Hvordan vælger man køkkenvask?

Hvordan vælger man køkkenvask?

Når du vælger køkkenbord af sten, vær også opmærksom på vasken!

Et køkkenbord af natursten (marmor, granit) eller kunststen er en investering, som giver dig et smukt køkken igennem årtier. Sådan en beslutning kan man naturligvis ikke tage forhastet – hvis man går med på enhver sæsontrend, bliver det en meget dyr indretningshobby. Hvad der er endnu mere sikkert er , at et designkøkken kan være så smukt som helst, det skal under alle omstændigheder plejes og gøres rent, derfor er det væsentligt at vælge et køkkenbord, der passer til éns vaner.

Et køkkenbord af sten med en vask af rustfrit stål er en respektabel, praktisk og klassisk kombination. Men helt præcist hvordan harmonerer de forskellige materialer med hinanden, og bør vasken monteres ovenpå stenbordet eller nedenunder? Er det bedre at forsænke håndvasken i stenpladen, så pladen forbliver ensartet glat, eller bør man hellere undgå dette? Betaler det sig at vælge en vask så tæt på bordpladen som muligt, eller skal man hellere tage en kontrastfarve?

Starlight Ruby kvarts

Der kan opstå adskillige spørgsmål, og som det ses, er der rigtig mange muligheder. Måske viser det sig endda, at der findes eller er undervejs noget så moderne, at det ikke engang er nået frem til indretningsnyhederne?

Ethvert materiale og enhver vask- og blandingsbatteriløsning har sine egne plusser og minusser. For kvartssten findes der særlig mange kombinationsmuligheder, og som en god nyhed finder man i udvalget af Silgranit-vaske 10 forskellige farvetoner, hvorfra man til enhver stenplade finder en passende vask. Med omhyggelig afvejning af forskellige varianter og lyttende til dine ønsker kan vi helt sikkert finde den løsning, der passer netop dig!

Vores sagkyndige er ikke indretningsarkitekter, vi er jo specialister indenfor sten; men den omfattende erfaring giver alligevel vore folk mulighed for at hjælpe med at træffe praktiske beslutninger. Vi har set og udført tusindvis af forskellige køkkener og kombinationer af stenborde og vaske. I vort billedarkiv findes der eksempler på adskillige spændende sammensætninger – spørg endelig!

Noble Desiree Grey kvarts

Ligesom valget at stenbordets materiale i høj grad afhænger af kundens vaner og behov, er smagspræferencer og brugserfaringer væsentlige for håndvask-løsningerne.

De vigtigste fordele ved ovenfra monterede vaske er hurtig og enkel montering samt en mere fordelagtig pris. Eftersom vaskens kant rækker ind over bordpladen, behøver man ikke at fryte, at man ved afskylning af en tungere gryde eller pande uforvarende skulle komme til at beskadige bordpladens kant med et slag.

Steel Grey granit

Ovenfra nedsænkede vaske forsænkes i bordpladen. Vi fræser en fals af bredde som vaskens kant i stenen, og således kommer håndvasken til at ligge i niveau med køkkenbordet.

En sådan løsning forudsætter dog en håndvask af meget høj kvalitet, hvilket som regel også betinger en højere pris. Håndvaske fra kvalitetsproducenter holder som regel tilsvarende mål, der er heller ikke sparet på materialetykkelse eller emballering. Ved fabrikker, som ikke holder sig til standarder, og især ved produkter i den billigere prisklasse kan der ved monteringen dukke afvigelser op, og det gør vanskeliggør den perfekte tilpasning af dem til stenen.

Emerald Pearl granit

En nedefra monteret håndvask er i dag – især når det drejer sig om køkkenborde af sten – den mest populære løsning. Vi skærer en åbning af størrelse som vasken ud i stenpladen, polerer åbningens kanter og fastgør vasken nedenunder bordpladen. Resultatet er nydeligt og praktisk, krummer med videre kan tørres lige ned i vasken!

Noble Areti Bianco kvarts

En nedefra forsænket vask er ligesom en nedefra monteret vask fastgjort nedenunder bordpladen. Resultatet er dog endnu mere elegant – når stenkanten ikke er synlig i hele sin tykkelse, og man hertil vælger en en vask svarende til stenen (for eksempel fra Blanco Silgranit-serien), er overgangen ikke iøjnefaldende. Sådan en løsning bliver særlig stilfuld, når man også bestiller vandriller nedfældet i bordpladen!

Brilliant Black kvarts

Et godt og omhyggeligt planlagt køkken er helt sikkert også billigere end senere ændringer, eftersom det vil holde i årevis. Og du kan være sikker på, at vi fra vor side vil gøre alt for, at resultatet vil blive lige så flot som i udstillingssalen for køkkenløsninger eller på reklamefotoet fra indretningstidsskriftet – netop sådan kan du værdsætte hjemmets skønhed og bekvemmelighed hver dag.

Bianco Carrara C marmor

Installerer I også vaske og komfurer?

Vi installerer vaske og komfurer, men udfører ikke VVS- eller elarbejde.