Caesarstone -20%
Læs mere
Ideer til et mindre køkken

Ideer til et mindre køkken

Ikke alle boliger har et stort køkken, der støder op til en stue eller spisestue. I nogle lejligheder, ofte i ældre hjem i hjertet af byen, er der ofte et lille rum til madlavning.

For moderne køkkener er der udviklet løsninger, som vores forfædre ikke kunne forudsige, og derfor er der mange flere valg end ved første øjekast! For at holde køkkenet, uanset dets størrelse, dejligt og brugervenligt, er det nyttigt at huske nogle af de gyldne regler.

Brug så meget naturligt lys som muligt!

I et lille rum har vinduet også en tendens til at være lille. Skjul ikke denne naturlige lyskilde med et tykt gardin eller planlæg store væghylder rundt om det.

Crystal Sahara kvarts

Oftere er der en løsning, hvor køkkenet er et separat rum, men deles fra stuen gennem en gennemsigtig partition. Dette giver køkkenet adgang til lys og rum på bekostning af sidekammeret. Hvis der er en separat spisestue ved siden af køkkenet, kan en delvis åbningsbar glidevæg, der bruges til at servere mad, også overvejes.

Carrara marmor köket
Bianco Carrara C marmor

Tænk på en sund belysningsløsning!

Udover lyset fra vinduet og den generelle belysning (normalt loft- og vægbelysning) planlæg belysningen, så den giver køkkenet i mørket en god og lille mystisk effekt.

Noble Troya kvarts

De mørke uhindrede vinkler giver en følelse af stivhed, og funktionerne i hver zone skal overvejes, når man bestiller et elektrisk projekt. For eksempel på arbejdspladsen er det værd at bruge spotlighting, og selv nok rom for stikkontakter til køkkenudstyr skal forblive (de mangler stadig!).
Foruden bordpladen er der også en stænkskærm av sten, hvor huller til stikkontakter skal bestilles allerede ved teknikerens besøg.

Når du vælger farverne, vælg lyse eller levende toner!

Hvide såvel som lyse og beige toner giver visionen af et større rum visuelt. Sommetider er vægskabe helt opgivet for rummets skyld, men i tilfælde af minimalistisk stil kan det lyse køkkenet se lidt for sterilt ud.

Starlight Sand kvarts

For at kompensere det passer en bordplade perfekt. Blandt granit, marmor og kvarts er der mange såkaldte sten, der er egnet til at dekorere interiøret. Hvorfor ikke vælge, for eksempel grøn granit Verde Savannah eller grøn marmor Verde Guatemala? Eller nogle af de mest farverige kvartssten, der også produceres i toner og mønstre, der ikke er i naturen? Der er mange interessante og fremragende muligheder!

Se materialerne!
Verde Guatemala marmor

Forbind forskellige niveauer!

Ofte er vindueskarmen lidt højere end bordpladen. I dette tilfælde er det værd at overveje at sænke vindueskarmen eller ved at placere køkkenmøblerne lidt højere, så højden af de to overflader er den samme. Så kan vindueskarmen og bordpladen laves i ét stykke. Det er en smuk løsning og praktisk fordi det øger overfladen, der skal bruges, og der er ingen led, som kan samle snavs.

Ofte lægger man en vask under vinduet, men hvis vinduet åbner indad, kan vandhane forhindre åbningen. Dette tvinger til at flytte vasken til noget mere upraktisk sted. Heldigvis er der en løsning – en vandhane, der ikke forhindrer vinduet i at åbne. Blanco tilbyder to af disse typer af vandhaner: dem der kan løftes fra bordpladen og anbringes i vasken og modeller, der poper ind i bordpladen som en ubåds periskop. Smart viden, der hjælper dig med at planlæg mere frit!

Blanco Linus S-F
Blanco Eloscope-F-II

Flere tanker:

For en bedre justering af køkkenredskaber kan man overveje en hængslet ramme med kroge og øjenlåg. Holdere og klude kan også fastgøres til væggen og møblerne.

Hvis loftet er lavt, skal du vælge en flad lampe eller indbygget loftslampe. Et godt alternativ er også brugen af forlygter, som kan flyttes rundt.

Følg princippet: så meget som du har brug for, så lidt som muligt. Der er ingen mening om at stable ting og apparater, som du kun må bruge en eller to gange om året.

Planlæg vægskabene, der strækker sig til loftet eller opbygg et ekstra lukket rum på kabinettet.

Der er meget damp i madlavningen, og det kan fugtige krydderierne. Heldigvis tager mange køkkenmøbelproducenter hensyn til dette, og krydderier har deres egen plads i emhætten (eller i et tilstødende skab).

Pas på olie og sojasovs og hold flaskerne i en separat holder eller bakke – de kan efterlade ubehagelige pletter. Måske ville en holder eller bakke fra samme sten (kvarts eller granit) være en passende erstatning? Vil du endda overveje en lignende tablet pc-holder eller en stativ til en opskrift bog?

Blue Pearl granit

Caesarstone Bianco Drift

Hvis du har brug for hjælp til at planlægge dit køkken eller vælge en vask, mixer eller en bordplade, så spørg din Granitop-specialist!

Luksuriøst genbrug

Planlægning af et børnevenligt køkken

Nye produkter

Fif, hvordan man kan spare ved ombygning af sit køkken

Prisberegner