Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Crystal Calacatta kunststen

Crystal Calacatta kunststen

De nye materialer, som først for nylig i foråret 2018 kom på markedet, er blevet vel modtaget af kunder og indretningsarkitekter! I dag er glæden over det større materialeudvalg nået til mange kunders køkkener og badeværelser!

Crystal Calacatta Silva kvartssten

Kendt og elsket – Calacatta-marmorens storslåede skønhed

Den berømte Calacatta-marmors iøjnefaldende og kraftige mønster har vækket beundring i årtusinder. Jo mere karakteristisk og iøjnefaldende en stenarts mønster er, desto vanskeligere er det at sammenpasse linierne i sammenføjningerne, især når det gælder hjørner. Det er steder, hvor køkkenbordet fortsætter lodret, enten som baggrundssten eller for eksempel på siden af en køkkenø.

Moderne maskiner gør det muligt at skære stenen med en nøjagtighed på 1/10 millimeter, og adskillige computerprogrammer hjælper os til at visualisere det, som vi er i gang med at fremstille, selv inden det første savsnit er udført. Alt dette har man alligevel begrænset nytte af, hvis naturens luner giver forskelligt mønster på to hinanden følgende marmorplader.

Crystal Calacatta Silva

Spejlinger, sommerfuglevinger og bookmatch

Ved natursten har hver enkelt slab eller stenskive skåret ud af en stenblok et let afvigende mønster. Striberne varierer også over blot et par centimeter – det betyder, at det med marmor eller granit er svært at opnå et perfekt spejlbillede i køkkenet eller badeværelset. Det er vanskeligt at fremstille plader af natursten, hvor mønsteret gentager sig som sommerfuglevinger, materialesvindet kan være meget større end sædvanligt, og det må nødvendigvis også afspejle sig i prisen.

Crystal Calacatta Silva bookmatch
Crystal Calacatta Amnis bookmatch

Kunststenenes fabrikanter kommer os til hjælp for opnåelse af en smuk løsning, hvor deres kvartssten allerede i fremstillingen er skabt med henblik på mønstermæssig sammenpasning. Således kan Crystal Calacatta Silva og Crystal Calacatta Amnis fås som både venstrevendt og højrevendt plade. Identiske og med spejlende mønster – et resultat, som forener kvartsstenens tekniske egenskaber med naturstenens udseende.

Se materialerne!
Crystal Calacatta Amnis kvartssten

Kunststenens modstandsdygtighed plus den berømte Calacatta-marmors skønhed

Marmor er som bekendt en af de mest følsomme sten. Kvartsstenen er på sin side kunstigt fremstillet af mennesker. Kvartsstenen er fremstillet af naturlige  komponenter, men er stærk, modstandsdygtig og med meget lav porøsitet, hvilket gør en bordplade fremstillet af kvartssten næsten vedligeholdelsesfri. Modstandsdygtigheden, bekvemmeligheden og det uændrede mønster er da også grundlaget for kvartsstenens voksende popularitet. Kvartssten består for 90% vedkommende af naturlige stenmineraler, resten er lim, farvestoffer og tilsætningsstoffer til forbedring af de tekniske egenskaber.

Crystal Calacatta Silva

Når en sådan styrke og modstandsevne overfor snavs med en vandopsugningskoefficient nær nul kompletteres af naturstenens skønhed, hvad mere kan man ønske sig!?

Spørg Granitops specialister om en løsning, der passer til dit badeværelse eller køkken!

Prisberegner

Eksklusive stenborde fremstillet efter mål

Kvartssten

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?

Et bord af Crystal Calacatta Silva kvartssten til perfektionistens køkken