Caesarstone -20%
Læs mere
Marmor bordplader – tidløs elegance

Marmor bordplader – tidløs elegance

Marmor er en naturlig sten dannet af kalksten i utallige år under tryk og varme. Bordplader af det verdensberømte Carrara marmor har været det mest populære materiale til fremstilling af køkkenbordplader i de seneste år. Dette klassiske hvide marmor fra Italien har været et symbol på luksus siden den romerske stat og er i dag tilgængelig for alle. Marmoroverflader er altid unikke og ikke to køkkener med marmorbordplader er ens.

Carrara er en region i Italien, hvor marmor udgraves i bjergene. Derefter sorteres marmorblokkene efter deres udseende og kvalitet og skæres i stentavler. Vi tjekker de savede marmorplader personligt på stedet for at være sikre på den bedste kvalitet. I dag er marmor meget populær i hele verden og ofte er efterspørgslen større end udbuddet – derfor skal producenten af bordpladerne selv sikre sig, at den får netop den bedste Carrara marmor. Den mest udbredte kvalitetsklasse af Carrara marmor er Bianco Carrara Bianco C/D, men eftersom vi ønsker at tilbyde kun den bedste kvalitet, er der kun marmor af den højeste kvalitet (også kendt som Carrara C eller Carrara C Extra) i vores sortiment.

Marmor som materiale er lidt blødere og mere modtagelig for pletter end granit – et andet traditionelt naturmateriale til fremstilling af køkkenbordplader; men enkel, regelmæssig vedligeholdelse af marmorbordplader sikrer også deres smukke udseende i mange år. Ved marmor er det vigtigt at imprægnere bordpladen regelmæssigt og naturligvis giver vi den første imprægnering allerede på vores fabrik, før vi sender bordpladen ud til dig. Spørg nærmere om, hvordan du kan tjekke derhjemme, om din bordplade skal have en ny omgang imprægnering!

Marmor bordplader – hvordan man vælger?

Det er muligt at vælge forskellige finish til marmorbordplader – poleret eller slibet overflade. Den polerede overflade skinner som spejl, den slibede overflade er stilfuldt mat. I dag er de slibede marmorbordplader mere populære, da i tillæg til udseende har de også en praktisk fordel – syre kan efterlade blege pletter til polerede overflader, men på en mat overflade lægger man ikke mærke til dem.

Hvis du foretrækker det praktiske, men stadig ønsker at nyde marmors skønhed, kan du også vælge marmorlignende kunststen eller en bordplade af hvid kunststen og vægplade af marmor. For at fremhæve bordpladen af marmor kan du overveje for eksempel at placere en sort vask af kompositsten i bordpladen – du kan være sikker på, at denne kontrast beriger din køkken! Der er mange valgmuligheder!

Ligegyldig hvilken løsning du ender med at vælge, kan du være helt sikker på, at en bordplade af marmor bestilt fra Granitop vil være specielt smuk i dit hjem og at du vil have glæde af den ved hver en kop morgenkaffe i mange år!

Vælg det materiale, du bedste kan lide, og udregn prisen for din drømmebordplade!

Se materialerne!

Marmor – et kongeligt materiale

Hvid marmors mange udtryk – hver bordplade fremstillet af natursten er unik!