Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
En bordplade af sten – flere løsninger, end du tror!

En bordplade af sten – flere løsninger, end du tror!

Bordplade af granit, marmor og kompositsten ser fornemme ud, de er nemme at vedligeholde, og stenborde passer såvel til et moderne designerkøkken som i et klassisk interiør. Til opnåelse af det bedst mulige resultat er det godt at kende til alle de muligheder, som anvendelsen af disse enestående materialer tilbyder.

Granit er et af de mest holdbare og smukkeste byggematerialer; men sommetider kan den interesserede blive skræmt væk af stenens vægt og dens pris – kan mit inventar bære sådan en plade? Tilsvarende tanker gælder også ofte marmor og kvartssten. Men jo mere massiv og solid en bordplade i køkkenet og badeværelset er, desto fornemmere et indtryk gør den. Der er ikke grund til bekymring – alle standard-møbelløsninger muliggør anvendelse af sten, og vore eksperter kan altid give deres vurdering af styrken på din konstruktion.

Én måde til fremhævelse og understregelse af stenflader er anvendelse af baggrundssten, kantlister eller vindueskarme. Et køkken, badeværelse eller kontor planlagt som helhedsløsning glæder beskuerens øje i årtier fremover og øger helt sikkert også ejendommens værdi.

Blue in the Night granit

Moderne teknologi gør det muligt at skære og behandle sten med stor præcision og høj kvalitet. Hos Granitop skærer vi bordplader i mål med maskiner, som har en arbejdsnøjagtighed på 1/10 mm, og det betyder, at fugerne mellem stenelementerne bliver næsten umærkelige. Arbejdsbordets forkants limning i gering giver indtryk af en massiv stenblok, selv om der er anvendt tyndt stenmateriale til fremstillingen. Det er en imponerende løsning, som hverken er for tung at bære for møblementet eller for dyr.

Steel Grey granit

En enkel kantliste kan give indtryk af meget tykkere materiale. Når et vandret køkkenbord får en lodret side, bliver resultatet en såvel smuk som funktionel løsning. Der er mange forskellige muligheder til fremstilling af et støtteben ud fra plade – man kan kombinere 2 cm bordplade og 3 cm af materialet til at få en retvinklet forbindelse med siden. Men pladen kan også skæres diagonalt og af materiale med samme tykkelse, så resultatet bliver en flydende og glidende overgang af mønstret fra overfladen til forkanten.

Tænk ved planlægningen af køkkenhjørnet også på muligheden for baggrundssten! En malet eller pladebelagt væg er også smuk; men med køkkenbordets overgang til væggen kan resultater blive en enestående og harmonisk helhed. En løsning, som virker luksuriøs som i et veritabelt palæ og bringer stenfladerne særlig fint frem som indretningselement.

Se materialerne!
Kvartssten badeværelse

Til understøttelse af et køkkenbord, som rager ud over kanten på skabet nedenunder, kan også et endepanel af samme materiale passe, dets tykkelse kan være fra 4 centimeter op til en flere decimeter tyk kraftig søjle.

Noble Carrara kvarts

Ved renovering af et hjem i en bygning af historisk værdi betaler det sig også at være opmærksom på vindueskarme, trapper og kamin. Der findes ingen betydningsløse detaljer, og næsten alt er muligt, den eneste begrænsning er din egen fantasi.

Forespørg straks vore specialister om den bedste løsning til dit eget hjem, så kan du være sikker på, at vi hjælper dig med at virkeliggøre dine drømme!

Stenbordet holder i årtier

Tips til at skabe et køkken, der kan dække dine behov i årevis

De bedste valg fremkommer i samarbejde mellem kunde og leverandør!

Bordpladens levetid og fremtræden afhænger af materialevalget

Få gratis vinduesplader, når du bestiller en ny køkkenbordplade!

Prisberegner