Caesarstone -20%
Læs mere
Hvid marmors mange udtryk – hver bordplade fremstillet af natursten er unik!

Hvid marmors mange udtryk – hver bordplade fremstillet af natursten er unik!

Den hvide Bianco Carrara C marmor stammer fra Carrara i Italien, som er et af verdens ældste kontinuert udviklede industriområder. Marmor er dér blevet brudt i mere end 2000 år, og der er ingen tegn på, at det særprægede stenmateriale vil miste popularitet. Snarere kan en stadigt stigende efterspørgsel ses.

Hos Granitop gør vi alt for, at hver enkelt kunde bliver kongeligt behandlet. Vi har i stenbruddene vore egne samarbejdspartnere, som sikrer materialets kvalitet og tager sig af, at Granitop altid har en tilstrækkelig reserve af denne storslåede og historisk berømte sten. Udvælgelsen og sorteringen af marmoren begynder allerede i stenbruddet – bag dette ligger de erfaringer, som gennem århundreder er blevet videregivet fra far til søn. Traditioner og viden hjælper de lokale specialister til at skelne mellem, hvilken marmorsort eller kvalitetsklasse, der er tale om; men naturligvis kan selv de bedste marmorkendere ikke på nogen måde påvirke stenens farve eller tykkelse og retning af farvetegningerne, der snor sig og flyder på gråhvid bund. Her må man blot takke naturen for marmorens enestående mønster.

Granitops stenmestre bruger al deres kunnen til, at marmorbordet får et fejlfrit udseende, og at de enkelte dele passer perfekt sammen. Ved fremstilling af større køkkener og tilpasning af bordpladen til baggrundsstenene søger vi at anvende den samme eller en umiddelbagt tilstødende stenplade (slab). På denne måde vil stribemønsteret komme til at ligne mere, ligesom overgange og sammenføjninger ikke vil fange blikket. Mønsteret kan vi dog ikke gøre noget ved, Granitop maler ikke stenplader over, ejheller tilføjer vi nye årer. Smag er forskellig, ligesom ethvert marmorkøkken er det. Nogle kunder foretrækker marmor med et tættere mønster, andre foretrækker en mørkere sten og klager over, at baggrunden er alt for hvid…

Hvis man vil være helt sikker på slutresultatet, er det måske mere fornuftigt at anvende kunstig sten. Striberne i kvartssten er nok en imitation af natursten; men mønsteret er menneskeskabt og forbliver dermed praktisk taget uændret ved fremstillingen.

Se materialerne!

Vi har altid hvid marmor på lager, og hvor det er muligt, tager vi hensyn til alle særønsker, selv hvor vore egne stenmestre måtte have en anden mening end kunden om, hvordan en bordplade bedst skæres ud af en stenplade og passes sammen. Dog må man regne med, at når kundens anvisningr følges i detalje, så kan forbruget af råmateriale blive større end normalt, og dermed kan prisen for en krævende kunde med eksklusiv smag blive større end den, som den indledende prisberegning angav.

Hvid marmor som køkkenbord er en meget god mulighed til at gøre sit hjem og indretningen luksuriøs. Når et marmorkøkken suppleres med andre iøjnefaldende detaljer, kan enhver husejer nå et tilfredsstillende resultat. Derfor tilbyder Granitop ud over muligheden for at bestille bordplader og til stenbordet passende køkkenvaske af høj kvalitet ligeledes en lang række forskellige blandingsbatterier og sæbepumper i spændende design.

Se vaske!

Et væsentligt aspekt ved indretning er, at det skal være bekvemt, tiltalende og sikkert at opholde sig i rummet. Jo lysere, bordpladens sten er, desto mere rummeligt føles værelset. Jo renere og smukkere køkkenet – hjemmets hjerte – er, desto bedre opleves følelsesmæssig varme.

Eksempler på stenplader af Bianco Carrara C hvid marmor:
farven af de enkelte slabs kan variere fra hvid til grå, stribernes (årernes) bredde og mønster er aldrig det samme!

Prisberegner

Alle køkkenborde af Carrara-marmor

Marmor

Marmor – et kongeligt materiale

Køkkenborde af marmor er stadig moderne!