Caesarstone -20%
Læs mere
Keramik er smukt, trendy og meget modstandsdygtigt på en og samme tid

Keramik er smukt, trendy og meget modstandsdygtigt på en og samme tid

Natursten er uden tvivl et eksempel på tidløs modstandskraft, og et billede på styrke. Dagens teknologiske udvikling giver os mulighed for at skære og bearbejde det hårde materiale på alle tænkelige måder, og derfor er det ikke mærkeligt, at natursten har fundet vej til hjemmet, hvor det fanger opmærksomheden og fremhæver sin tilstedeværelse.

Runö Warm Grey

I mange århundreder er natursten blevet brugt til byggeri og indretning. I de senere år er kunststens popularitet også steget markant, og der er ingen grund til at antage, at denne tendens vil aftage i den nærmeste fremtid. Sten kan ifølge designkenderen være en vigtig interessemagnet i både køkkener og badeværelser, samt udgøre et væsentligt indretningselement – ​​og samtidig er det en enkel og praktisk løsning. I hvert fald er det sikkert, at stenen ikke bliver overset. Stenoverfladens modstandsdygtighed er indlysende, og takket være de tekniske muligheder behøver designere ikke at begrænse deres fantasi.

Ud over natursten som granit, marmor og kalksten, samt kunstige sten som kvarts og terrazzo, ønsker flere og flere at se keramiske overflader i deres hjem.

Se materialerne!

Hvorfor er stenoverflader og især keramik så populære?

Mange boligejere er overraskede over, hvor mange muligheder for at vælge mellem farve eller mønster, der er, når de skal vælge køkkenoverflader lavet af kunststen. Det er heller ikke nemt at ridse stenmateriale. Men de afgørende fordele ved at bruge keramiske materialer er deres modstandsdygtighed over for snavs og en lang levetid. Ved kontakt med syrlige fødevarer vil der f.eks. ikke være mærker eller kedelige pletter på en porefri porcelænsoverflade, og ligeledes kan den keramiske overflade modstå temperaturændringer.

Naturgranit har længe været et af de sikreste valg på grund af sin varmebestandighed, for eksempel når det kommer til at bygge og designe pejse. I et køkken har en vandafvisende kvartsoverflade en mange gange længere levetid end en laminatoverflade, og giver os mulighed for at vælge at placere håndvasken flere forskellige steder. Marmor, kunstmarmor – terrazzo – og kalksten er meget smukt at se på, men kræver en lidt mere flittig rengøring. Keramik kombinerer derimod andre overfladematerialers fordele, og er desuden lettere og tyndere.

Norrvange Beige Matt

Fordelene og ulemperne ved den keramiske overflade

Keramik er lavet af sand, mineraler og ler. Der er tale om et naturmateriale, der er blevet presset sammen under stærkt tryk. Den keramiske overflades endelige udtryk opnås gennem brænding ved høj temperatur – cirka 1450ºC – hvorved de indgående materialer smelter sammen og danner en glasagtig og meget stærk sten.

Fordele:

 • Varmebestandigt.
  Sammenlignet med andre kunstige sten som kvarts og terrazzo er keramik markant mere varmebestandig og tåler høje temperaturer ligesom granit.
 • Meget stærkt materiale.
  Ifølge eksperter er keramiske materialer op til en tredjedel stærkere end den hårdeste granit.
 • Ligesom andre kunstige sten – kvartssten – er keramiske overflader meget hygiejniske, og har et lavt poreindhold.
  Derfor er deres modstandsdygtighed over for snavs stor, og det er nemt at vedligeholde en porcelænsoverflade.
 • UV-sikkert.
  Kvartssten kan falme lidt eller skifte farve i solen, mens keramiske materialer er helt UV-bestandige, og derfor fremragende at bruge som vindueskarme.
 • Design.
  Keramiske materialer er lavet af naturlige komponenter.
  Normalt, når man designer keramik, bruges naturlige materialer som modeller. For eksempel da Norrvanges produktsortiment blev skabt, blev gotlandsk kalksten brugt som forbillede.
 • Let vægt og elegant design.
  Materialetykkelsen er kun 12 mm.
  Takket være dette får den keramiske overflade et mere luftigt og trendy udseende. Materialet kræver ikke en stærk bæreramme, ligesom den mere kompakte og tykkere natursten.
 • Miljøvenlighed.
  Komponenterne i de keramiske materialer kommer 100% fra naturen.

Ulemper:

 • Meget stærk, men ikke helt ubrydelig.
  Hvis du skulle tabe en tung genstand, eller støder gryder og pander imod den, kan overfladen sprække.
 • Færre modeller med kantdesign.
  Med en naturstensoverflade har du som regel mange alternative kantmuligheder (facade, rund, halvrund, hajnæse, antik mv.). Den keramiske overflade kan derimod fås med kun ét kantdesign – en lige T-profil.
 • Noget højere pris.
  Sammenlignet med f.eks. den mere gunstige kalksten eller kvartssten, kan en keramisk overfladebelægning være noget dyrere.

Du kan have sten overalt – fra det mindste natbord til gulve, vindueskarme og vægge

Tilsyneladende har enhver person set og følt sten og keramiske arbejdsflader i køkkener og badeværelser. Samtidig støder man i stigende grad på løsninger med sten som beklædning på mindre møbler, vægge, gulve eller endda som serveringsbakker, blomsterhylder eller i bunde på krydderiglas. Ofte forener sten det indvendige med det udvendige, og bruges både i udekøkkener og i haven. Som dekorativt materiale har natursten haft en hædersplads i enfamiliehuse og endda herregårdsbygninger. Naturligvis tilføjer kar, urtepotter, vaser og alt muligt andet tilbehør lavet af natursten et elegant præg til rummene i det almindelige hjem. At servere drikkevarer og mad på en bakke lavet af natursten forvandler selv hverdagsmåltidet til et væsentligt mere stemningsfuldt et af slagsen.

Stenmaterialer har utallige variationer af farvetoner, mønstre og løsninger. Da keramiske materialer er tyndere og lettere end andre stenmaterialer, kan det være berettiget at bruge disse unikke materialer i ethvert hjem.

Du kan anset køkkenet og badeværelset som hjemmets hjerte, og at du ikke behøver at være professionel dekoratør eller arkitekt for at kunne skabe et hjem. Vi ønsker alle et smukt hjem. Når et køkken eller badeværelse har fået et nyt udtryk, hvorfor så ikke også investere i for eksempel vindueskarme. Lige nu, i foråret 2023, er det nyttigt at vende opmærksomheden mod netop vindueskarme, da en køber af stenflader kan få op til 4 vindueskarme i gave.

Prisberegner

 

Vandfast Ridsefast Nem
at rengøre
UV-
bestandig
Varme-
resistent

Det er virkelig nemt og hurtigt at vedligeholde sten, især keramik

Stenmaterialer er iøjnefaldende og vedligeholdelsesfri, hvilket er hovedårsagerne til at tilvælge dem. Det er naturligvis ikke uvæsentligt, at arbejdsflader er nemme at vedligeholde og rengøre. Selv med en ubetydelig daglig aftørring – du bruger en almindelig klud lavet af syntetisk materiale og vand – forbliver overfladen smuk og ser ny ud selv efter flere år.

Glans og stil i dit hjem

Arbejdsflader i natursten fremstillet af Granitop pryder allerede mange hjem. Naturstenen er velegnet til dem, der leder efter en kompromisløs løsning, og som er klar over, at æstetik og funktion skal gå hånd i hånd. Alle interesserede vil med sikkerhed finde en arbejdsflade i vores produktsortiment, der passer bedst til ens ønsker og behov, da de udbudte stenprodukter fremstilles som eksklusive specialordrer.

Gennem mere end 10 års drift har vi været involveret i mange spændende projekter, og vores stenhuggeres kreativitet og faglige kompetencer har været med til at indrette tusindvis af boliger og erhvervslokaler. Dette har givet os uvurderlig ny erfaring og mulighed for at bygge nye produktionslokaler, investere i moderne faciliteter, ekspandere og udvide vores produktsortiment. Et større og mere alsidigt materialelager gør det muligt at arbejde mere effektivt og udføre opgaver endnu hurtigere.

Hvis du vil finde ud af, hvor meget en stenoverflade vil koste i netop dit køkken, kan du prøve prisberegneren. Med den kan du beregne prisen på både materialet og arbejdet. For forespørgsler, kontakt venligst vores hjælpsomme fagfolk.

Norrvange Grey Matt

Norrvange Grey Matt er en keramisk bordplade med en mat overflade, rig variation med fossilagtige og naturlige detaljer.

Norrvange Ivory Matt

Norrvange Ivory Matt er en keramisk bordplade i en varm jordfarve med en mat overflade, rig på variation, fossilagtige og naturlige detaljer.

Norrvange Light Grey Matt

Norrvange Light Grey Matt er en keramisk bordplade med en mat overflade, rig variation med fossilagtige og naturlige detaljer.

Azul Olive Matt

Serien Azul Olive er en granitkeramik inspireret af den meget populære portugisiske kalksten Azul Valverde. Stenen er en kendt klassiker, der bruges over hele Europa på gulve og vægge og som bordplader. Serien Azul Olive varierer i gråbrune nuancer med fossil-lignende detaljer.

Glanshammar Silk

Bricmates keramiske bordplade Glanshammar Silk er en granitkeramik i stort format med en silkeblød overflade.
Inspireret af den ikoniske svenske Ekeberg-marmor, der udvindes i Glanshammar uden for Örebro. Ekeberg er en elegant, klassisk og eksklusiv sten, som er blevet kaldt den svenske Carrara-marmor.

Jura Select Ivory

Jura Select Ivory Matt er en lys beige granitkeramik inspireret af den klassiske jurakalksten.