Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Granit

Granit

Granit er en naturlig stenart dannet for millioner af år siden, og skiller sig ud pga. sin skønhed, styrke og holdbarhed. Granitbordplader bliver ikke slidt og kan klare høje temperaturer. Hver bordplade er enestående, da det er umuligt at få to overflader med samme mønster. Mønstrene afhænger af klippen og kan se ens ud, men ser man nærmere efter, så er de bestemt ikke ens. Granit er for dem, der værdsætter en unik skønhed!

Nero Assoluto er næsten helt sort granit fra Zimbabwe, der både er traditionel og moderne. Det er en stærk og tæt sten med lavere porøsitet end mange andre typer af granit.

Bordplader i Nero Assoluto er jævnt farvede og mønstrede, hvilket gør dem perfekte til moderne minimalistiske løsninger med slanke linjer. Nero Assoluto er en af de mest populære granittyper.

Du kan skabe bemærkelsesværdige kontraster med skabslåger af enhver farve – det virker bedst med hvide, røde og cremefarvede toner. Bruger du f.eks. køkkenmaskiner og redskaber i rustfrit stål på sort baggrund på din bordplade, får du et flot køkken. Der er heller ingen grund til at bekymre sig om passende farver – Nero Assoluto granit er perfekt sammen med alt.

Norwegian Blue Pearl granit giver virkelig smukke bordplader med grå og blå partier med sorte nister. Det er mængden af nister, der afgør, om overfladen ser lysere eller mørkere ud.

Blue Pearl-bordplader har store pletter på størrelse med en fingernegl, der afspejler alle andre farvetoner. De grå toner gør, at materialet passer perfekt til køkkenmaskiner, vaske og armaturer i rustfrit stål.

Nero Africa (Impala Black) er en sydafrikansk granit med let kornethed. Mønstret består af tætblandede hvide, sorte og grå toner. Velegnet som bordplade for den, der ønsker en mørk sten, som er livligere i mønstre end de sorte sten. Granit er kendetegnet af holdbarhed og lav sugeevne, ligesom pletter ses mindre.

Galaxy Star er en populær granit i bedste kvalitet med dyb sort baggrund og krystaller i kobber-bronze. Denne luksuriøse blanke sten bringer Mælkevejen lige ind i dit hjem, hvor den ser fantastisk ud under spotlights. Denne type granit er stærk og modstandsdygtig og har et relativt jævnt mønster og baggrund.

Galaxy Star brydes i en landsby i delstaten Andhra Pradesh i Indien, hvor reserverne ganske langsomt er ved at slippe op. Selvom granittens kvalitet stadig er god, er placeringen af krystallerne ikke helt jævn, hvilket betyder, at vi ikke kan garantere et jævnt mønster.

Den skinnende granit med kobbertonede nister giver bordplader af Galaxy Star deres karakteristiske udseende. De passer perfekt til moderne køkkenmaskiner i guld eller sølv.

Steel Grey er en indisk granit og medium lys (hverken for mørk eller for lys), som er perfekt til dem, der søger en kontrast til hvide-cremefarvede eller lyse træskabe, men som ikke ønsker en sort sten.

Den meget forskellige størrelse på krystaller, nister og glimmer i Steel Grey giver det både livlighed og dybde. Neutrale, forskellige grå nuancer supplerer næsten hver farvekombination, hvilket gør det nemt for dig at ændre dit køkken ved kun at skifte én farve ud.

Emerald Pearl, også kendt som Labrador Scuro, er en mørkegrøn granit fra Norge, som skaber en bemærkelsesværdig farve, da lyset, der reflekteres fra en bordplade i denne granit, altid er under forandring. En herlig mørkegrøn-sort sten med mellemstore nister fra grøn-gyldne toner til påfugleblå. De eksotiske opale krystaller er vidunderlige, og får stenen til at passe med luksuriøse indretninger, hvilket gør Emerald Pearl velegnet til køkkener, badeværelser og soveværelser. Takket være størrelsen på nisterne skiller de andre nister sig ikke ud.

Den livlige Emerald Pearl-granit får ethvert rum til at lyse op og forvandler selv de mest almindelige skabslåger til en del af en noget meget større.

Viscount White er en indisk granit med et mørkt, bølgende mønster.

Star Gate er sort eller sortgrå granit fra Sydafrika med sølvagtige krystaller.

Blue In The Night er en mørk, men ikke helt sort granit fra Afrika, hvor blåligt lysende områder træder frem i mønstret.

Verde Savana er en grøn granit fra Brasilien med et mønster som fra et brusende vandfald.

Antique Brown er en brun (næsten sort) afrikansk granit med både mørke og let sølvfarvede plamager.

Bohus Grey er en gråbrun nistret granit fra Sverige.

Bianco Sardo er en hvid granit fra Italien, som domineres af et let gråt prikket mønster.

Giallo Veneziano er en brasiliansk granit med mellemstore nister, intensive farver i okker og beige, som forstærkes af små, mørkegrå-sorte nister. Dette var den mest populære gule granit, før kompositstenen gjorde sit indtog. Mens bordplader i kompositsten er temmelig ensartede, fremstår plader i Giallo Veneziano mere levende og varme.

Labrador Antique er en dyr og enestående granit fra Norge, som skiller sig ud ved sine blå og purpurrøde krystaller på en brun baggrund.

Balmoral Red er sort-rød granit fra Finland med nister i mellemstørrelse. Den bruges ofte på bygningsfacader, men er også perfekt til bordplader i køkkenet eller på badeværelset.

Baltic Brown har et klart mønster, hvor store bjergkrystaller danner “blomster” i bordpladen. Baggrundsfarven er brun, fra svag kakaomælk over chokoladebrun til rustfarvet, indkapslet i sorte pletter, hvilket skaber cirkulære mønstre. Cirklernes yderkanter kan være cremefarvede eller endda grønne eller grå.

Baltic Brown-bordplader passer perfekt til landejendomme med cremefarver og naturligt træ, men det giver også et effektivt resultat i et moderne køkken med blanke skabslåger. De naturlige mønstre i Baltic Brown-granit bringer liv til et køkken med latte- eller cappuccinofarvede skabslåger.

Tan Brown granitbordplader har sort baggrund og grå og rødbrune krystaller. De grå krystaller er klare og glasagtige, hvilket giver bordpladen et tredimensionelt udseende. De rødbrune “blomster” er elliptiske, hvilket giver et stærkt mønster på en rig baggrund.

Tan Brown er kendetegnet ved en særlig dybde, der tilføjer glamour og elegance til dit køkken.

Tan Brown bordplader i granit passer godt sammen med elfenbens-, creme- eller kærnemælksfarvede skabslåger, men passer også godt til moderne skinnende eller matte latte- eller cappuccino-farvede skabslåger. Da granit er et naturmateriale, passer det godt sammen med andre naturlige materialer, herunder trædøre. Et interessant mønster bringer liv til store køkkener, hvor ensfarvet granit ville se ensformigt ud.

Verde Bahia, også kendt som Ubatuba, er en intens mørkegrøn brasiliansk granit med mellemstore nister og lysegrønne, til tider nærmest gule linjer. Perfekt bordplade for dem, der søger noget mørkt og unikt.

Black Pearl er en granit fra Indien med guld- og sølvagtige samt farvede nister på ensartet sort baggrund.

Colonial Ivory er en granit, som brydes i Indien. Som det er typisk for granit er der tale om en grå stenart med et noget kornet mønster, men samtidig med et indhold af mørkere og lysere striber. Er ideel til bordplader såvel i køkken som badeværelse, ligeledes til dekoration af kaminer og til vindueskarme.

Colonial White er en granit, som brydes i Indien. Som det er typisk for granit er der tale om en grå stenart med et noget kornet mønster, men samtidig med et indhold af mørkere og lysere striber. Er ideel til bordplader såvel i køkken som badeværelse, ligeledes til dekoration af kaminer og til vindueskarme.

Cambrian Black er en næsten sort granit fra Nordamerika (Canada), traditionel men samtidig moderne.

Grigio Aveiro granite

Grigio Aveiro er en grå prikmønstret granit fra Portugal. Takket være det typisk ensartet kornede mønster karakteristisk for en granit træder pletter fra sjusket brug ikke frem på den grå baggrund, dog er materialet i forhold til styrke og modstandsevne mod tilsmudsning helt klart ikke på højde med mørk granit.

Virginia Black er en granit, som indeholder krystalsplinter på mørk baggrund. De glimtende og mørke prikker gør den klassisk mørke bordplade interessant.

Cosmic Black er en sort brasiliansk granit.

Black Forest (også kendt som Lava Vecchia og Silver Paradiso) er en granit fra Brasilien med sort baggrund, som dekoreres af hvide og grålige striber og bølger. Stenen har en dybsort farve, som ligner glasagtig obsidian, den er meget holdbar og særlig smuk i poleret stand, naturligvis er det også muligt at få den med læderagtig/børstet og mat/slebet finish.

Jurassic Grey er en mørkegrå brasiliansk granit af vulkansk oprindelse, hvor den tydeligt kornede baggrund gennemskæres af lysere, næsten hvide striber. Hele skønheden af det intensive og kraftige mønster kommer først frem på større flader, derfor egner Jurassic Grey sig fremragende til køkkenborde, baggrundssten og ligeledes til køkkenøer.

Marinace Black er et metakonglomerat fra Brasilien indeholdende sorte, hvide og grå rullesten, dermed får man en forhistorisk flodseng.

Brown Silk er en kvartsit, hvis lagstruktur minder om mønstret fra træs årer. Effekten suppleres af knastlignende mineralansamlinger mellem årerne.

Double-Brown

Double Brown er en beigebrun kvartsit fra Brasilien med et interessant, af og til let marmorlignende mønster. Stenens krystalstruktur minder på den anden side snarere lidt om granit, og hårdheden på Mohs skala er endda den samme som kvarts (7, marmors er 2-3, granit 5-6).

Se materialerne!

Spørg endelig efter materialer, der ikke er nævnt her!

3 berømte granitsorter fra Norge

De tre mest strålende repræsentanter for dybsort granit

Det udendørs køkken: havens perle, hvor sommerdagene kan nydes

Bianco Sardo granit – også en børnefamilies hjem kan være meget stilfuldt

Komplet køkken i Blue Pearl granit

Viscount White granit i et traditionelt-moderne hjørnekøkken

Galaxy Star granit i et åbent køkken

Få gratis vinduesplader, når du bestiller en ny køkkenbordplade!

Hvilke fordele har stenborde i forhold til andre?

Til stens fordel taler det store udvalg af mønstre og farver, som giver indretningsarkitekten temmelig frie hænder. Sten kan jo passes ind overalt – sagt lidt forenklet kan marmor bruges i et palæ og kalksten eller granit i et bjælkehus eller en jagthytte. Bordplader af granit er solide og lader sig ikke ridse, de tåler høje varmegrader. Kompositsten er et materiale med yderst lav porøsitet og en væskeopsugningskoefficientpå 0, hvilket vil sige, at smuds ikke trænger ind i stenen.

Hvor lang er leveringstiden for bordplader?

Hastigheden for opmåling og fremstilling af bordplader er et af vore hovedmål, og almindeligvis kan vi nå fra bekræftelse af bestillingen til montering i løbet af blot to uger. Specialbestillinger kan tage lidt længere tid.

Prisberegner