Caesarstone -20%
Læs mere

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Hvorfor Granitop?

Vi har lang erfaring med montering af bordplader i sten. Vi gør alt, hvad vi kan for at opfylde dine ønsker – vores udgangspunkt er ikke at sælge dig det dyreste tilbud, men at finde noget, som passer til dine behov. Vores opmålere ved, at selv en eller to millimeter kan gøre en stor forskel, og med præcise mål bliver monteringen af bordpladen problemfri – og derfor perfekt. Ud over vores erfarne medarbejdere er vores fordel også hurtighed – der går ikke mere end to uger fra opmåling til montering af bordpladen. Derudover tilbyder vi også et bredt udvalg af Blanco-kvalitetskøkkenvaske og armaturer, der gør det nemt for dig at bestille bordplader hos os – det hele fra samme leverandør! Du kan også beregne den anslåede pris på den ønskede bordplade, før du bestiller. Du kan læse anmeldelser fra vores tilfredse kunder nedenfor. Alt dette skal sikre, at Granitop altid er det bedste valg!

Stenbordplader i granit, marmor eller kompositsten

En af de største fordele ved at bruge granitbordplader er deres naturlige og enestående skønhed. Intet køkken ser ens ud, da hver granitoverflades mønster er helt unikt. Desuden er granit mere modstandsdygtig over for slid end for eksempel træ eller laminat.

Marmor har været et højt værdsat materiale til indretning siden oldtiden. Selv i dag skaber marmorbordplader en følelse af luksus, uden at det ser forældet ud.

Bordplader i kompositsten fås i en bred farveskala, og deres fordel er, ud over at være endnu stærkere end granit, muligheden for at virkeliggøre unikke designideer. Farven på din bordplade kan være alt fra hvid til lysegrøn.

Læs om de forskellige materialer og muligheder på vores blog eller tag kontakt til Granitops specialister!’

Noble Concrete Grey

Servicerer I også privatpersoner?

Ja, vores primære fokus er på privatpersoner. Eftersom hvert mellemled koster penge, har vi den fordel at kunne tilbyde gode priser uden ekstra omkostninger.

Hvordan får jeg et tilbud til mit køkken?

Den endelige pris for bordplader med montering kan beregnes ved hjælp af vores prisberegner. Når du har valgt den ønskede sten og indsat de korrekte mål, kan du også straks afgive bestillingen samme sted. Hvis du ønsker det, kan du sende os din køkkenplan med mål, ud fra hvilke vi kan udarbejde et tilbud til dig.

Hvordan bestiller jeg?

Efter at du har afgivet en bestilling via vores prisberegner, vil vores opmåler kontakte dig og finde en tid til opmåling, rådgivning, præsentation af prøver og til at formalisere den endelige bestilling.

Er prisen fra priskalkulatoren den endelige pris?

Efter opmåling vil den endelige pris blive beregnet med samme kalkulator. Denne pris er endelig og omfatter ikke ekstra omkostninger.

Hvordan og hvornår kan jeg betale?

Forudbetaling 50-100% (alt efter de på regningen angivne vilkår) af bestillingens pris, når kunden bekræfter bestillingen. Regningens beløb skal overføres til vor bankkonto, eller det betales med betalingskort. Den endelige regning skal betales inden modtagelse af de bestilte varer eller umiddelbart inden monteringens påbegyndelse.

Hvor kan I levere jeres service, og hvor hurtigt kan ordren udføres?

Vores serviceområde ses under prisberegneren. Opmåling sker normalt inden for en uge fra bestillingen og montering inden for to uger fra opmålingen.

Hvad betyder “2 uger fra opmåling til montering”, kan dette forstås som et sikkert løfte?

Med kundernes tilfredshed for øje er processen for bestilling af en bordplade hos Granitop med årene blevet slebet til, så alt skal forløbe hurtigt og med mindst mulig belastning af nerverne. Som regel går der ikke mere end 14 dage med fremstilling og montering af en bordplade, undtagelsesvis har vi udført mirakler og været endog endnu hurtigere.
Denne 2-ugers monteringstid er vor prioritet, den gælder for lagerførte materialer, som vi har angivet i produktlisten med kvadratmeterpris. Ved specialbestilte sten kan perioden blive noget længere.
Der har været enkelttilfælde, hvor der (af årsager udenfor vor kontrol) er medgået længere tid til udførelse af bestillingen. Ligeledes kan vi ikke overholde vore løfter, hvis ikke et eneste tilbudt besøgstidspunkt passer kunden.
Granitops logistikfolk aftaler tidspunkter for opmåling og montering med en præcision på én time (for eksempel mellem klokken to og tre) – dette betyder ikke, at holdet ankommer præcis klokken 14.00, men at man kan forvente vore specialisters ankomst i det én time lange tidsrum fra klokken 14 til 15. Fra tid til anden forekommer der ændringer i tidsplanen, hvis der kom til at gå lidt længere tid med den foregående opgave, ingen er jo helt sikret mod overraskelser.

Hvor kan jeg se de faktiske stenprøver?

Vores montører har naturligvis prøver med ved opmålingen. Ønsker de at se stenen inden opmåling, så fremsender gerne denne med posten.

Se materialerne!

Hvis jeg nu vil bestille, hvilke skridt skal jeg tage?

Vælg et passende materiale og brug prisberegneren til at finde ud af, hvad opgaven vil komme til at koste. Beregneren fungerer samtidig som kontaktformular – efter afsendelse af en forespørgsel går der højst to arbejdsdage, inden Granitops specialist sætter sig i forbindelse med dig, så du kan komme til at drøfte bestillingen mere detaljeret. Læs mere i beregnerens brugsanvisning!

Hvor stor kan en bordplade skåret ud af sten være?

Der findes ikke noget éntydigt og enkelt svar på dette spørgsmål. For naturstens vedkommende afhænger meget af størrelsen og kvaliteten af de blokke, som skæres ud i stenbruddet. Selv om pladens længde for nogle materialers vedkommende kan være endog 3,4-3,5 meter, bør man tage i betragtning, at slabs af marmor, granit eller kalksten sjældende har alle sider helt lige, og at det ikke er sikkert, at ekstra store slabs overhovedet kan fås. Derfor anbefaler vi at ikke planlægge med bordplader længere end 3000 mm.

Kvartssten er ganske vist rektangulære i form, og længden af såkaldte jumbo-slabs er over tre meter (3185×1550 mm, 3200×1600 mm, 3250×1590 mm – afhængigt af fabrikanten), alligevel er det ikke alle materialer, som fremstilles i jumbo-mål.

Andre begrænsninger af pladens størrelse kommer af stenens vægt (som for eksempel for en køkkenø med et areal på 5 m2 kan være 400 kg), ligeledes har køkkenets beliggenhed og placering i bygningen betydning. Længere/bredere bordplader eller et L-formet køkken fremstillet i ét stykke kan ikke komme rundt i de smalle gange i visse huse i den gamle by, og ved kranløft ind igennem et vindue kan vinduesåbningens mål være begrænsende.
I almindelighed forudsætter vi, at kunden i tilfælde af tunge og store bordplader kan få hjælp af venner eller hyret arbejdskraft til at bære stenpladen frem til monteringsstedet, ofte er der også brug for indlejet udstyr til montering af pladen.

Hvor langt ud over kanten af det underliggende møbel kan bordpladen strække sig uden behov for yderligere støtte?

Bordpladernes materialestyrke er forskellig, ligeledes afhænger meget af stenens tykkelse og (naturstenens) kvalitet. Kompositsten, især i 30 mm tykkelse, er den stærkeste. Hvis det er vigtigt, at bordpladen kan bruges som bord eller bardisk, eller der er ønske om et mere luftigt indtryk af rummet og møblerne, kan konstruktionerne ved behov også skjules med sten. Således kan for eksempel den visuelt i luften svævende bordpladedel af en køkkenø eller den del af et L-formet køkken, som strækker sig ind i dagligstuen, understøttes af en forstærkningsramme gemt bag en fortykket kant.

Skal jeg foretage mig noget, før måleren ankommer?

Køkkenskabe skal være monteret og i lod. Hvis du ikke ønsker at bestille en vask hos os, skal du have den, når måleren ankommer. Det samme gælder for blandingsbatterier og komfur og andre enheder, der kræver ekstra åbninger.

Hvilke forberedelser bør gøres inden opmålerens ankomst?

Hårde hvidevarer, vask og blandingsbatteri bør være til stede, så opmåleren kan gøre sig bekendt med deres mærke/model og dimensioner. Vi anbefaler rådslagning med Granitops specialister inden køb af udstyr til køkkenet – det er ikke alle modeller komfurplader og vaske, som er egnet til montering indfældet i en bordplade.
Angiv særlige ønsker på opmålingsbladet!

Installerer I også vaske og komfurer?

Vi installerer vaske og komfurer, men udfører ikke VVS- eller elarbejde. Vi kontrollerer, om et blandingsbatteri er egnet, men monterer det ikke.

Ved anskaffelse af vask og blandingsbatteri andetsteds, hvad bør man tage hensyn til ved købet?

a) Vær ved køb af vask opmærksom på dens monteringsmuligheder. På de Blanco-vaske, som Granitop sælger, er det angivet, om vasken er beregnet til montering ovenfra eller nedefra, ligeledes om modellen kan indfældes i bordpladen eller ej.
b) Mange vaske med skål opdeles i venstrevendte (LH) og højrevendte (RH). Om der er tale om den ene eller den anden slags, afgøres efter den største kumme. Det er ikke alle vaske, som kan fås i begge varianter.
c) Eftersom åbningen til blandingsbatteriet almindeligvis bores i området mellem vasken og baggrundsstenen, er dybden af køkkenskabe og vask yderst vigtig – der skal være tilstrækkelig bredde af stenmaterialet fra kanten af vasken og til væggen (mindst 100 mm). Dette gælder især, hvor møblementet stammer fra tidligere (efter den gamle standard var møblementets dybde 560 mm, nu til dags er snarere skabe med en dybde på 600 mm udbredte). En vask af den nye standard kan ikke nødvendigvis være i skabe af den gamle standard.
d) For blandingsbatteriets vedkommende er det vigtigt at følge bevægelsen af det greb, hvormed vandstrømmens intensitet og temperatur reguleres – hvis for eksempel varmt vand fås ved at skyde håndgrebet ind mod væggen, skal blandingsbatteriets gennemføring i bordpladen være tilstrækkelig langt fra væg og baggrundssten.
e) Ved montering af komfurplader og vaske er centreret montering almindelig, dvs at udstyret monteres midt for det skab eller modul, som befinder sig nedenunder. Hvis der under komfurpladen er en ovn, som er bredere end komfurpladen, kommer der lige meget frit rum på begge sider. Hvis du ønsker, at det skal udføres på en anden måde, så angiv dine præferencer tidligt og vær helt bestemt særlig opmærksom på den monteringstegning, som du godkender.

Underlimet vask

Hvorfor skal gulvene dækkes af, kan montørerne ikke tage deres sko af?

Eftersom en bordplade af sten er en tung genstand, skal montørerne bruge sikkerhedsfodtøj til overholdelse af reglerne for arbejdssikkerhed. Ud over beskyttelse af gulvet med pap anbefaler vi også at dække møbler i nærheden af, eftersom der kan opstå støv ved monteringen (for eksempel skal der ved sprød natursten efterlades transportforstærkningsribber i åbningen, disse skærer vi først af, når pladen er fremme på monteringsstedet).

I hvilket omfang kan man stole på stenprøven og billeder på hjemmesiden/socialmedier?

Stenprøverne er af de sten, som vi sælger – de er af det samme materiale, som også bordpladen fremstilles af. Samtidig afhænger stenens mønster og farvetone også i høj grad af belysning og betragtningsvinkel. For eksempel kan kvartssten med finere struktur under visse betingelser synes ganske ensfarvet, ensartet hvid, beige, grå eller sort. Visse polerede stenarter med glimtende korn er det yderst vanskeligt at fotografere naturlige, og afhængigt af fotograferingsvinklen, som vælges til undgåelse af reflekser, kan samme køkkenø fremtræde både mørkegrå og natsort. Afhængigt af partiet kan der forekomme mindre forskelle i stenenes farvetoner.

For naturstenenes vedkommende bør det ikke komme som nogen overraskelse, hvis stenpladens mønster eller farve varierer på trods af, at hele køkkenet er fremstillet ikke blot af sten fra samme parti, men også fra samme slab. Dette gælder især den hvide Bianco Carrara C marmor.


Ved valg af særprægede materialer (for eksempel natursten som Carrara-marmor eller Jura Grey kalksten) kan du sende kontaktpersonen et billede af, hvordan stenens mønster skal være – så kan vi i god tid præcisere, om det er muligt at finde en sten med et nogenlunde tilsvarende udseende. Ved meget specielle ønsker kan det være bedre at bruge kunststen, hvis mønster er uforanderligt.

Hvordan skal vi vælge bordpladens materiale, er det bedst med granit, marmor, kalksten, keramik, kvartssten eller Terrazzo?

1) Granit er overmåde stærk, den har forholdsvis lille porøsitet og er vejrfast.
2) Marmorets mønster giver et storslået indtryk; men denne sten kræver mere pleje for at forblive smuk.
3) Kalksten (især Jura Grey) har et interessant mønster og er mere praktisk end marmor – brugsspor er ikke så tydelige. Ligesom marmor er kalksten en “blød” sten.
4) Kvartssten er et meget hygiejnisk og stærkt materiale. Til forskel for naturstenene kan kunststen ikke tåle varme og kan med årene bleges en smule i solskin.
5) Terrazzosten er fremstillet af knust natursten. Mosaikmønsteret af stykker og splinter er smukt og moderne, samtidig er materialet varmefølsomt på grund af sit indhold af harpiks.
6) Sammenlignet med andre kunstige sten som kvarts og terrazzo er keramik markant mere varmebestandig og tåler høje temperaturer ligesom granit. Ligesom andre kunstige sten – kvartssten – er keramiske overflader meget hygiejniske, og har et lavt poreindhold.
Læs om stenarter, mønstre og farver, se den længere artikel om ligheder og forskelle for kunststen (kvartssten og terrazzo)!

Hvilke finish-muligheder findes der?

Til de mest populære metoder til bearbejdning af bordpladesten hører polering (P-polished) og slibning (H-honed). Begge er glatte; men en poleret overflade har glans, mens en sleben overflade er mat. Der findes imidlertid mange flere slags finish, og forskellige producenter kan til beskrivelse af samme resultat anvende forskellige begreber afhængigt af, om man går ud fra bearbejdningsmåden eller overfladen efter bearbejdning (slutresultatet). Eksempelvis anvendes for granit sommetider begrebet “læderagtig” (leathered finish), mens en anden producent betegner den samme finish som en “børstet” overflade (brushed). Behandlingsmåderne kan afhænge af stenens egenskaber, og naturligvis er det ikke alle behandlingsmåder, som kan fås til samtlige materialer. Hvis du har brug for klarhed over begreber som flamed, bush-hammered/fine-picked, antiqued/tumbled, water-jet honed, blasted, acid-washed, eller du ønsker at se nærmere på prøver, så sæt dig i forbindelse med vore specialister!

Hvad skal man tage højde for ved bestilling af baggrundssten og kantliste?

Ligesom det er tilfældet for bordpladen, begrænses baggrundsstenens længde af stenpladens længde. Hvis det overhovedet er muligt, fremstiller vi baggrundsstenen af den samme plade, så ligheden med bordpladen bliver størst mulig. For nogle materialers vedkommende (kalksten, marmor, terrazzo) er det på grund af stenens sprødhed ikke muligt at fremstille en liste i fuld længde, dette især i tilfælde af, at baggrundsstenens højde er mindre end 100 mm.

Ved bestilling af en bordplade eller køkkenø, hvor den vandrette sten fortsætter som en lodret side, hvor præcist er det muligt at tilpasse mønstret?

Granitops specialister gør deres bedste for, at mønstrets overgange bliver så ensartede som muligt, og at tegningen (årerne i marmor) fortsætter flydende. Ved stormønstrede sten kan spejleffekt bruges, og til kunststen har producenter muliggjort bookmatch-effekten, hvor pladerne findes såvel venstre- som højrevendte. Til opnåelse af perfekt mønstertilpasning medgår der noget mere materiale, og prisen kan blive op til 40% større end den, som hjemmesidens automatiske prisberegner angiver.

Bookmatch

Når en stens kvadratmeterpris er angivet i produktudvalget, hvorfor angiver prisberegneren så en større pris for et lille bord med en størrelse på 1×1 m?

Stenenes pris på materialebladet skal anses for vejledende, eftersom kvadratmeterprisen kun udgør en del af den samlede pris på en bordplade eller anden form for stenplade. Til opnåelse af et kvadratmeterstort bord fra en stenplade (slab) skal der udføres mindst 2, ofte imidlertid endda 4 snit (dermed saves der 2000-4000 mm), ligeledes behøver alle synlige kanter kantfinish (samlet profillængde 4000 mm). Prisberegneren tillægger også moms og transportomkostninger, som ligeledes indgår i prisen.
På den anden side kan prisen på et lille havebord, en blomsterhylde, en sokkel eller en kaminhylde også blive lavere end i prisberegneren – med et FUND af en materialerest (-50 %) kan prisen på en lille stenplade vise sig endog meget gunstig.

Prisberegner

Stadig flere interesserer sig for, hvad en stenplade fremstillet til spisebordet eller køkkenøen kunne koste. Vi har beregnet nogle priseksempler, som også indbefatter prisen på kantfinish og vejledende fragtomkostninger. Her er prisen for en enkel bordplade uden åbninger, og som hverken har brug for opmåling eller montering:

Bianco Carrara C 20mm, poleret

1 x 1,5 m (1000 x 1500 mm) faset/standard kant profil 7426 kr (Hovedstaden) – 8470 kr (Jylland)
1 x 1,5 m rund profil 8581 kr – 9625 kr
0,8 x 2,2 m faset kant profil 8233 kr – 9277 kr
0,8 x 2,2 m rund profil 9388 kr – 10432 kr

Kalksten Jura Grey 20mm, slebet

1 x 1,5 m faset kant profil 5215 kr – 6259 kr
1 x 1,5 m rund profil 6370 kr – 7414 kr
0,8 x 2,2 m faset kant profil 5638 kr – 6682 kr
0,8 x 2,2 m rund profil 6793 kr – 7837 kr

Granit Nero Assoluto 20mm, poleret

1 x 1,5 m faset kant profil 7080 kr – 8124 kr
1 x 1,5 m rund profil 8235 kr – 9279 kr
0,8 x 2,2 m faset kant profil 7826 kr – 8870 kr
0,8 x 2,2 m rund profil 8981 kr – 10025 kr

Alle priser er i danske kroner og eksklusive moms.

Er marmor velegnet til køkkenbordplader?

Vi kan tilbyde køkkenbordplader i marmor, men i betragtning af marmors følsomhed overfor mekaniske skader og stoffer, som bruges regelmæssigt i køkkenet (f. eks. kaffe, te, olie, citrusfrugter, rødvin osv.) anbefaler vi ikke marmor til køkkener. Marmor egner sig bedre til badeværelser eller som vinduesplader. Marmor bør behandles regelmæssigt med imprægnering.

Kan man også bestille mindre stenstykker? Badeværelse, vindueskarme, bordplade og tilsvarende…

Stenplader med en sidelængde mindre end 600 mm har vi ALTID til favørpris. Samtidig skal man tage højde for, at også ved bestilling af mindre stenprodukter tillægges materialets pris omkostningen for tilskæring og kantbearbejdning, ligeledes fragtomkostningerne.

Hvis jeg ikke kan finde min adresse i beregnerens områdetabel, hvad sker der så? Kan man også bestille uden opmåling og montering?

Vi har samarbejdet med kendte byggevirksomheder og indendørsarkitekter, hvis specialister er erfarne fagfolk og hverken i kvalitet eller viden står tilbage for Granitops konsulenter, opmålere og montører. Dog gælder det, at for objekter uden for vort betjeningsområde og ved brug af tredjeparts tegninger, arbejdskraft eller transport er vi ikke altid i stand til at overholde 2-ugers fristen for færdiggørelse. Ligeledes påtager vi os ikke det fulde ansvar for, at en bordplade fremstillet på grundlag af tredjeparts arbejdstegninger kommer til at passe perfekt.

Hvor tykke er Jeres sten?

De mest udbredte stenplader (slabs) er 20 mm eller 30 mm tykke, prisen for disse er forskellig, og begge varianter findes også som valgmuligheder i prisberegneren. For visse materialers vedkommende er det også muligt at få sin sten i tykkelser på 12, 40 eller 50 mm, pris og tilgængelighed bør dog endeligt præciseres.

Hvorfor har nogle produkter en pris, mens andre ikke har nogen, og hvad er en specialbestilling?

Hjemmesidens materialeudvalg rummer de materialer, som for tiden er efterspurgte, og hvis egenskaber opfylder Granitops kvalitetskrav. Stenene opdeles naturligvis også efter art (granit, marmor, kalksten, kvartsit, Terrazzo, kompositsten – brug filteret!); men grundlæggende finder man ved materialet enten kvadratmeterprisen eller angivelsen “Kan bestilles”. De med pris angivne sten har vi på lager, og for dem gælder løftet “2 uger fra opmåling til montering”. “Kan bestilles”-materiale kan ligeledes fås; men her varierer pris og leveringstid mere. For sten, der skal specialbestilles, gælder også et krav om højere forudbetaling (som regel 100%).

I tilfælde af specialønske, kan I så også bestille en sten, som ikke findes på hjemmesiden?

Hvis du ønsker et meget eksklusivt stenbord eller et med interessant mønster, så reservér tid til processen og rådfør dig med vore specialister. For sådanne materialers vedkommende, der engang har været til salg, men som ikke længere fremstilles, kan der også findes et alternativ med tilnærmelsesvis samme udformning/mønster.

Hvad skal man tage hensyn til ved et pristilbud og rabatter?

Vore købsvilkår har en regel om, at et pristilbud gælder i 15 dage. Dette er imidlertid ikke tilfældet for særtilbud og kampagnepriser, især hvor der er tale om “lagerslutsalg” – vælger man 1/2 måned til tilbuddet, kan det ske, at fremstillingen af stenen er slut og hele materialelageret solgt.

Alle spørgsmål om bordplader i granit, marmor eller kompositsten er velkomne!