Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Indretningsarkitekter anbefaler: 6 smarte måder, hvorpå man kan bruge sten til at forskønne sit hjem

Indretningsarkitekter anbefaler: 6 smarte måder, hvorpå man kan bruge sten til at forskønne sit hjem

Indretningsarkitekter modtager hovedsagelig henvendelser om anvendelse af stenbord i køkkenet. Samtidig findes der adskillige andre smarte anvendelser, som hjemmets ejer måske til at begynde med slet ikke kommer på – så kan designeren anbefale, hvordan en tidløs indretning kan skabes ved hjælp af sten.
Brugen af sten som en gennemgående linie i hjemmet binder boligen sammen til en helhed, hvor anvendelsen af højkvalitets materiale giver det generelle indtryk et anstrøg af luksus.

Bianco Carrara C

Alle slags møbler kan dækkes med en stenflade

Det sker ifølge indretningsarkitekter ofte, at når en iøjnefaldende bordplade er blevet monteret i køkkenet, så spørger kunder om, hvor sten elles kunne anbringes. Det er meget udbredt at bruge stenborde i badeværelset, det er jo et meget smukt og praktisk valg til et vådrum.
Stenborde kan imidlertid også finde deres plads i andre rum. Faktisk er de egnet som top på næsten alle slags møbler. For eksempel i soveværelset passer en stenflade som natborde eller kommoders dækplade, dette giver møblet et ganske unikt udtryk. Dagligstien kan udsmykkes med et TV-bord af marmor eller granit, ligeledes vil en vindueskarm eller et blomsterunderlag af sten live rummet op.

Se materialerne!
Viscount White

Stenhylder forskønner væggene

Sten er et fremragende material til hylder. Det er et meget funktionelt valg, og samtidig er sådanne flader yderst lette at vedligeholde og rengøre.

Samtidig anbefaler indretningsarkitekter at undgå overlæsning af åbne hylder med ting. Nogle enkelte smagfulde nipsgenstande med væsentlig værdi for familien, ligeledes billeder af de kære forskønner hjemmet og giver rummet personlighed.

Åbne hylder skaber et rent og minimalistisk generelt indtryk, samtidig har vi en tendens til at lade unødvendige ting, som reelt ikke finder anvendelse, samle støv i skabe med låger.

Tilbehør som hverdagsluksus

Sten er ikke blot et praktisk, men også meget dekorativt materiale. Bakker og figurer udført i sten tilføjer interiøret hverdagselegance. Hvorfor ikke for eksempel servere teen på en marmorbakke – dette gør simpel tedrikning betydeligt festligere!
Overordentlig praktisk er en bakke fremstillet af samme materiale som køkkenbordet til opbevaring af olie, soyasauce eller dagligt anvendte krydderimøller.

Kongelige gulve

Foreligger der et ønske om at anvende sten i større målestok i boligen, så er der intet, som kan slå stengulve, sådanne skaber et særlig kongeligt indtryk. Desuden er stengulve praktiske og nemme at vedligeholde, og de holder livet ud.

Stenkaminen som hjemmets smykke

Kaminer af marmor og granit har været populære valg i århundreder. Natursten er varmefast, dette gør den til et meget sikkert kaminmateriale. Hvor sodpletter er uundgåelige på en kamin, så er det nemt at rengøre den polerede stens glatte overflade, hvorved kaminen altid fremtræder som ny.

Bring også sten ud i haverummet

Brugen af sten behøver ikke at være begrænset til indendørs udformning. Bordplader af sten kan også anvendes udendørs til at binde inden- og udendørsrum sammen til en helhed. For eksempel holder haveborde med granitoverflade fremragende i årevis selv i lunefuldt vejr og er en fryd for øjet med deres glimten i solskinnet.

Grigio Carnico
Marinace Black

Klassikeren går aldrig af mode

Hvad farvetoner angår, er udvalget i sten ubegrænset. En af de dristigste og mest stilfulde er helt sikkert Verde Guatemala-marmoren med sort mønster på grøn baggrund. Men hvorfor ikke vælge en helt snehvid marmor, natsort granit eller for den sags skyld et eller andet interessant bølget naturstenmønster?

Her minder indretningsarkitekterne dog om, at eftersom sten er et holdbart materiale, som ikke udskiftes særlig hyppigt, bør helhedsindtrykket være gennemtænkt og farvetonerne valgt med omhu. Senere kan man lege mere med vægfarve og tekstiler til ved behov at ændre og supplere interiøret omkring stenen.

Noble Ivory White

Undersøg mulighederne, gør dig bekendt med vareudvalget, beregn prisen på en bordplade og send dine spørgsmål via kontaktiformularen eller chat-vinduet på hjemmesiden!

Sort eller hvid marmor? Eller grøn?

Sort marmor – det hyggelige hjems luksuriøse perle

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?

Hvilken farve køkken skal jeg vælge?

Luksuriøst genbrug