Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Luksuriøst genbrug

Luksuriøst genbrug

I dag er butikkerne ganske vist fulde af møbler; med udvalget i indretningssalonerne tenderer til at være temmelig ensartet og ikke særlig personligt. Yderligere er bæredygtighed og genbrug i dag nøgleord ved indretningen af hjemmet. Men dette betyder bestemt ikke, at man skal give afkald på kvalitet og luksus. Enestående og iøjnefaldende møbler kan man selv skabe, og hvad der er allervigtigst, dermed forbliver skaberens erindring og ånd i kunstværket på en måde, som man aldrig vil finde i et butiksprodukt.

Projektet begynder med planlægningen

Allerførst betaler det sig at tænke igennem, hvad det er for et møbel, som skal gøres i orden, og hvordan slutresultatet kunne være. Det betaler sig at ikke straks kassere et gammelt møbel, måske kan det fornys. Eller måske kan der blæses nyt liv i én eller anden genstand med sentimental værdi, for eksempel fra bedsteforældrenes tid. Hvis man imidlertid ikke selv har noget særligt ved hånden, kan man passende se sig omkring i socialmediernes møbelsalgsgrupper, på markeder eller i antikvitetsbutikker, hvor man ofte kan finde meget særprægede sager, som med beskeden indsats kan gøres til virkelige blikfang.

Vi har allerede talt meget om, hvordan køkkenmøblementet kan gives et nyt indtryk ved udskiftning af bordpladen med sten, og på samme vis kan enhvert andet møbel fornys.

Noble Carrara

Ved selv at designe møblet mindsker du det økologiske fodspor og skaber enestående møbler

Renovering af træmøbler er det allerletteste – træ er et meget taknemmeligt materiale, som nemt kan repareres. Man bruger blot træspartel til at reparere skrammer og hak, sliber efter, udskifter dele efter behov og maler rammen over med frisk maling. Dækker man så yderligere det lille skab eller bord med en stenplade, kan man være sikker på, at resultatet bliver enestående og smukt! En bordramme af metal kan kræve lidt mere arbejde; men når den gamle maling og rust er fjernet med trådbørste og sandpapir, kan man af den malede ramme og en ny stenplade få et meget smukt havebord!

Nero Assoluto

En ordentlig bordplade gør møblet holdbart

Skuffer, sider og kanter på møbler lider meget mindre overlast end bordpladen. Således kan det ske, at resten af en kommodes eller et skabs konstruktion er ganske i orden, mens det øverste lag er slidt eller plettet. Når det nu alligevel skal skiftes ud, hvorfor så ikke dække af med en stenplade, som er mere holdbar end træ eller laminat. Særlig væsentlig er holdbarhed og vandfasthed ved køkken- og badeværelsesmøbler, hvor man bør vælge en sådan bordplade, som ikke tager skade ved brugen.

Ved bordplader af træ er der ingen bekymring for, at fugt, høj temperatur, et tabt glas eller naturligt slid skulle gøre skade. På samme vis kan bordplader af sten anvendes på alle andre møbler, kun fantasien sætter grænser herfor – natborde, kommoder, fjernsyns- og sofaborde, blomsterhylder med videre. Bordplader af sten kan skæres til et hvilket som helst mål og passende specielt netop til dig. Sætter du dig i forbindelse med Granitops specialister, kan du være sikker på, at din vision om en smuk designgenstand bliver virkeliggjort!

Grigio Aveiro

En ensartet gennemgående linie i hele indretningen

Ved selv at renovere møblerne og anvende samme materiale til bordplader i alle værelserne kan man også i hjemmet skabe et ensartet designsprog, en gennemgående linie i rummene, som binder hele hjemmets indretning til en helhed.

For eksempel passer en af de mest populære sten, den italienske lyse Bianco Carrara C-marmor, fortræffeligt til ethvert rum. Anvendelsen af marmor i hjemmet bringer luksus og elegance til rummene og fremtræder præsentabel såvel på natborde i soveværelset som i form af køkkenbord. For slet ikke at tale om badeværelset, hvor hvid marmor passer særlig godt og giver vaskeomgivelserne den allerede fra antikken kendte glans.

Bianco Carrara C

Møbler med natursten er unikke

Bruger man natursten, kan man være sikker på, at hvert enkelt møbel bliver fuldstændigt enestående, og at ingen anden har noget helt magen til. I naturstenen finder man jo så at sige de i naturen opståede mønstre trykt, de understreger boligindretterens særpræg og gode smag. Ligesom ethvert hjem er forskelligt, er også enhver stens farvetone, de af naturen formede linier og mønster helt deres egne.

Terrazzo Calacatta

Nero Tropez

Ønsker man derimod et køkkenbord med en helt bestemt tegning, kan man bruge kompositsten, som efterligner natursten. Til kunststenens fordel taler også den forholdsvis gunstige pris samtidig med, at man kan vælge en kunststen med en meget naturlig fremtræden.

Designer man selv møblementet og dekorerer det med sten, kan man være sikker på, at indretningen af hjemmet er som et unikum fra en haute couture-modeskabers hånd. Fylder man sit hjem med selvskabte møbler, som fortæller éns egen historie, kan det overhovedet ikke sammenlignes med noget masseprodukt fra en møbelfabrik, der kan købes i en butik.

Jura Grey

Kast et blik på de tilbudte materialer!

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?

Hvilken farve køkken skal jeg vælge?

Indretningsarkitekter anbefaler

Hjemmet hjemmefra