Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Marmor – et kongeligt materiale

Marmor – et kongeligt materiale

Smuk marmor er et tidløst materiale med mange anvendelsesmuligheder. Marmor har igennem tiderne været brugt til at skabe meget forskellige produkter, lige fra fantastisk smukke marmorspringvand, skulpturer og ornamenter på udendørs terrasser til parkbænke, trapper, vejbelægninger og erindringskunstværker. Også marmorens talrige anvendelsesmuligheder som indretningselement fortjener at blive nævnt, deraf kan fremstilles såvel vindueskarme som kaminbeklædninger, eller der kan udformes et luksuriøst badeværelse.

Granitops specialister i Carrara

Vi besøger marmorbruddene hvert år for leveringssikkerhedens skyld og for at overbevise os selv om, at vi kan tilbyde vore kunder det bedste materiale, der kan fås på markedet.

I marmorens hjemland Italien er det meget tydeligt, at sten anvendes dristigt også andre steder end blot til køkkenborde eller indretning af badeværelse. I Carrara er for eksempel mange husfacader beklædt med marmor, ligeledes omgives husenes døre og vinduer af marmorportaler. Hvid marmor anvendes til fremstilling af parkbænke og indramning af affaldsbøtter, veje belægges med marmorplader, og luksusvillaers hegns- og portpæle dækkes af med marmor. Hyppigt er ikke bare bygningers entrévægge beklædt med marmor, også indgange til elevatorer og for den sags skyld en del af møblerne er fremstillet af slebne marmorplader.

Naturligvis er der mange marmorstatuer i Italien. Nogle af de ældste kunstværker, som er blevet bevaret til vore dage, er netop marmorskulpturer. Marmorstatuer glimter og nærmest lyser smukt selv med en årtusinder lang historie bag sig. En smuk kvindefigur eller antik idrætsmand af marmor ser ny ud selv uden nogen særlig pleje, bevaring af en pæn fremtræden kræver hverken ekstra investeringer af tid eller penge. En marmorskulptur skabt i antikken kan selv i dag være ligeså smuk som en nyligt færdiggjort buste af en berømthed eller et statsoverhoved.

Ildsteder af marmor liver interiøret op

Marmorkaminer passer fremragende såvel i havens grillhytte som til at skabe hygge i en luksusvillas dagligstue. Marmorens forskellige farvetoner og mønstre gør det muligt at skabe en helhed sammen med enhver væg- og gulvfarve, så resultatet fortryller såvel gæster som familiens små. En marmorkamin behøver ikke at være af den klassiske type, biokaminer uden behov for skorstensaftræk eller brændestykker vinder stadig mere popularitet. I en kamin med bioetanol kan man i efterårs- eller vinteraftener tænde en ild, som ikke blot er en fryd for øjet, men også giver alle familiemedlemmer dejlig varme. Eftersom biokaminer hverken soder eller ryger, passer en sådan moderne levende ild fremragende sammen med også mere følsomme materialer som for eksempel hvid marmor, som ellers er mere følsom overfor tilsmudsning, end grøn eller sort marmor er det.

Marmorterrasser, møbler og havegange af sten

Den italienske havekunst har i århundreder været kendt og skattet på det europæiske fastland, på sin vis er den forbillede for alverdens landskabsarkitektur og havedesign. Marmorterrasserne, som omgiver italienske palæer og villaer, er holdbare og smukke. Terrasser og altaner belagt med marmor rummer noget eventyrligt, som også efterlignes i andre lande såvel ved planlægning af slotsparker som private haver. Mange finder, at investering i marmor betaler sig, når man ønsker sig en langtidsholdbar og fornem have eller udendørs terrasse, som er nem at vedligeholde.

Marmorbænke og andre udendørsmøbler af marmor er ligeledes skabt til at holde i århundreder. Marmormøbler passer også udmærket sammen med vanskeligere klimaforhold, for eksempel hvor fugtigt og køligt vejr skifter med solskin, snevejr og øsregn, dette gør marmorbænke til en særligt fornuftig investering såvel i haver som i større parker. Marmor holder sig smuk tiderne igennem!

Marmorbelægninger er overmåde populære i sydlandske palæer med omgivende haver. Marmor har i flere tusinde år været brugt som vejbelægning, og marmorvejene fra dengang holder den dag i dag. Et smukt marmorgulv forskønner såvel en storslået kirkebygning som en familieboligs terrasse. Hvorfor ikke bruge netop marmor til at skabe afslapningsområdet omkring sit hjems bassin eller lægge en smagfuld mosaik af små marmorstykker i saunaens forrum?

En marmordam – springvand eller bassin

Marmorspringvand finder man både i Kina og Centraleuropa. Marmorspringvand dekorerer byrummet eller fornemme herregårdes plæner og haver fra Mellemøsten til Amerika. Storslåede gammeldags springvand og bassiner dekoreres ofte af fine udskæringer og basrelieffer, mens moderne marmordamme slet ikke behøver sådanne kompositioner. Marmorens mønster og tekstur giver sammen med springvandets eller havebassinets form en meget smuk helhed også uden overflødige dekorationer, og med dagens stenskæremaskiner kan man ud fra det unikke materiale skabe et holdbart og smukt designelement til enhvers hjemmehave.

Klassisk italiensk renaisance, japansk eller skandinavisk stil

Anvendelsen af sten til indendørsarkitektur, i køkkener, foyerer eller baderum er dog ikke forbeholdt Sydeuropa. Sten, også den kongelige hvide marmor, passer også godt sammen med den enklere og mere praktiske skandinaviske og japanske stil. På baggrund af en mere velordnet og harmonisk indretning med færre møbler indeholdt træder naturmaterialernes rene skønhed bedre frem. Marmoren, en af verdens mest kendte og elskede sten, som har inspireret så mange berømte kunstnere, fortjener bestemt dette. Marmor har som byggemateriale lige så mange anvendelsesmuligheder, som denne evige og stadig populære sten har farvenuancer og mønstre.

Formland messe

Kig på produktudvalget, beregn prisen på en passende stenplade og sæt dig endelig i forbindelse med os, hvis du har særlige ønsker eller nogle spørgsmål, du gerne vil have besvaret!

Bianco Carrara C

Vindueskarme af marmor – blikfang i Jeres hjem

Alle køkkenborde af Carrara-marmor

Marmor

Marmor bordplader – tidløs elegance

Hvid marmors mange udtryk – hver bordplade fremstillet af natursten er unik!