed med naturlig varme. Bordplader af Jura Grey-kalksten passer godt sammen med møbler i lyse beige og hvide toner.

Dietfurt Grey (Foto: Satu Palander)

Hvis du hellere vil anvende en roligere og mørk farvetone, så passer Azul Valverde fra Portugal til dig. Eftersom der er tale om et mørkt materiale, så vil det virke som blikfang i et interiør holdt i lyse toner. Azul Valverde passer ind i såvel et klassisk som et moderne køkken, det passer særlig godt til et interiør i industristil.

Kalksten som bordplade kræver noget mere opmærksomhed end for eksempel granit. Hvis du snarere søger en vedligeholdelsesfri bordplade, som vil være lige så stilfuld som kalksten, så fører Granitop i sit udvalg kvartssten, som minder om kalksten.

Noble Concrete Grey

Kvartssten er et af ingeniørvidenskabens topresultater, idet der er tale om et stærkt og praktisk taget porefrit materiale, hvilket gør det modstandsdygtigt mod skrammer og pletter. Vort produktudvalg rummer for eksempel den grålige Noble Concrete Grey, som forener betonens rå stil med kalkstenens mønster. Desuden tilbyder vi kvartsstenen Noble Troya i brune-beige toner, som er varmere i tonerne og passer særlig godt til et møblement i tilsvarende toner. Hvis du ønsker så få bekymringer som muligt, så vælg kvartssten som materialet til dit stenbord!

Vælg det materiale, du bedste kan lide, og udregn prisen for din drømmebordplade! Begynd her!