Caesarstone -20%
Læs mere
En smuk marmorkamin er hjemmets hjerte

En smuk marmorkamin er hjemmets hjerte

Det siges ofte, at køkkenet er hjemmets hjerte. De, som har en kamin i hjemmet, kan forventes at bestride dette – det er nemlig kaminen, som er hjemmets hjerte. Der er intet bedre end at samle familien omkring kaminen en kold vinterdag – eller for den sags skyld en diset sommeraften – for at nyde varmen fra kaminen og den knitrende ild. Fra tidernes morgen har jo netop ilden været det sted, hvor man samlede sig med sine nærmeste for at få varmen og fortælle historier.

En holdbar marmorkamin er for generationer

I vort klima spiller hjemmenes ildsteder en meget vigtig rolle. Det er heller ikke særlig fornøjeligt at bo i et klamt og koldt rum. Valget af fyrsteder er bredt og spændende – der kommer stadig nye løsninger på markedet, samtidig er en kamin noget, som altid bliver der. Selv når der er skabt mere effektive fyringsløsninger, så er de ikke sammenlignelige med varmen og hyggen fra en kamin, som ofte er netop dét, som hjemmet savner.

Ser man tilbage i historien, foretrak man i victoriatiden netop kaminer af marmor eller granit, der var bygget til at holde i århundreder og som hjemmenes midtpunkt bragte varme og øjenfryd. Også i dag er marmor et skattet materiale netop på grund af sin holdbarhed og sit klassiske udseende. Hvis du ønsker en kamin, som vil forskønne dit hjem i hele dit liv, og som du også kan lade gå i arv til børnebørnene, så er marmor det rigtige valg.

Se materialerne!
Grigio Carnico marmor

Nemt at vedligeholde, sikkert i brug

Én grund til at vælge marmor som kaminmateriale er naturstenens varmefasthed, samtidig er poleret marmor og granit også let at vedligeholde. Kaminbrugere kender til de irriterende pletter, som med tiden sætter permanente spor på kaminen. Poleret sten (granit og marmor) er ikke særlig modtagelig for pletter, og den er nem at rengøre med en fugtig klud. Yderligere er der en praktisk egenskab, som gør granit og marmor til et fremragende kaminfacade-materiale, nemlig at en solid naturbjergart er fuldstændig ildfast. Yderst sikker til brug netop omkring hjemmets ildsted!

Star Gate granit
Viscount White granit

En klassiker bliver aldrig umoderne

Det siges jo, at modestrømninger kommer og går, men klassiske løsninger forbliver. Dette gælder også for sten-kaminer. Granit og marmor kan kaldes kaminernes “korte sorte kjole”, som aldrig går af mode. Materialerne har gennem tiderne bevist deres kvalitet, og naturstenens popularitet svinder ikke, den tiltager. Et bredt udvalg af farver muliggør design af unikke og spændende løsninger, som aldrig bliver kedelige.

Emerald Pearl granit

Et passende valg til ethvert hjem

Ved at vælge en kamin af marmor eller granit får du et særpræget designelement til dit hjem, som ingen anden har magen til. Marmorens eller granittens unikke mønstre begrænser ikke fantasien på nogen måde. En elegant mørk granit eller sort marmor passer storartet til et moderne interiør og giver rummet klasse. Vil man imidlertid have noget mere spændende, hvad så med at omgive selve kaminen med for eksempel grå-sortårede Viscount White-granitplader? Eller med at vælge en kamin af skinnende hvid Carrara– eller Calacatta-marmor som hjemmets hjerte? De mere dristige kan blandt naturens mangfoldige mønstre finde netop deres egen enestående løsning til forskønnelse af hjemmet – uanset om de skulle foretrække tindrende sort, hvid, elfenbensfarvet, en mere beige tone eller snarere dristigt grøn Verde Savana og Verde Guatemala, som giver kaminen et kongeligt præg.

Nero Assoluto granit

Hos Granitop kan du bestille en unik kaminfacade, som forskønner hjemmet og tilfører ejendommen værdi. En kamin beklædt med marmor, granit eller kvartssten er et designelement, som varmer familiemedlemmer og gæster og desuden er en fryd for øjet. På vor hjemmeside kan du i materialeudvalget stifte bekendtskab med adskillige spændende mønstre og toner – både den, som værdsætter klassisk stil, og den, som søger en mere speciel løsning, finder en egnet sten her. Tag kontakt med Granitops specialiser for at høre nærmere om alle mulighederne og for at bestille!

Jura Grey
Noble Pietra Grey kvarts
Viscount White granit
Grigio Carnico

STENENES TOP 10

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Vindueskarme af marmor – blikfang i Jeres hjem

Alle køkkenborde af Carrara-marmor

Marmor

Sort eller hvid marmor? Eller grøn?

Sort marmor – det hyggelige hjems luksuriøse perle

Marmor – et kongeligt materiale

Køkkenborde af marmor er stadig moderne!

Marmor bordplader – tidløs elegance