Caesarstone -20%
Læs mere
Forårskampagne!

Forårskampagne!

Solen står allerede højt på himlen, og snart er det sommer! Forårets lune vejr lokker én udendørs, ud i haven og på terrassen og sætter gang i tankerne om, hvordan udendørskøkkenet eller havehusets grillhjørne mon kunne friskes op.
Hvor den mest udbredte finish på en bordplade af sten almindeligvis er poleret (P-for polished) og slebet (H for-honed), så bliver andre overfladebehandlingsmuligheder aktuelle netop i forårs- og sommerperioden. I sæsonen for udendørskøkkener stiger interessen for granit, og opmærksomheden rettes i højere grad også mod brændt og børstet materiale, med såkaldt læderagtig finish.

Forskellige former for overfladefinish

Når en bordplade af sten kan bestilles med meget forskelligt udseende, så er der naturligvis også forskellige måder at betegne overfladebehandlingen på. Ved siden af poleret og slebet materiale møder man også sten betegnet med ordet “læderagtig” (L for leather, leathered, fra engelsk) eller som brændt & børstet (F/B for flamed & brushed) eller tilsvarende. En sådan behandling giver en mere ujævn og ru overflade, lignende materialer finder man også hos producenterne af kvartssten – hos Trend-kollektionen kaldes strukturoverfladen på sten som Ambiente Light og Residente Dark for eksempel Terra-finish.

Nogle stenproducenter bruger beskrivelsen af processen (bearbejdningsmåden for stenen) til at betegne deres sten med, mens andre i stedet supplerer stenens navn med et led, som karakteriserer slutresultatet. Sådan logik kan være forvirrende, især når man tænker på, at den givne finish også har betydning for bordpladens pris. Samtidig afhænger meget også af stenen selv, materialets styrke og mineralindhold. Der kan være mange måder til at opnå det samme resultat, og afhængigt af stenen kan bearbejdningen variere. Blødere graniter behøver for det meste ikke flammebearbejdning (brænding), en relieftekstur opnås på enklere vis blot ved bearbejdning med børster.

Nero Assoluto

Hos Granitop vil vi gerne holde en enkel og brugervenlig linie, og derfor viser vi overvejende prisen for polerede sten under materialevalg og i prisberegneren. Denne regel er dog ikke uden undtagelser, idet vi også fører specieller materialer. Ved sådanne undtagelser har vi tilføjet oplysninger om den anvendte finish.
Hvis du ønsker at vide mere om dette emne, kan du læse artiklen om former for finish. Du kan også se på siden med “Hyppigt stillede spørgsmål” og forhøre dig om alle de tilbudte muligheder hos vore hjælpsomme specialister!

Til rum med offentlig adgang og udendørs betaler det sig at vælge et særlig holdbart materiale!

I hjemmene er poleret materiale det mest udbredte. Blandt stensorterne har marmor, kalksten, terrazzo og kvartssten været fremherskende på det seneste. Ved planlægningen af udendørs haveborde, grillhjørne eller bardisk er disse stensorter dog ikke nødvendigvis det bedste valg, eftersom de ikke når granitens holdbarhed og vejrfasthed.

De steder, hvor stenen belastes mere, eller hvor man kan forvente betydelige udsving i fugtighed og temperatur, betaler det sig at stole på graniten, især mørkere granitsorter. Netop udendørs caféer, restauranter, hoteller med flere virksomheder værdsætter da også ofte netop børstet og brændt-børstet granit.

Priserne smelter om foråret!

Rabat på granitsten! Granit med læderagtig finish Nero Assoluto (F/B) og Steel Grey (B) – 15%.


Tilbudet gælder for lagerført materiale, så længe vi har det.

Steel Grey

Vælg det materiale, du bedste kan lide, og udregn prisen for din drømmebordplade!