Granit, marmor eller kvartssten

Granit, marmor eller kvartssten

Granit, marmor eller kvartssten – hvilken slags køkkenbordplade i sten er den rigtige for dig?

Ved valget af bordplade til køkken eller badeværelse bør du først og fremmest gøre dig dine praktiske overvejelser, nemlig med hensyn til materialets fysiske egenskaber som f.eks. modstandsevnen over for skrammer, varmepåvirkning eller slibende materialer.

Eftersom bordpladen ofte er midtpunktet i et køkken eller et badeværelse, er det meget vigtigt, at bordpladen passer til de øvrige designelementer og farveløsninger.

Holdbare bordplader i granit med unikke mønstre

Granit er et solidt materiale. Generelt gælder en enkel regel: jo mørkere den anvendte granit er, desto stærkere og mere holdbar er bordpladen. Lyse og farverige granitter er sædvanligvis en lille smule blødere og mere porøse, hvilket gør dem sårbare overfor fysiske skader, ligesom de ved sjusket vedligeholdelse kan blive mere modtagelige for pletter.

Granittens største fordel er bjergartens unikke mønstre og naturlige udseende. Vores sortiment giver dig et meget stort udvalg af bordplader i granit, hvis udseende varierer fra eksotiske bølgemønstre til mørke finnistrede mønstre.

Bordplader i marmor – luksus, der er til at betale

Marmor er et meget populært og bredt anvendt materiale til bordplader. Når du beslutter dig for marmor, skal du imidlertid ikke glemme, at du har at gøre med et materiale, som kræver omhu og opmærksomhed.

Til forskel fra granit er det nemmere at ridse marmor, og marmor er også følsomt overfor flere almindeligt anvendte syrlige fødevarer. Når du vælger marmor, skal du være mere opmærksom på forebyggelse af pletter; men ved forebyggende pleje og regelmæssig imprægnering kan en bordplade af marmor også være meget holdbar. Imprægnering bør udføres én til to gange årligt afhængigt af, hvor hyppigt bordet bruges.

De fleste typer marmor er ikke egnet til køkkenborde, men ser godt ud i badeværelset, som vinduesplader eller i pejsen. Den væsentligste fordel i forhold til granit eller kvartssten er marmorets unikke luksuriøse udseende og – ikke at forglemme – den mere overkommelige pris.

Naturinspireret kvartssten – moderne, praktisk og holdbar

Kvartssten eller kunststen er et produkt, som er få årtier gammelt, men som nu har vist sin værdi i praksis. Bordplader af kvartssten er solide og porefri, dermed er de vanskelige at ridse, og det er næsten umuligt at påføre dem permanente pletter.

Udvalget af kunststen giver mulighed for meget forskellige og originale designløsninger, eftersom vi også kan tilbyde farver, der ikke forekommer i naturen. I de seneste år er producenterne af kvartssten kommet frem med flere nye naturinspirerede materialer, som kombinerer de praktiske egenskaber ved kunststen og den unikke jordiske skønhed. Det bedste af begge verdener!

Kvartssten passer bedst i et moderne køkken eller dagligstue. Kvartssten er ikke egnet til vinduespaneler, eftersom vedvarende UV-stråling kan påvirke materialets farve. Kvartssten bør heller ikke anvendes i forbindelse med ildsteder, eftersom gløder kan efterlade brændemærker på materialet.

Vi håber, at vores tips og forslag kan hjælpe med beslutningen om, hvilken slags bordplade, der svarer bedst til dine ønsker og behov. I tvivlstilfælde og ved behov for at stille uddybende spørgsmål, bør du endelig søge vejledning hos vores specialister. Vi arbejder med bordplader i sten til dagligt og har i årenes løb opnået stor erfaring og samlet mange gode tips sammen, som kan hjælpe dig på vej til dit mål, det perfekte hjem.

Gå på opdagelse i vores store udvalg og de mange forskellige priser for vores køkkenborde og badeværelsesbordplader.

Bestil din nye bordplade allerede i dag!

Taurus Black bordplade
Noble Lusso Champagne kvartssten
Steel Grey granit

Starlight Ruby kompositsten