Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Jura Grey kalksten er fortsat populær!

Jura Grey kalksten er fortsat populær!

Ligesom granit, marmor og andre natursten er kalksten dannet for millioner af år siden igennem geologiske, biokemiske med flere processer. Moder Natur har været rigtig lang tid om at skabe kalkstenens mønster, og i nogle sten kan livet i Juratiden og havaflejringerne ses tydeligt den dag i dag.


En af de kalksten, der har det livligste mønster og er dekoreret med fossiler (og som samtidig er hårdere end gennemsnittet), er Jura Grey, som stammer fra Tyskland. Bjergområdet i Bayern, hvor den berømteste tyske sten brydes, ligger i Sydtyskland ikke langt fra München og støder op til Østrig og Tjekkiet.

På grå eller beige lys baggrund findes der mørkere pletter og slyngninger, der ind imellem kan minde om sneglehuse eller endda teksturen af én eller anden eksotisk plante. Sådant slyngende og plettet mønster findes der temmelig meget af, og selv om der skulle komme en plet på stenens overflade, vil den ikke være særlig synlig på grund af Jura Greys fritflydende tegninger i sammenligning med andre kalksten med en mere ensartet baggrund (Azul Valverde og Thala Grey).

Jura Greys udseende er uanset det karakteristiske mønster alligevel universelt og passende til alt.
Sammenlignet med almindelig grå er denne kalksten blødere og mere nuanceret, med et moderne engelsk ord greige (grå-beige). På grund heraf er der mange kombinationsmuligheder, først og fremmest kan man til møbler og vægge bruge hvid, beige eller grå, designmæssigt snarere en klassisk stil. På den anden side virker en bordplade af Jura Grey også effektfuld i et moderne interiør med mørkegråt møblement og køleskab med videre i sort eller rustfrit stål.

Anvendelsen af kalksten til køkkenborde er en stigende trend. Ved siden af den fornemme hvide marmor (Bianco Carrara C) ser stensorten ganske vist lidt mere hverdagsagtig ud; men netop derfor passer den også til sådanne hjem, som er mere nede på jorden. For eksempel i et bjælkehus kan marmor eller moderne kvartssten virke som et fremmedlegeme, mens kalksten til gengæld harmonerer fuldstændigt med træet. Således er der da også stadig flere, som ud over til køkkenborde også anvender kalksten til kaminplader, vinduesplader og i badeværelser.

Allerede i nogen tid har industriel betongrå været en modefarve til det moderne køkken. I dag anbefaler indendørsarkitekter dog at tilføje farver og elementer med fremtrædende betoninger til at live den moderne rolige indretning op. Men når det drejer sig om et åbent køkken, hvor køkkenbordet og køkkenøen kan ses fra stuen (hvor der måske netop er blevet anvendt en mere farverig løsning og klarere tapeter), og der ønskes vinduesplader af samme stenart som køkkenbordet – så er kalksten praktisk taget uerstattelig.

Eftersom kvartsstenen tenderer til at bleges i sollys, betaler det sig ud over Jura Grau at tjekke op på stenarter med et mere ensartet mønster. For eksempel er Azul Valverde fra Portugal og den tunesiske Thala Grey-kalksten mere beskedne i mønsteret og vil ikke on dominere overvældende i designet. Vælger du et køkkenbord, baggrundssten eller vinduesplader fremstillet af disse stensorter, kan du være sikker på at få en løsning, der holder i årtier!

Undersøg alle de tilbudte materialer og sæt dig i forbindelse med os, hvis du har spørgsmål!

Jura Grey kalksten

Køkkentrends i 2022

Bordplader af kalksten – dinosaurerne i din dagligstue

Sporene efter Verdens skabelse på dit køkkenbord

Keramik er smukt, trendy og meget modstandsdygtigt på en og samme tid

Hvorfor skal man vælge et køkkenbord af sten?

Et køkkenbord af sten er et godt valg til alle, der værdsætter naturmaterialer og nærhed til naturen hjemme hos sig selv. Til stens fordel taler såvel, at materialet er praktisk, som det smukke udseende og de enestående mønstre, som naturens kræfter har skabt. Kunststenenes mønster er ganske vist skabt af mennesker; men for det meste er inspirationen også hertil kommet netop fra naturstenene.

Hvilke bordpladematerialer tilbyder Granitop?

I Granitops produktudvalg findes såvel granit, marmor, kompositsten, kvartsit, keramik, kalksten som terrazzo, der ligesom kompositsten er en kunststen, men med en noget anderledes fremstillingsteknik. Hvor kompositsten ud fra en blanding af naturlige materialer under et tryk på omkring 100 tons ved fremstillingen presses sammen til plader, så indeholder terrazzo større stykker af natursten, som sammen med et tilslag af cement eller harpiks så at sige modnes i en kasseformet beholder, hvor naturlige processer efterlignes.