Caesarstone -20%
Læs mere
Fif, hvordan man kan spare ved ombygning af sit køkken

Fif, hvordan man kan spare ved ombygning af sit køkken

Det kan ikke undgås, at køkkenet bliver et af de dyreste rum i hjemmet at ombygge, og prisen på et nyt køkkenmøblement kan nå op i titusinder. Dette betyder dog ikke, at man skal lade køkkenet ude af betragtning i tilfælde af et beskedent budget – ombygning kan også ske smart og økonomisk.

Dietfurt Grey kalksten

Find gode tilbud på køkkenmøbler i butikkerne

Den dyreste del af køkkenombygningen er møblerne, køkkenskabene, som oftest udgør henved halvdelen af budgettet for hele ombygningen. Med noget held kan man dog i salonerne finde udstillingsmøbler med stor prisnedsættelse, som ikke vil belaste pungen i samme grad som et møblement til fuld pris.

Blandt det store varehuse kan det betale sig at besøge for eksempel IKEA, hvor man finder køkkenmøbler til ethvert budget, og den interesserede kan sætte sig et passende køkken sammen ud fra forskellige moduler.

Prisberegner

Det er ikke altid, man er nødt til at købe nye køkkenmøbler

Ind imellem er køkkenombygningen ikke begrundet i slidte og forældede møbler, men i at man bare vil have noget nyt. I så fald er det tilstrækkeligt med for eksempel nye greb på skabene, nyt blandingsbatteri og vask, nye blomsterpotter eller dekorative genstande her og dér, og vips! har du opfrisket køkkenets udseende. Hvis du så er endnu mere af gør-det-selv typen, kan du også gribe malerrulle og maling til at give skabslågerne en mere passende farve med. Også dekorativ folie vinder popularitet som et middel til at give køkkenmøblerne et nyt og friskere udseende.

Hvis imidlertid årsagen skal findes i, at køkkenmøblerne synes udtjente, kan det meget vel betale sig at kigge lidt videre end blot på skabslågerne – det kan nemlig udmærket være, at rammeværket er aldeles solidt og i orden, så man kan klare sig med at bestille nye skabslåger, som får møblementet til at se helt nyt ud, og dermed sparer en masse penge.

Colonial White granit

Skift bordpladen ud

Én del af køkkenmøblementet, som uvægerligt kan vise sig slidt, er bordpladen. Ved udskiftning af bordpladen med en ny får køkkenet en helt anden fremtræden. Der findes forskellige køkkenbordplader – for eksempel af træ, laminat, kvartssten, granit eller marmor. Selv om de to førstnævnte virker tillokkende med deres betydeligt lavere pris, holder de almindeligvis ikke nær så længe, fordi de hverken er gode til at tåle fugtighed eller varme. Et af de mest holdbare materialer til køkkenborde er granit, som med stor sandsynlighed vil tjene sin bruger meget længere end et hvilket som helst køkkenskab.

Se materialerne!
Lavic Navajo kvarts

Noble Carrara kvarts

Fornyelse af de hårde hvidevarer

Ved fornyelsen af de hårde hvidevarer betaler det sig at se efter, om en del af de eksisterende stadig er brugbar. Og hvis for eksempel opvaskemaskinen trænger til udskiftning, og farven på den valgte nye maskine ikke passer med resten, lader den sig faktisk også male om, eller man kan forsyne den med dekorativfolie. Det kan også være rigtig sjovt at have køleskabene malet sorte med kridtmaling, som familiens yngste kan tegne på, eller hvor man kan skrive sin huskeliste for, hvad der skal hentes i butikken.

Hvis man imidlertid vil modernisere sit køkken, så er det en god idé at skifte de gamle hårde hvidevarer ud med integreret køkkenudstyr, som ikke bare skaber et bedre helhedsindtryk, men også – og det kan man lige så godt erkende – giver et mere værdigt og dyrere indtryk.

Noble Ivory White kvarts

Ændring af belysningen

Ligeledes kan en betydelig ændring opnås med en anden belysning i køkkenet. I mange moderne køkkener findes accentbelysning under de øverste skabe. Sådanne armaturer eller lysstrimler kan man selv købe i byggemarkederne, og de er nemme at installere selv.

Man kan også prøve at kombinere områder med forskellig lysstyrke i køkkenet. Mange folk nyder et rum, hvor man har skarpere lys til madlavningen og samtidig kan indtage aftensmåltidet i blødere belysning.

Køkkenombygningen behøver ikke ubetinget at være et dyrt projekt, køkkenet lader sig også forny til en favorabel pris. Hertil skal man se efter, hvad der virkelig trænger til at blive skiftet ud, og overveje, om måske eksisterende ting kan friskes op for således at give køkkenet et frisk pust. Prøv at beregne prisen på en bordplade og kast også et blik på vort udvalg af vaske og blandingsbatterier!

Se vaske!
Nero Africa granit
Nero Assoluto granit

Luksuriøst genbrug

Ideer til et mindre køkken

Planlægning af et børnevenligt køkken

Til hjælp i planlægning af køkkenøen – op til to gange mere plads!