Caesarstone -20%
Læs mere
Tips til at skabe et køkken, der kan dække dine behov i årevis

Tips til at skabe et køkken, der kan dække dine behov i årevis

Køkkenombygninger sker typisk sjældent, og et køkken vælges, så det kan holde i mange år. Derfor er det væsentligt at tænke det hele omhyggeligt igennem og planlægge, hvilke løsninger er væsentlige for Jeres familie og vil forblive bekvemme også mange år senere. Ligeledes betaler det sig at vælge holdbare løsninger af god kvalitet, som ikke vil se slidte ud lige med det samme.

Tænk på Jeres foregående køkken

Ved begyndelsen af køkkenombygningens planlægning er det en god idé først at kigge på sit gamle køkken – der kan tages model heraf med udbedring af de mangler, som var generende i det gamle køkken.
Her er den enkleste metode at udarbejde den klassiske liste over plusser og minusser – hvad var det, som generede i det gamle køkken, hvad kunne have været anderledes, og hvad var så ideelt, at der ikke er noget ønske om at ændre det? Allerede på grundlag af den liste kan den første skitse tegnes over, hvad I ønsker at beholde, vil have et andet sted eller måske ligefrem vil udelade, og hvordan det nye køkken skal komme til at se ud.

Crystal Calacatta Silva kvarts

Ved planlægningen af køkkenet kan følgende spørgsmål overvejes:

  • Hvor laver I mad? Sker hakning og forberedelse på køkkenøen eller på køkkenbordet? Et større område til hakning kunne udmærket være i nærheden af komfuret, så maden kan tilberedes uden, at det skal være nødvendigt at løbe over til den anden side af køkkenet.
  • Hvor meget og hvilken slags opbevaringsplads har I brug for? Foretrækker I åbne hylder, eller vil I hellere have dybe skuffer? Ofte erstattes den øverste skabsrække af åbne hylder, hvor det smukkeste køkkentøj kan udstilles.
  • Anvender I også køkkenet til at spise? Hvis I foretrækker at spise sammen hele familien, bør køkkenet også have plads til spisebordet.
  • Foretrækker I at holde Jeres køkkenudstyr synligt, eller vil I hellere holde en minimalistisk og ren linie på bordene? Hvis I ønsker at have ting stående fremme, betaler det sig at vælge en større bordplade, så tingene på bordet ikke er i vejen for madlavningen.
Bianco Carrara C marmor

Udfør en indledende skitse

Når behovene er tænkt igennem, er det tid til at skitsere det nye køkken på papir. Alt efter rummet kan man få monteret for eksempel et L-formet, U-formet eller langs én væg værende (retlinet) køkken.

Prisberegner

Eller måske kan køkkenet desuden rumme en bekvem og moderne køkkenø, hvor gæster kan sidde på barstole, så man kan snakke med dem samtidig med madlavningen. I så fald skal også vandrør og elektriske ledninger tænkes igennem, så de kan blive monteret inden køkkenmøblementets ankomst, hvis køkkenøen skal rumme for eksempel en vask eller et komfur.

Køkkenbordet som rosinen i pølseenden

Når møblerne er valgt, følger valget af bordplade, som binder køkkenmøblerne sammen til et hele. Når I skal til at vælge bordplade og bestiller opmåler hertil, bør møblementet være endeligt på plads. Hvis skabene på tidspunktet for opmålingen ikke er endeligt på plads, i lod og ordentligt fastgjort, kan det ske, at bordpladen ikke kommer til at passe millimeternøjagtigt ind på sin plads. For slet ikke at tale om, at hvis skabene ikke er i lod eller gjort fast, så for eksempel skabet med vasken hælder den forkerte vej, så kan der opstå problemer med afløbet fra vasken. Som materiale til køkkenbordet vil granit, marmor eller kvartssten være gode valg, de er meget holdbare og praktiske.

Se materialerne!

Ud over køkkenbordet er det muligt at anvende det samme materiale til baggrundssten, som billedligt talt fortsætter den vandrette bordplade på den lodrette væg og giver et godt helhedsindtryk. Baggrundsstenen beskytter væggen mod sprøjt og er visuelt smuk at betragte. Dog skal man ved planlægningen af baggrundsstenen huske at tænke på beliggenheden af strømudtag, så der vil være kontakter nok til alle de elektriske køkkenapparater, som vil blive brugt på køkkenbordet.

Den rigtige belysning i køkkenet

Når møblerne og køkkenbordets materiale er valgt, er det også væsentligt at gennemtænke køkkenets belysning. Eftersom madlavning kræver godt lys, er det allervigtigst med ordentlig belysning af arbejdsområdet. Hvis lyset falder ind bagfra, kan man ikke ordentligt se, hvad man er i gang med at hakke, og brugen af en kniv kan endog blive farlig. Derfor er indbyggede spots i de øverste skabe meget populære, de oplyser køkkenbordet effektivt.

Over bordet eller køkkenøen kan det være passende med flottere belysning. En særlig hyggelig stemning kan opnås ved brug af lysregulator, så man ved behov kan skabe en mere romantisk og hyggelig belysning af spisebordet ved aftentide.

Har du brug for hjælp til planlægningen af køkkenet, så spørg Granitops specialister til råds!

Aluminio Nube kvarts

Gobi Grey kvarts
Star Gate granit
Nero Assoluto granit

 

Ideer til et mindre køkken

Planlægning af et børnevenligt køkken

Fif, hvordan man kan spare ved ombygning af sit køkken

Servicerer I også privatpersoner?

Ja, vores primære fokus er på privatpersoner. Eftersom hvert mellemled koster penge, har vi den fordel at kunne tilbyde gode priser uden ekstra omkostninger.

Hvad skal man tage hensyn til ved et pristilbud og rabatter?

Vore købsvilkår har en regel om, at et pristilbud gælder i 15 dage. Dette er imidlertid ikke tilfældet for særtilbud og kampagnepriser, især hvor der er tale om “lagerslutsalg” – vælger man 1/2 måned til tilbuddet, kan det ske, at fremstillingen af stenen er slut og hele materialelageret solgt.