Caesarstone -20%
Læs mere
Den professionelle foretrækker et stenbord

Den professionelle foretrækker et stenbord

Denne gang snakker vi med Jenny, som allerede har bestilt seks stenborde hos Granitop. Der er en god grund til, at hun og hendes gøremål er faldet mange i øjnene. Den unge dame er erhvervsaktiv og ejendomsinvestor, hvis interesse for indretning og smukke hjem lyser ud af hvert interview og hver fantastisk løsning, som hun har bidraget til.

”Flipning” er ifølge artiklerne ombygning og ombytning af ejendomsobjekter, du har selv kaldt det øgning af lejlighedernes værdi. Hvordan sker en sådan lejlighedsflipning så i virkeligheden?

Forenklet kan man sige, at jeg køber lejligheder i dårlig stand og med behov for reparation til under markedsprisen med det formål at sætte dem i stand og sælge dem videre med fortjeneste. I virkeligheden kan man ikke gøre alt i hver eneste lejlighed, det ville ikke give mening og heller ikke kunne betale sig. Jeg finder, at køkken og badeværelse er lejlighedens hjerte og dermed de rum, der skal satses på. Naturligvis er gulvbelægning med mere også væsentlig; men netop de to, dvs. køkken og baderum, er grundlaget for objektets værdi.

Terrazzo Calacatta


Også i køkkenet har forskellige enkeltheder og løsninger forskellig vægt. Jeg tror på, at det generelle indtryk af køkkenet for en stor del afgøres af de anvendte materialer. For eksempel kan køkkenets låger være af hvad som helst, det er ikke særlig væsentligt, om de er af naturtræ, malet, lamineret eller slutbehandlet på anden måde. I dag er møbelfabrikanternes kvalitet forholdsvis ensartet, så der er faktisk ingen helt ringe løsninger. Samtidig har valget af materiale til køkkenbordet en yderst fremtrædende plads, og et stenbord løfter allerede i sig selv lejlighedens værdi mærkbart. Ved brug af sten ser selv et simpelt køkken dyrere ud og giver indtryk af højere kvalitet. Naturligvis er borde af naturtræ også smukke; men træ eller laminat er helt sikkert ikke lige så holdbare som sten. Fugt og vand er det største problem for en bordplade, og sammenlignet med andre materialer er sten et sikrere valg, sten påvirkes næsten ikke af dampe og pletter fra madlavning. Ser man på et køkken eller en lejlighed som en investering, er det væsentligt, at der ikke efterlades brugsspor på stenbordet. Jeg er nået til den konklusion, at det er mere fornuftigt én gang at montere en stenplade, end det er i løbet af levetiden af udskifte laminat tre gange.

Jeg har et eller andet sted enten i din blog, i en artikel eller fra et socialmedie læst, at du som barn drømte om faldskærmsudspring. Er der nogen fælles træk ved lejlighedsflipning og faldskærmsudspring?

Ha-ha, det var faktisk min drøm som barn! Og en vis lighed er der i form af, at ved en lejlighedsombygning kan du heller aldrig forudse alt, som vil ske, der kan altid komme overraskelser. På den anden side huer et almindeligt kontorjob fra ni til fem mig ikke, dertil er jeg for energisk og vil nødig blive på ét sted. Så alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med min nuværende tilværelse.

Når man følger dine aktiviteter, opstår spørgsmålet om, hvordan du kan overkomme så meget? Du beskæftiger dig jo ikke kun med materialevalg og indretningsløsninger, du har jo også et fuldtidsjob som mor, du koordinerer reparationsholdenes arbejde, maler vægge, markedsfører dig på socialmedierne, tager dig af bogholderiet… Indeholder dit døgn 25 timer, eller hvor ligger hemmeligheden?

Se, nu er det sådan, at normale menneskers nattesøvn varer ni timer. Det gælder også for mig; men disse ni timer sover jeg meget hurtigt, i løbet af blot frem timer! Om morgenen står jeg op mellem klokken fire og seks, så når de andre vågner, har jeg allerede flere timers arbejde bag mig.

Det ser ofte ud til, at du er kommet tendenserne i forkøbet og i lejlighedernes køkkener udført sådanne løsninger, som først dukker op i indretningstidsskrifterne måneder eller år senere. Hvorfra og hvordan finder du din inspiration?

Når vi nu talte om den dér nattesøvn, så er det oftest sådan, at jeg tænker længe på mine opgaver og problempunkter, hele dagen og aftenen med. Men når så natten er gået, så ligger løsningen for det meste klar om morgenen. Jeg finder den, eller idéerne kommer bare.
Og inspiration får man hele tiden og alle steder fra. Følger man, hvad der foregår i omgivelserne, kan en idé eller en løsning dukke op hvor som helst fra og på en hvilken som helst måde. Tager man bare her, hvor vi sidder i caféen, så løber mit blik jo faktisk omkring og søger detaljer eller elementer, som senere kan bruges et eller andet sted. Se bare, den lampe dér er interessant!

Min tænkning og forestillingsevne er ligesom tredimensional, det er meget nyttigt til arbejdet. Og ved planlægningen af et køkken stiller jeg mig hele tiden spørgsmål af typen “men hvad nu hvis”. Hvad nu, hvis dit eller dat blev gjort på en anden måde? Men kunne det måske i stedet være bedre sådan? Findes der mon andre muligheder end denne?

Til en køkkenø kan man for eksempel med sindsro bestille lodrette sider af stenmateriale og ud over bordpladen udføre hylder af terrazzo. Et skab skal ikke nødvendigvis være traditionelt med låger, tingene kan i stedet skjules af et rullegardin. Slutresultatet bliver rigtig pænt!

Terrazzo er vist også én af dine yndlinge. Kan du sige, hvordan terrazzo blev til et modemateriale?

Det kan jeg faktisk ikke sige præcist, én årsag kunne måske være nostalgi. Måske begyndte folk igen at kunne lide en terrazzolignende sten, som i nogle gamle huse var blevet brugt til for eksempel vindueskarme. Mon ikke der var nogen, som så, at wow, sikken et flot materiale med bidder af sten i!
Det var nok også lidt af en overraskelse for mig, da terrazzo igen kom frem; men samtidig begyndte jeg også selv at kunne lide det. I denne sten mødes så mange nuancer og farver, der er varme og friskhed, lyst og mørkt. Brugen af terrazzo viser, at et sådant alsidigt materiale passer sammen med næsten alt og samtidig fremhæver andre farver og teksturer. For et køkkenbord udvider anvendelsen af terrazzo på sin vis for eksempel valgmulighederne for blandingsbatteri, et plettet materiale med indhold af stensplinter fremtræder jo smukt såvel sammen med et gyldent, bronzefarvet som et sort blandingsbatteri.

Du har opsamlet megen erfaring og viden om forskellige materialer og køkkener. Hvilke råd vil du give dem, som har svært ved at finde de rigtige løsninger til deres eget hjem? Du har jo allerede nævnt fordelene ved sten; men der findes jo så mange stenmaterialer, alene i Granitops udvalg er der mere end 300 varenumre…

Se materialerne!

De gange, hvor jeg ikke selv er i stand til vælge, ringer jeg til Granitops kundebetjening – hver gang har jeg hørt et eller andet nyttigt, som hjælper mig videre! Når jeg har fortalt om, hvilket objekt der er tale om, hvilke farver der er, hvem der bor der, er der for eksempel tale om en bolig for en famile, så kommer der med største fornøjelse en anbefaling om, hvilke materialer der bør vælges imellem.

Mystery White

For eksempel ville jeg ikke lade den dér Terrazzo Calacatta montere hos en familie med små børn. I den situation passer en særlig holdbar sten med modstandsevne mod tilsmudsning, for eksempel en kvartssten. Samtidig har nogle varianter terrazzo naturligvis den fordel, at for eksempel på en overflade af GV 0/25 vil pletter overhovedet ikke falde i øjnene.
Men ja – når et spørgsmål opstår, så er det godt at vide, at man kan få råd og hjælp fra Granitops specialister. Og de svar kommer også altid så utrolig hurtigt!

Til sidst vil jeg spørge, om det nogensinde er sket, at du bagefter har ønsket at gøre noget anderledes?

Somme tider sker det faktisk, at tingene til at begynde med og i første forsøg slet ikke vil lykkes. Men så tænker jeg over, hvad der gik galt, og retter det til! Jeg sælger jo også køkkener, og derfor udfører jeg køkkenets tegninger i et 3D-program. Når køkkenet kommet på plads, viser det sig ind imellem, at det ikke helt var dét, som jeg havde planlagt. Så må der bestilles flere dele og moduler eller rettes lidt til, så det problematiske sted får en ny og bedre løsning. Projektet kan godt komme til at tage lidt længere; men det er vigtigt, at slutresultatet bliver pænt og rigtigt.
Med bordpladerne er der hidtil ikke kommet så mange overraskelser. Laminat har jeg kasseret og erstattet med sten; men en stenplade har jeg aldrig skiftet ud – sten giver ingen problemer.

Gør dig bekendt med materialeudvalget og tag kontakt, hvis du har brug for råd fra en specialist!

Prisberegner

Terrazzomarmor – kunststen som materiale til bordplader

Et bord af Crystal Calacatta Silva kvartssten til perfektionistens køkken

Marmormønstret Noble Carrara i køkkenet i en nyligt færdigbygget lejlighed

Moderne grå kvartssten Breeze Pearl i et fornemt træhus fra begyndelsen af sidste århundrede

Marmorlignende kunstig sten Mystery White i køkkenet i et moderne familiehus

Kvartssten

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?