Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Kvartsstenbordet er det mest hygiejniske

Kvartsstenbordet er det mest hygiejniske

Generelt myldrer vaske med bakterier, og visse undersøgelser har endda vist, at vasken er et af de mest beskidte steder i køkkenet. Årsagen er nærliggende – vasken bruger vi jo til forberedelse af fødevarer, vi vasker og renser såvel kød, fisk som grøntsager. Således vil snavs samle sig omkring afløbet og i kloakrøret.
Virusudbruddet har fået mange til at tænke mere på hygiejne. Og når man søger at gøre hjemmet renere, betaler det sig bestemt at begynde med køkkenet, hvor den mad, vi spiser, bliver tilberedt. Dermed vil det være fornuftigt at træffe nogle hygiejniske valg og udstyre sit køkken med bord og vask, som er nemme at rengøre.

Hvordan opretholdes hygiejnen i køkkenet?

Enhver kok, som sætter pris på renhed, bør inden madlavningen vaske hænder og råvarer grundigt samt rengøre det bord, hvor maden kommer til at blive tilberedt. Et af de væsentligste krav til undgåelse af krydsforurening er at bruge forskellige skærebrætter til kød og rodfrugter. Her betaler det sig for kødets vedkommende at foretrække skærebrætter af plastik eller keramik, eftersom kødets safter kan trænge ind i træ og der rådne, hvorved en efterfølgende ret kan blive forurenet. Naturligvis betaler det sig også at holde råt kød og tilberedte fødevarer adskilt, så de ikke kommer i berøring med hinanden.

Blanco Silgranit-vaske og et bord af kvartssten giver et hygiejnisk, rent køkken!

Som sagt er der en tendens til, at bord og vask anvendt til forberedelse af fødevarer er nogle af de mest bakterierige steder i hjemmet. Derfor betaler det sig at vælge kvartssten til sin bordplade, idet den er vandskyende og meget lidt porøs, dermed vil snavs og smitstof ikke samles, sprede eller formere sig. Kvartssten er et meget glat kunstigt materiale, og dets opsugningskoefficient nær nul sikrer, at der hverken samler sig fødevare, olie eller syre i porerne. Også det af Blanco udviklede og patenterede Silgranit PuraDur er et kunstigt materiale, som er opfundet med hygiejne for øje. Når den lave porøsitet for et kunstigt skabt kvartsstenbord og en Silgranit-vask betyder, at væsker og bakterier ikke breder sig der, er det også klart, at materialet heller ikke tager forskellige lugte til sig, som kan være ubehagelige.
Selv om et køkkenbord af kvartssten og en Silgranit-vask ikke samler snavs og bakterier, betaler det sig stadig at rengøre dem regelmæssigt. For begge materialers vedkommende er vedligeholdelsen heldigvis meget nem!

En vask skal være nem at rengøre

Et af de store plusser ved kvartssten og en vask af presset granit er helt klart nem rengøring og vedligeholdelse. I det daglige skal vasken blot skylles af med rent vand og tørres let over med en mikrofiberklud. Også til rengøring af kvartssten er aftørring med en fugtig klud tilstrækkelig. Hvis der er andet snavs på bordet eller i vasken – for eksempel indtørret mad eller pletter fra madlavningen – kan man bare gnide overfladen af med en fugtig svamp. Brug af opvaskemiddel er også tilladt; men til, at materialet bedre holder sit oprindelige udseende i det lange løb, betaler det sig at undgå alt for syreholdige rengøringsmidler. Den bedste daglige rengøring er stadig vand og klud. Grundigere rengøringer kan udføres på månedlig basis, og én til to gange årligt bør man rengøre vasken med Blanco Activ-dybrensningspulver og bearbejde bordpladen med Nano Cream-poleringsmiddel.

Silgranit er et holdbart materiale

Ud over, at Silgranit utvivlsomt er et af de mest hygiejniske materialer til en køkkenvask, har det også andre plusser. Vaske af kunststen er nogle af de mest holdbare – her skal man ikke bekymre sig om skrammer eller buler, så stærkt er materialet. Det stenlignende materiale er ikke noget dæklag til vasken – der er ikke tale om, at Blanco-vaskene skulle være så at sige malet over med en granitlignende maling, derimod er hele vasken fremstillet ved sammenpresning af denne patenterede stenblanding (80% granit), som har vundet flere præmier verden over. Silgranit er også meget varmefast, materialet kan tåle op til 280 grader, dermed kan man uden bekymring stille for eksempel hede gryder eller pander ned i vasken.
Ét minus er der dog ved, at Silgranit er et så hårdt materiale – hvis man ikke passer på, når man vasker op, er det nemt at komme til at knuse et glas; dette kompenseres dog af vaskens holdbarhed.

Vaske fremstillet af Silgranit PuraDur-kunststen er det ideelle valg til dem, for hvem køkkenhygiejne er vigtig, og som ønsker en så vedligehodelsesfri vask som mulig. Bakterier og snavs tenderer til at samle sig i vasken, dermed jo lettere det er at vedligeholde den, desto bedre. Se udvalget af Blanco Silgranit-vaske og sammensæt dit drømmekøkken!

Vedligeholdelse og rengøring af en bordplade

At opfriske dit køkken er at investere i din egen lykke!

Et rent hjem med liden anstrengelse!

Vedligeholdelse af stenbordplader