Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Marmorlignende kunstig sten Mystery White i køkkenet i et moderne familiehus

Marmorlignende kunstig sten Mystery White i køkkenet i et moderne familiehus

Vi besøgte Maria for at se, hvordan hendes køkken i Mystery White kvartssten ser ud i daglig brug.

På besøg hos Marias familie: et klassisk og stilfuldt køkken til en familie på 4

Maria har en familie på fire – hun driver en lille tøjforretning, hendes mand Nils arbejder i engrosbranchen, 12-årige søn Erik dyrker sport og 19-årige datter Elin er vild med musik.

Hvor meget kan din familie lide at lave mad i hjemmet?

Jeg er den hovedsaglige kok i vores familie. Datteren Elin har travlt med skole og bandprøver på hverdage, men i weekenden har hun ofte venner på besøg og de laver pizza eller tacos.
Det er ikke ofte, man finder Erik i køkkenet. Det er godt, hvis han husker at komme ind for at spise!
Marias mand elsker at lave mad, men hans arbejdsdage er meget lange, og han er ofte den sidste, der kommer hjem. Han indrømmer med et lille suk, at han har fornøjelsen af at vaske op.

I er flyttet ind i et nyt hus og har bestilt et køkken, der passer til jeres behov. Hvordan traf i jeres valg, og er i tilfreds med dem?

De fleste af valgene i køkkenet blev truffet af mig, og min mand stoler fuldt på mig. Jeg kan bedre lide den klassiske stil og ønsker et tidløst køkken der tjener os i mange år fremover.

Da det kom til køkkenmøblerne, var jeg sikker på, at jeg vil have dem i grå farve – det er en sikker vinder og passer til alt. Du kan altid tilføre farve og liv med blomster eller ved at ændre detaljerne. Da jeg var yngre, begik jeg den fejl at vælge et bordeauxrødt køkken – det var et mareridt at finde gardiner og stolebetræk til at matche det, og det endte med at ligne Villa Villekulla! Efterhånden som jeg er blevet ældre sætter jeg pris på et roligt look og klassikerne. Jeg er meget tilfreds med mine køkkenskabe, disse indrammede døre er både klassiske og smukke.

Det var lidt vanskeligere at vælge sten for bordpladen. I vores gamle hjem havde vi bordplade i Carrara marmor, som vi installerede, da børnene var yngre og nogle gange kæmpede jeg for at holde stenen ren. Denne gang valgte jeg kunstige sten. Du skal bare rense den med en våd klud, og så er det i orden.

Men da jeg er vild med marmor, var alternativerne også Noble Carrara og Noble Areti Bianco, som jeg ellers var glad for og som var endnu billigere. Men de virkede på en eller anden måde lysere, med mindre mønster og var lidt for unaturlige efter min smag. Til sidst blev der valgt Mystery White, da den stort set ikke kan adskilles fra selve marmor.

Det er ofte valgprocessen, der tager længst tid. Da skabene var på plads, kom fyrene fra Granitop, tog målene og derefter gik alt som smurt.

Du siger at du valgte mellem flere sten. Hvilke tips vil du give dem, der har svært ved at vælge og beslutte sig mellem lignende sten?

Det første jeg anbefaler er at fastsætte et budget – det vil være afgørende for hvilke sten der bliver udvalgt. Jeg fandt priskalkulatoren på Granitops webside meget nyttig.

Jeg vil helt klart anbefale at bestille prøver med posten, som vi gjorde. Det er vanskeligere at vælge online eller i et showroom, men når du ser på en sten i dit køkken under forskellige lysforhold, kan du forstå med det samme hvad der passer bedst.

Hvad er du særligt tilfreds med, og er der noget, du har angret?

En detalje som jeg ikke havde i mit forrige hjem er baggrunden i fuld højde, der fylder hele skabsmellemrummet. En meget spændende løsning er at der faktisk er en opvaskemaskine ved siden af skabet under vasken, men bundpanelet og håndtaget blev lavet for at ligne andre skabe, selv om det faktisk kan åbnes helt.


Jeg kan også rigtig godt lide at den grå vask matcher de grå møbler og at blandingsbatteriet harmonerer med håndtagene på skabsdøren. Åh, og selvfølgelig vindueskarmene – de er lavet af det samme materiale som bordpladen.

Hvad angår fortrydelser så ville jeg ærligt talt have foretrukket en køkkenø men et rundt spisebord er dog bedre egnet til et køkken med denne type fremstående del.

Der var også en del tvivl om blandingsbatteriet og vasken – en sort Silganit-vask ville have passet godt sammen med det sorte komfur og den sorte ovn. Blandingsbatteriet kunne også have været sort, men vi valgte den lysere løsning. Selvfølgelig kunne der have været flere opbevaringssteder, men der er aldrig nok!

Min mand er også meget tilfreds med køkkenet, han har kun sagt, at det kunne have haft flere stikkontakter – han så i en butikk en stikkontakt i rustfrit stål der stak ud fra bordpladen, men vi kan ikke altid forudsige alting.

Tag et kig på stenene, blandingsbatteriet og vasken i Marias køkken og brug priskalkulatoren for at se hvor meget dit drømmekøkken vil koste!

Terrazzomarmor – kunststen som materiale til bordplader

Et bord af Crystal Calacatta Silva kvartssten til perfektionistens køkken

Marmormønstret Noble Carrara i køkkenet i en nyligt færdigbygget lejlighed

Moderne grå kvartssten Breeze Pearl i et fornemt træhus fra begyndelsen af sidste århundrede

Kvartssten

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?