Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Gode råd til valg af køkkenbord

Gode råd til valg af køkkenbord

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?

Der findes mange forskellige materialer, og sommetider bliver det nemmere at vælge køkkenbord, hvis man lader være med at tænke på stenarten. For eksempel kunne man nøjes med at overveje, hvilken farve og hvilket mønster, man gerne vil have sin bordplade!

Noble Carrara kvartssten
  • Lyse og hvide sten med naturstensmønster

Hvid marmor og kvartssten, som imiterer et naturligt stenmønster, er et sikkert og tidløst valg. Det passer såvel til et traditionelt køkken, for eksempel med skabslåger fremstillet af naturtræ, som til en person, der værdsætter moderne design. Et mildt eller flydende mønster sikrer, at resultatet ikke er for ensartet eller i sin sterilitet begynder at ligne en lægekonsultation. Ligeledes er der ingen fare for, at bordpladen kommer til at dominere køkkenets generelle indtryk. En lys, især en hvid baggrundsfarve virker ren og storslået, ligeledes tilføjer den lokalet rummelighed.

Nogle af de mere populære eksempler på sådanne valg:

Bianco Carrara C marmor
Noble Areti Bianco kvartssten
Noble Olympos Mist kvartssten

Crystal Absolute White komposit bordplade
  • En rent hvid eller ensfarvet lys bordplade

En sten med finkornet struktur eller for den sags skyld en ensfarvet lys kvartssten er ligeledes et rigtig godt valg, når det væsentlige er brugsbekvemmeligheden. En lille plet, der tilfældigt lander på bordpladen, er enten nem at fjerne (kvartsstenens vandsugningskoefficient er 0), eller den skinner ikke særligt i øjnene dér. Et ensartet mønster gør bordpladens sammenføjningsfuger næsten umærkelige, ligeledes giver den ved interiørdesignet større spillerum for møblementets farvevalg, mulighed for at anvende farverige indretningselementer eller et iøjnefaldende komfur eller køleskab.

En sådan bordplade vil også virke stilfuld i et ultramoderne køkken – den hvide bordplades harmoni med for eksempel et snehvidt møblement, hvide vinduesrammer eller lamper er åbenbar. På den anden side kan man til afbalancering af det lyse anvende et sort komfur, kontrasten med et mørkt gulv eller spillende farverigt køkkentøj.

Nogle af vore kunders yndlingsmaterialer:

Brilliant White kvartssten
Crystal Diamond kvartssten
Crystal Absolute White kvartssten

Jura Grey kalksten bordplade
  • Kalksten og sten med egenartet eller intensivt mønster

Visse granit- og marmorsorter, ligeledes kalksten, kan have en meget markant og iøjnefaldende overflade. Ofte finder sådanne anvendelse sammen med ensfarvede køkkenmøbler. Hvis også køkkenets eller badeværelsets vægge er neutrale, kommer stenens naturlige skønhed og mønster aller bedst til sin ret.

De mest populære mønstrede sten:

Viscount White granit
Jura Grey kalksten

Emerad Pearl granitbordplade

Et hjem i mørke toner kan virke meget værdigt og højtideligt, på den anden side er der gode saglige årsager til valget af en sådan bordplade. Mørke granitsorter er meget holdbare og derfor ideelt egnede til anvendelse i et køkken. Men er man bange for ensfarvet granit, kan man vælge mørk marmor, hvis gennemgående lysere striber bidrager til at afbalancere den sorte ensartethed. Man skal ikke være bange for, at et mørk køkken virker trykkende, desuden kan man altid anvende kontraster – en poleret sort bordplade vil give et endog meget smukt indtryk sammen med lyse døre. Og hvis man så vælger en stenart af særlig stærk natur, for eksempel Emerald Pearl eller Black Galaxy Star, kan man være sikker på aldrig at komme til at kede sig!

Gennem tiderne værdsatte mørke bordplader:

Black Galaxy Star granit
Emerald Pearl granit
Black Pearl granit
Nero Assoluto granit
Nero Marquina sort marmor
Steel Grey granit

Noble Concrete Grey kompositsten køkkenbord
  • Grålige og beige stensorter

Grå og beige er meget neutrale farver, som ikke tiltrækker sig opmærksomhed i særlig grad. Eftersom et sådant køkkenbord passer sammen med såvel rustfrit stål som aluminium, eller med både sort, hvid eller andre farver er et sådant valg af bordplade meget praktisk. Betongrå er en af de nyeste trends – denne farve giver et rent og roligt indtryk uden at virke overdrevent mørk eller højtidelig.

De mest populære valg:

Blue Pearl granit
Noble Concrete Grey kvartssten
Taurus kvartssten
Harmonia Dolomites kvartssten

Verde Guatemala grøn marmor køkkenbord
  • Iøjnefaldende og farvede bordplader

Sommetider er et køkkenbord ikke bare et praktisk underlag for madlavning. Det kan ganske udmærket også være køkkenets centrale indretningselement og mål for beundring. Hvis skønheden ved hvid marmor eller mørk granit ikke er tilstrækkelig, kan løsningen være grøn marmor eller granit, som begge er meget dekorative. Ligeledes tilbyder kunststen utallige udformingsmuligheder – kvartssten kan fås i sådanne toner, som ikke findes i naturen. En rød, grøn eller gullig lys-ø midt i hjemmet – vær så god, alt dette findes i udvalget!

Opmærksomhedsskabende materialer:

Verde Guatemala grøn marmor
Verde Savana granit
Starlight Ruby kvartssten

Naturligvis kan vi her kun vise nogle få af mulighederne i vores basisudvalg. Hvis du vil have tilbud på en sten-bordplade fremstillet netop efter dine ønsker, så kan du indtaste dine oplysninger i beregneren eller tage kontakt med os via e-post!

Se materialerne!

Indretningsarkitekter anbefaler

Sort eller hvid marmor? Eller grøn?

Sort marmor – det hyggelige hjems luksuriøse perle

Hvilken farve køkken skal jeg vælge?

Jura Grey