Marmormønstret Noble Carrara i køkkenet i en nyligt færdigbygget lejlighed
Vi var på besøg hos 23-årige Erica, som sammen med sin samlever Sven har købt sit første hjem. I de unges køkken understreger de lyse vægge, hvor frisk og smuk kunststenen virker, som imiterer den hvide marmors sarte mønster. Naturtræ og hårde hvidevarer i sort giver konstrast til den lyse Noble Carrara-kvartssten.
På besøg hos Erica: de unges moderne køkken i en ny etageejendom
Vi undersøgte, hvordan de unge var nået frem til deres nye hjem, og hvor tilfredse de er med deres nye hjem og køkken.
I købte Jeres første hjem. Hvordan gik den proces for Jer?
Sven og jeg har faktisk allerede boet sammen i fire år, vi mødte hinanden på universitetet. Tidligere boede vi til leje; men på et tænkte vi, at det måske kunne betale sig at anskaffe sin helt egen personlige rede. Vi var lige fra begyndelsen overbevist om, at vi køber hjem i et nybygget hus – vi har begge temmelig travlt i hverdagen, og ingen af os er nogen særlig bygmester eller reparatør.
Det mest belastende var nok sagsbehandlingen i banken og omgangen med bygningsarbejderne, derefter blev det betydeligt enklere. Jeg er den mest romantiske af os to. Naturligvis drømte jeg om gardiner helt ned til gulvet, vaser og sofa allerede dengang, da vi kun havde fire tomme vægge og et gulv, heldigvis bragte Sven os ned på jorden igen.
Den største omkostning og hvad der tog mest tid, var utvivlsomt køkkenet – uden det var der heller ikke nogen særlig lyst til at flytte ind. Da køkkenet var på plads, gik sagerne mere glat!
Hvad var indviklet med dette køkken, og hvordan blev løsningen fundet?
Valget af køkkenmøblement var i sig selv ikke særlig indviklet. Vi havde et klart ønske om at bringe varme til hjemmet med træ. Et nyt moderne hus og at bo i byen er nok fint; men i min sjæl er jeg til en vis grad et naturbarn…
Vi ønskede også at have hylder i stedet for overskabe, for vi prøver at bo temmelig minimalistisk, så skabene skulle ikke være fulde af skrammel, i stedet ville vi kun have de ting i hjemmet, som vi virkelig har brug for.
Når det er sagt, var vi alligevel opmærksomme på visse trends, som er faldet i øjet i socialmedier og indretningstidsskrifter. For eksempel valgte vi en nedefra monteret vask, som for tiden er på mode, og en vask i rustfrit stål, som harmonerer med de massive skabs- og skuffehåndtag.
Blandingsbatteri, komfurplade integreret i stenbordpladen og en Bosch-luftrenser blev i sort farve. En ovn har vi ikke – den havde vi ligesom ikke brug for. Mikrobølgeovnen gemte vi i et skab, og som opvaskemaskine valgte vi den mindste model. Den tidligere lejlighed havde en stor maskine, og så gik der et stykke tid, inden den blev fuld. Med en lille model behøver man ikke at samle opvask – når der er noget i, så bare i gang med den, og sagen er ordnet! Elektricitet og vand medgår også i beskedne mængder, og når der så også er mindre at vaske op, bortfalder diskussionen om, hvem der skal tømme opvaskemaskinen. Vi er meget stolte over luftrenseren, den er så smuk og værdig, samtidig kraftig og forholdsvis støjsvag.
Her begyndte vores budget at slippe op, og vi havde planlagt laminat til bordpladen. Da Svens forældre hørte om dette, sagde de, at de bestiller os en bordplade som gave – hvad skal man sige til dét, det passede os selvfølgelig udmærket! De havde selv bestilt bordplade netop fra Granitop, og således kom vi frem til den kvartssten.
Hvordan skete valget af bordplade?
Selv om vi fik den som gave, ville vi dog ikke skrue regningen for højt op. Eftersom vi har et L-formet hjørnekøkken, forestillede jeg mig straks, at en bordplade af sten ville komme til at koste en formue – så meget mere som vi ønskede en bordplade uden forlængelsesfuger, fremstillet i ét stykke.
Heldigvis har Granitop på sin hjemmeside en beregner af prisen på en bordplade. Her undrede jeg mig over, hvad der foregik i hovedet på mig, da jeg overvejede laminat – kvartssten var slet ikke så dyrt!
Vi endte med at vælge marmormønstret Noble Carrara. Den hvide farve kan godt forskrække indledningsvis; men kvartssten er meget holdbar og nem at gøre ren, så den tog vi!
Eftersom pladen alligevel kom i to stykker, var vi til at begynde med bekymrede over, at fugen kommer til at skære i øjnene, og måske burde vi alligevel have ladet bordpladen fremstille af én kæmpestor plade. Sjovt nok er fugen eller så at sige overgangen slet ikke synlig! Da jeg lagde de første billeder op på Instagram, spurgte mange om, hvor meget det kom til at koste, at vi havde ladet bordpladen fremstille i ét stykke… Se nu selv på billederne, det kan jo ikke ses? Altsammen er meget smukt og ensartet!
Selvfølgelig var det også fint, at vi fik bordpladen hurtigere end forventet. Køkkenmøblementet var monteret, og vi forventede, at vi skulle vente endnu nogle uger, inden vi kunne flytte ind. Men vi blev ringet op af Granitop allerede dagen efter forespørgslen fra beregneren, og opmåleren kom dagen efter igen! Fristen var 2 uger; men faktisk var alt færdigt og på plads allerede i løbet af 8 dage! Måske havde vi bare heldet med os, så fabrikken havde en roligere periode, vi er i hvert fald overmåde tilfredse. Sammenlignet med det generelle byggeroderi oplevede vi bordpladebestillingen som en behagelig afveksling, så hurtige og flinke gutter!
Se stenen brugt i de unge menneskers køkken, et lignende sort blandingsbatteri og rustfri vask og prøv i prisberegneren, hvad dit drømmekøkken kan komme til at koste!