Caesarstone -20%
Læs mere
Et rent hjem med liden anstrengelse!

Et rent hjem med liden anstrengelse!

Hygiejne og renlighed er væsentlig i ethvert hjem. Vi ønsker alle, at skulle der komme uventede gæster til kaffe i køkkenet, så vil køkkenet være tip-top i orden, så det hverken er nødvendigt at bekymre sig eller føle sig pinligt berørt. Samtidig ønsker enhver husmor og -far at bruge mindst mulig anstrengelse og tid på rengøring.

Kompositsten er et materiale, som gør køkkenrengøringen særlig nem

Jo mindre kedelige pligter, desto mere kvalitetstid med familie og venner. Hvordan finder man så den gyldne middelvej, så hjemmet er rent, men der også bliver tid til at holde fri? Det er meget enkelt – allerede ved planlægningen af indretningen skal man vælge de rigtige materialer, som ikke tenderer til at samle snavs, og som er nemme at vedligeholde.

Noble Supreme White kompositsten

Kompositsten: et arbejdsbord, som er nemt at gøre rent, og som pletter ikke opstår på

De fleste mennesker tørrer netop køkkenbordet af med en klud flest gange dagligt. Derfor er det meget væsentligt at vælge et bordplademateriale, der er så smudafvisende som muligt, og hvor en let aftørring er tilstrækkelig.

Hvor en bordplade af træ kræver hyppig oliering eller voksning, og et vådt krus eller pande i läbet af blot et øjeblik kan efterlade et grimt ringformet mærke, så påvirkes en stenplade hverken af fyringssystemet (udtørres ikke) eller den ved madlavningen afgivne luftfugtighed. Og hvor en overflade af rustfrit stål almindeligvis er følsom overfor vandpletter (klor og mineraler), så er sten også fra dette synspunkt et sikrere valg. Kvartssten også kaldet kompositsten er et antibakterielt materiale, som ikke lader sig skramme, og hvis væskeopsugningskoefficient er lig nul. Dette betyder, at også i tilfælde af, at smuds ikke bliver tørret af lige med det samme, er det i praksis umuligt, at pletten kommer til at bide sig fast og senere giver anledning til megen besvær.

Også terrazzosten fremstillet af knust natursten og bindemiddel (cement eller harpiks) er temmelig modstandsdygtige mod tilsmudsning. Ved valg af terrazzoplader til bordet anbefaler vi rådslagning med vore specialister, eftersom egenskaberne ved cementbeton-mosaiksten i høj grad afhænger af udgangsmaterialernes egenskaber – ved et indhold af “blødere” natursten kan overfladens opsugningsskoefficient være større, end det er sædvanligt for kunststen.

Hvis der alligevel er ønske om at installere en bordplade af natursten, så gælder den tommelfingerregel, at jo glattere og tættere stenen er, desto mere modstandsdygtig er den også overfor smuds. Dermed er granit et meget godt valg, det er en af de hårdeste natursten. Samtidig bør den dog vedligeholdes regelmæssigt, så beskyttelseslaget forbliver intakt, og pletter ikke kan komme til at trænge ind.

Blue Pearl granit

Ved bestilling af et marmorbord bør man være opmærksom på, at dette materiale kræver mere opmærksomhed end gennemsnittet og ikke nødvendigvis er egnet til familier med småbørn. Granitop udvælger sine materialer med omhu, og alle sten (også Bianco Carrara C) gennemgår vor krævende kvalitetskontrol, som sikrer levering af det bedste materiale, der overhovedet kan fås. Men hvis bordet skulle blive ramt af rødvin eller en kaffeplet, og der ikke er tale om en renlighedsfanatiker, der straks og hurtigt skrider ind mod pletterne, så er hvid marmor næppe det bedste valg. Man behøver ikke at være bange for, at den spildte væske øjeblikkeligt suges op i stenen; men alligevel kræver pletter og pytter på et marmorbord hurtigere indgriben, end det er tilfældet for granits eller kompositstens vedkommende. Se vort eget testlaboratoriums forsøg!

Også ved valget af vask er det væsentligt at have kvaliteten for øje!

Ét sted i hjemmet, hvor snavs og bakterier samler sig, er vasken, hvor vi vasker rodfrugter, hvori vi hælder varmt vand fra kogning af pasta eller andre flydende madrester. En klassisk vask af rustfrit stål er bestemt ikke noget ringe valg, og for de kendte fabrikaters vedkommende er det også nemt at gøre rent ved hjælp af en omgang med en klud. For det meste har mærkevarer en bedre finish, de er fremstillet med patenteret teknik og ordentligt emballeret.

Granitop anbefaler Blanco-vaske, som der ikke er problemer med i forhold til levering og kvalitet. Blanco Silgranit er også et af de mest hygiejniske valg, eftersom materialet er antibakterielt.

Tips til rengøring af køkkenet:

Brug en fugtig klud til kompositsten-køkkenbordets daglige vedligeholdelse

Større pletter kan gnides med en våd svamp

Brug vand og madlavningssoda, opvaskegel med neutral pH-værdi eller specialrengøringsmidler til køkkenborde af natursten

Undgå sure midler, så køkkenbordet holder sig frisk i længere tid

Vasken rengøres dagligt med en mikrofiberklud og grundigere en gang om måneden

Et par gange om året kan specielt rengøringspulver bruges til rengøring af vasken

 

Kast et blik på de tilbudte materialer og beregn prisen på drømmekøkkenet!

Ofte stillede spørgsmål

Vedligeholdelse og rengøring af en bordplade

At opfriske dit køkken er at investere i din egen lykke!

Kvartsstenbordet er det mest hygiejniske