Caesarstone -20%
Læs mere
Sort marmor – det hyggelige hjems luksuriøse perle

Sort marmor – det hyggelige hjems luksuriøse perle

Den nemmeste måde til at skabe et hyggeligt og stilfuldt hjem er at anvende naturmaterialer til indretningen. Marmor er en metamorf bjergart, som er holdbar og giver bopælen personlighed og tilføjer den praktisk værdi. Af marmor kan man fremstille såvel køkkenborde som eksempelvis bogreoler, vindueskarme, plader til kaminen eller foran en kakkelovn.

Og når du nu er opmærksom på marmor, hvorfor så ikke vælge sort marmor? Selv om sort marmor som køkkenbord kræver lidt mere pleje end adskillige andre materialer, så er det flotte blikfang helt sikkert det værd.

Hvis du vil være særlig ubekymret, kan du kombinere et køkkenbord af modstandsdygtig kvartssten med baggrundssten af marmor til væggen – af de sorte marmorsorter anbefaler vi Grigio Carnico med sit iøjnefaldende mønster eller som blikfang Nero Tropez med hvide årer. Ved at kombinere materialer med forskellige farver kan du skabe er moderne og særpræget hjem.

Nero Marquina
Nero Tropez

Af marmor kan alt fremstilles!

Af sort marmor kan bordpladen til køkkenøen fremstilles, og så kan man være sikker på, at dét er det første, som fanger blikket hos enhver gæst. Desuden er det en praktisk bordplade, som er velegnet til at adskille køkkenet visuelt fra spisestuen eller dagligstuen. Marmor kan også bruges til et massivt sofabord, som bliver dagligstuens dekorative perle.

Hvorfor ikke anvende stenmaterialer i mørke toner til vindueskarme, hylder eller trappetrin? Granitop kan fremstille meget forskellige dele af marmor, og den eneste begrænsning for anvendelsen af sten til hjemmets indretning er din egen fantasi.

Grigio Carnico

Hvordan vedligeholdes marmor?

Når man vælger sort marmor skal man huske, at selv om marmor er meget holdbar og modstandsdygtig overfor varme, er der dog tale om en mere porøs stenart end granit eller kvartssten. Der er mange, som sætter pris på skrammer og pletter på køkkenbordet, og det er ubestrideligt, at sådanne giver ethvert køkkenbord personlighed. Men hvis du ikke er enig heri, så er det fornuftigt at tørre alt spild af ved første givne lejlighed, for sure væsker kan efterlade lysere mærker på marmorens overflade, og disse er særlig synlige på sort marmor. Hvis udsigten til skrammer og pletter forekommer alt for skræmmende, så anbefaler vi en slebet (mat) overfladebehandling, som er mere tilgivende. Ved intensiv brug kan man også overveje køkkenborde af lys Bianco Carrara-marmor, granit eller kvartssten.

Bianco Carrara C

Et marmorbord kræver fra tid til anden imprægnering for at holde sig pænt. Herunder behandles marmorens overflade således, at der dannes et smuds- og vandafvisende lag på stenens overflade. Du kan nemt selv finde ud af, hvornår der er brug for at forny beskyttelseslaget – du skal bare dryppe lidt vand på køkkenbordet. Hvis vandet bliver liggende som dråber på stenfladen, er den vel beskyttet. Hvis imidlertid vanddråben flyder ud og begynder at blive suget ind i marmoren, så er det tid til at påføre stenens overflade et nyt lag beskyttelsesmiddel.

Alternativer til sort marmor

Man kan altid i stedet vælge en stilfuld mørk kvartssten. Fra vort udvalg kan du for eksempel finde Brilliant Black med glimtende pletter, den halvmatte Gobi Black og Blanco Orion med marmormønster. På bestilling kan der fremskaffes mange flere forskellige og smukke materialer, for eksempel Eternal Marquina, som kombinerer skønheden hos naturlig Nero Marquina med at være ingeniørmæssigt praktisk.

Eternal Marquina
Eternal Marquina

Kvartsstenens fortrin i forhold til marmor er et bredere udvalg af farver og fraværet af behov for særlig vedligeholdelse. Således er et køkkenbord udført af kvartssten meget holdbart, eftersom det ikke er modtageligt for pletter, ejheller er det særlig nemt at skramme. Dette materiale passer særlig godt til dem, som ønsker et stenbord, der er så vedligeholdelsesfrit som muligt, og ikke i særlig grad værdsætter naturstenens unikke udseende.

Stift bekendtskab med vort udvalg af kvartssten her.

Se materialeudvalget og beregn prisen på den ønskede bordplade!

Valget af trappe: en beslutning, som du kommer til at leve med i årevis

En smuk marmorkamin er hjemmets hjerte

Vindueskarme af marmor – blikfang i Jeres hjem

Indretningsarkitekter anbefaler

Sort eller hvid marmor? Eller grøn?