Caesarstone -20%
Læs mere
Planlægning af bryggers

Planlægning af bryggers

Ligesom køkken og badeværelse er også bryggerset et af hjemmets vigtigste rum, hvor nøgleordene er bekvemmelighed, rummelighed, praktisk anvendelighed og renhed. Og selv om bryggerset ikke er et sted, hvor gæster kigger ind, kunne også dette sted være pænt og i orden, så beboerne finder det et behageligt sted at virke.I mindre lejligheder hører vaskemaskinen almindeligvis til i badeværelset eller køkkenet, rengøringsremedier finder man plads til i et eller andet skab, snavsetøjskurv og strygebræt eller tørrestativ finder plads i garderoben eller pulterrummet. For beboerne i et hus eller for den sags skyld også i en større lejlighed, især hvor familien omfatter børn og kæledyr, vil det imidlertid være formålstjenligt allerede i den indledende fase af en ombygning eller planlægning at projektere bryggerset som et rum for sig.

Bianco Carrara C marmor

Det er bedre at arbejde i et rum med plads!

Vil man have både vaskemaskine, snavsetøjskurv og somme tider også tørretumbler i badeværelset, kan pladsen blive trang i et lille rum. Og når der ligger en bunke tøj og venter på at blive strøget, kan det blive besværligt eller endda umuligt at nyde sit brusebad eller karbad. Derfor er der stadig flere, som projekterer et universalt bryggers til deres bolig og tilpasser dette netop til deres egne behov.

Men hvad kunne man så tage hensyn til ved opførelse og indretning af bryggerset?

Viscount White granit

Design og praktisk brug sammen

Ved udformningen af rummet kan man gå ud fra hjemmets generelle fremtræden. I en statelig lejlighed i den indre by passer ét materiale, mens en gård langt udenfor byen lægger op til noget helt andet. Ved valget af bordplade bør man være opmærksom på, at natursten som marmor, granit og kalksten også tåler højere temperaturer, mens kunststenens – kvartsstenens – overflade er mere følsom overfor varme. Hvis man også vil bruge bordet som strygebræt, skal der helt sikkert vælges en varmefast stenplade!
Ligesom køkken og badeværelse har også bryggerset sine egne særpræg, så ud over udseendet skal man ved indretningen af dette teknikrum have ergonomi og løsningernes praktiske anvendelighed for øje.

Se materialerne!

Beliggenhed i et parcelhus eller i en lejlighed

Det ideelle bryggers befinder sig i nærheden af køkkenet eller garagen. Det vil være godt, hvis der også er en dør, som fører lige ud i det fri – så bliver det lettere at komme ud og hænge vasketøj til tørre uden at skulle passere gennem andre rum. Hvis der er kæledyr i huset, eller familiemedlemmer har fritidssysler som lystfiskeri eller ture i det fri, er det også bekvemt at kunne vaske mudret fodtøj og hundepoter rene straks efter at være kommet ind i huset. Håndbruser og vask er ubetinget nødvendige til sådan hurtig rengøring!

Noble Arco


Bryggerset som hjælperum og opbevaringssted

Der er aldrig for mange skabe og opbevaringssteder i køkken og vaskerum. Det kan altid diskuteres, om der ud over vaskemaskinen er brug for en tørretumbler, eller om den bedste strygning fås ved dampning i et dampskab eller ved brug af strygejern. Der findes givetvis argumenter såvel for som imod de forskellige holdninger; men ingen er i tvivl om, at bryggerset er det ideelle sted til at opbevare ting.

Beboernes hobbies og vaner bestemmer bryggersets indretning. Jo flere knager, skabe og hylder der er, desto bedre muligheder har man for at opbevare ting, som man ikke har brug for til daglig, om det så er julepynt eller rulleskøjter, elektrisk skruetrækker og reserve-elpærer eller en tromme, der blev taget med fra en eksotisk rejse til Indien eller Afrika.

Foto: Husart.se

God ventilation

Bryggerset vil formentlig finde størst anvendelse til vask og tørring af tøj. Uanset om man tørrer med tørretumbler eller tørrestativ, behøver et fugtigt rum helt sikkert god udluftning, dermed betaler det sig ikke at spare på ventilationen.

Vægge og gulv skal være nemme at vedligeholde

Selv om bryggerset har indbygget vandforsyning, og luftfugtigheden er højere end typisk for almindelige værelser, behøver rummet for det meste ikke keramikpladebeklædning over det hele. Ofte nøjes man med at pladebeklæde gulvet samt vaskemaskinens og håndvaskens nærmeste omgivelser. Resten af væggene får vaskbar vægmaling, og så bliver der stenbordet og baggrunds-stenplader til supplering heraf. Hvis bryggersets vægge dernæst bliver udstyret med hylder af samme materiale som bordpladen, fås et særlig elegant resultat!

Nero Assoluto granit

Tilstrækkelig belysning og elkontakter

Arbejdet går bedre i et velbelyst rum, desuden lettes arbejdet af lysnetudtag indenfor bekvem rækkevidde. Hvor det er muligt, betaler det sig at supplere loftsbelysningen med fleksible væglamper, punktbelysning eller lamper, som klemmes fast på bord eller hylde.

Hvis du er interesseret i at finde en stenplade, som passer til dit bryggers, eller du vil bestille en marmorplade under håndvasken eller andet lignende, så se vores produktudvalg og beregn prisen på et stenbord!

Et badeværelse af god kvalitet holder i årevis

Komfortabelt og trendy badeværelse

Bestilling fra Granitop – hurtigt og bekvemt!

Bianco Sardo