Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Køkkenborde af marmor er stadig moderne!

Køkkenborde af marmor er stadig moderne!

Af alle køkkenbordsmaterialer er marmor efter manges mening det mest storslåede og smukkeste materiale, samtidig bliver marmorens skønhed ledsaget af materialets følsomhed overfor ydre påvirkninger. Når vi fortæller kunden om de forskellige valgmuligheder, understreger vi da også altid de praktiske sider af planlægningen og det, at vi også kan tilbyde bedre og mere modstandsdygtige materialer end marmor til køkkenet.

Sædvanligvis er brugerbekvemmeligheden et af hovedargumenterne ved siden af materialets udseende og pris, hvorfor man til flittigt brugte køkkener vælger den hårdere kvartssten eller granit.

Samtidig skal det ikke glemmes, at man i Danmark har bearbejdet granit, marmor og andre natursten og bygget med disse i århundreder. Således kan man sige, at evnen til at holde selv den lunefulde marmor ren og smuk er medfødt hos nogle danskere.

Er man tilstrækkeligt omhyggelig og straks sørger for at tørre de væsker af, der har ramt køkkenbordet, så kan marmor smykke ethvert interiør og endda passe til et professionelt køkken eller en restaurant.

Prisberegner
Nero Marquina marmor

Ganske vist er marmor i stand til at opsuge mange gange mere væske end den mindre porøse granit; men på en slebet overflade er eventuelle stænk og pletter ikke særlig iøjnefaldende. Desuden – som allerede sagt – hvem vil da også lade en mængde citronsaft flyde på sit bord i timevis eller flere dage?! Hvis man straks efter tilberedningen af maden tørrer bordet rent, kan også marmor holde sig smuk i lang tid!

Bianco Carrara C

Marmor har i årtusinder været et materiale værdigt for konger og kejsere, marmorens mønstre formelig oser af værdighed og elegance. Ligesom granit er det vejrfaste og holdbare valg til udendørs køkkener, hører marmor til i palæer og middelalderbyens restauranter. Hvorvidt det lille marmorbord anvendes til at servere alt godt fra havet, et udvalg af delikate oste eller snacks, nybagte boller og kaffe af friskmalede bønner eller noget andet lækkert, er nok mindre vigtigt. For somme tider er det væsentligste selskabet, god smag og den oplevelse, som omgivelserne og hverdagens skønhed byder på – alt det, som marmor i den grad symboliserer.

Se materialerne!

Læs her om vedligeholdelse af marmor-køkkenborde!

En smuk marmorkamin er hjemmets hjerte

Vindueskarme af marmor – blikfang i Jeres hjem

Sort eller hvid marmor? Eller grøn?

Sort marmor – det hyggelige hjems luksuriøse perle

Marmor – et kongeligt materiale