Caesarstone -20%
Læs mere
Bordplader af kalksten – dinosaurerne i din dagligstue

Bordplader af kalksten – dinosaurerne i din dagligstue

Kalksten har været anvendt som byggemateriale siden Ægyptens pyramider og indtil dagens moderne arkitektur. Denne bjergart karakteriseres ved styrke, modstandskraft mod ydre påvirkning og en særegen struktur skabt af fossiler.

Kalksten er en sedimentær bjergart, som i løbet af millioner af år er blevet dannet i have, floder og søer ved aflejring af resterne efter flora og fauna. Derfor kan man i kalkstenspladernes mønster finde karakteristiske fossiler af dyr og planter, som giver hver enkelt sten sit unikke udseende. Kalksten er allerede fra antikken blevet anvendt til bygning af huse og fæstninger, desuden er der skabt smukke skulpturer af den.

Jura Grey

I dag anvendes kalksten indendørs og udendørs til beklædning af bygninger, hvor materialet eksempelvis kan kombineres med træ, eller man kan skabe harmoniske klassiske farveløsninger i boligen.

Kalksten har i årtier været et populært materiale til gulvplader, opførelse af trapper og som vindueskarme. I dag gives kalksten også stadig større opmærksomhed som bordplademateriale i køkken og badeværelse. Fra vort udvalg finder du for eksempel Jura Grey, som er proppet fuld af livet fra Juratiden. Denne kalksten fra Bayern i det sydlige Tyskland har et snoet og plettet mønster, hvor man kan ane omridset af dyr fra dinosaurernes tidsalder eller historiske planter. Dette materiales mønster er roligt, men gør stenarten levende, de lyse grå og beige toner kombinerer stilfuldhed med naturlig varme. Bordplader af Jura Grey-kalksten passer godt sammen med møbler i lyse beige og hvide toner.

Dietfurt Grey (Foto: Satu Palander)

Hvis du hellere vil anvende en roligere og mørk farvetone, så passer Azul Valverde fra Portugal til dig. Eftersom der er tale om et mørkt materiale, så vil det virke som blikfang i et interiør holdt i lyse toner. Azul Valverde passer ind i såvel et klassisk som et moderne køkken, det passer særlig godt til et interiør i industristil.

Kalksten som bordplade kræver noget mere opmærksomhed end for eksempel granit. Hvis du snarere søger en vedligeholdelsesfri bordplade, som vil være lige så stilfuld som kalksten, så fører Granitop i sit udvalg kvartssten, som minder om kalksten.

Kalksten

Jura Grey kalksten

Jura Grey er en tysk kalksten med lyst mønster på lys baggrund. Den beige-grålige baggrund smykkes ofte af naturlige forsteninger.

Dietfurt Grey-kalkstenen stammer fra Bayerns bjerge, det samme område i Tyskland, hvor den anden populære kalksten Jura Grey brydes. Sammenlignet med Jura Grey er Dietfurt Grey ikke så beige, snarere ensartet grå, måske endda med en undertone af blåt. Slebet (honed – H).

kalksten Thala Grey

Thala Grey er kalksten med grå baggrund fra Tunesien.

Azul Valverde kalksten

Azul Valverde er en portugisisk kalksten med et meget varieret mønster, hvor afrundede aftegninger veksler med markante strukturer.

Crema Perla er en cremeagtigt beigegrå kalksten, som stammer fra Spanien. Det diskrete og forholdsvis ensartede mønster har gjort denne sten meget populær til såvel udendørs som indendørs finish. Crema Perla kan fås i mange forskellige bearbejdninger, så denne kalksten finder man ofte i offentlige rum som væg- og gulvplader, som køkkenbordplader, ligeledes i badeværelser og spa’er, ved havedekoration og som trappetrin.

Grigio St. Moritz er en betongrå kalksten fra Frankrig. Stenen er på grund af sit forholdsvis lidet krævende mønster temmelig universel i sin anvendelse og passer takket være sin beherskede fremtræden til stort set ethvert interiør. Denne kalksten er med sit grå og temmelig ensartede mønster forholdsvis smudssikker og tilgiver brugsspor i højere grad end visse andre materialer med stærkere særpræg.

STENENES TOP 10

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Se materialerne!
Noble Concrete Grey

Kvartssten er et af ingeniørvidenskabens topresultater, idet der er tale om et stærkt og praktisk taget porefrit materiale, hvilket gør det modstandsdygtigt mod skrammer og pletter. Vort produktudvalg rummer for eksempel den grålige Noble Concrete Grey, som forener betonens rå stil med kalkstenens mønster. Desuden tilbyder vi kvartsstenen Noble Troya i brune-beige toner, som er varmere i tonerne og passer særlig godt til et møblement i tilsvarende toner. Hvis du ønsker så få bekymringer som muligt, så vælg kvartssten som materialet til dit stenbord!

Vælg det materiale, du bedste kan lide, og udregn prisen for din drømmebordplade! Begynd her!

Køkkentrends i 2022

Sporene efter Verdens skabelse på dit køkkenbord

Jura Grey kalksten er fortsat populær!