Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Et smukt hjem i 2020 – en harmoni mellem moderne teknik og værdig historie

Et smukt hjem i 2020 – en harmoni mellem moderne teknik og værdig historie

Verden omkring os ændrer sig hurtigt, sæsontrends skifter, og der kommer stadig nye, moderne løsninger til. Skal man nu løbe med modestrømningen eller forblive tro mod den klassiske indretningsstil? Vi forhørte os hos indretningsarkitekter om hvilke retninger, der er fremherskende indenfor udformning af hjemmet her i 2020.

Fuldstændig renhed eller minder, som udtrykker sig i brugssporene?

Ved indretning af hjemmet ønsker man at skabe omgivelser med et godt mikroklima, hvor man kan slappe af sammen med familie og venner. Det er ingen hemmelighed, at anvendelsen af naturmaterialer bidrager til skabelse af en frisk og hyggelig atmosfære, og at der i stadig større omfang anvendes stenborde ved renovering af køkken og badeværelse. Men hvilken sten og hvilken finish skal man nu vælge, vil det være det rigtigste at anvende granit, marmor eller kvartssten? Skal køkkenbord og køkkenø, vindueskarme og kaminsten være polerede eller slebne?
Marmor, især hvid marmor, er ud fra sit mønster en af de kendsteste stenarter; ofte er man dog bange for, at det med dagens hektiske tempo vil være vanskeligt at holde bordet smukt og rent. Men er det nu også nødvendigt?
I mange lande er sten ikke blot et materiale til køkkenborde, stenplader anvendes også til fremstilling af trappetrin og gulve, kaminer, bassiner og udendørs køkkener. Når stenen i det offentlige rum slibes af tusinder og titusinder af skridt, så får køkkenborde slag og skrammer af pander, og dej rulles ud på stenpladen. I så tilfælde kan stenen jo ikke forblive fejlfrit ren og uden pletter, og nogle finder da også, at netop et sådant materiale er smukt. Ligesom mimikken med årene sætter sine spor i ansigtets rynker, kan personlighed og minder også sætte deres spor i en stenflade. Brugsspor, hvori historien kan ses.
Om sådan en tilgang passer, eller man snarere skal hælde mod den ideelle og pletfri renhed, er op til hver enkelt at beslutte.

Crystal Calacatta Silva

Det er værd at huske, at man hverken med det ene eller det andet valg er tvunget til at gå på kompromis. Hvis den praktiske side viser sig at være vigtigere end at ældes sammen med stenen, kan man overveje en marmormønstret kunststen, et køkkenbord af kvartssten, som forener marmorens skønhed med smudsafvisende egenskaber opnået med højteknologi. Kvartsstenen er skabt af mennesker således, at dens vandopsugningskoefficient er nær nul, og dermed er stenen meget nem at holde ren.

Se materialerne!

En indretningsstil, som afspejler beboernes livstempo og holdninger

Uanset om man til sit stenbord vælger sleben eller poleret sten, hvid, sort eller grøn marmor, eller i stedet granit eller kvartssten… Ved materialevalget er ikke kun modetrend og skønhed, men også bekvemmelighed, funktionalitet og kvalitet vigtig. Det kan være lige så trættende at bo i en udstillingssal som midt i en ombygning. For, at en renovering skal skabe mindst muligt stress, betaler det sig at overveje alt omhyggeligt, sætte ord på sine drømme og formål samt udarbejde en handlingsplan.

Somme ider er der slet ikke brug for væsentlige ændringer, det kan udmærket være tilstrækkeligt med en gennemtænkt opfriskning, hvor der er taget hensyn til beboernes behov. Nyt og gammelt kan kombineres til opnåelse af et resultat, som er såvel et luksuriøst statussymbol som praktisk i dagliglivet. Som indgangsværdi giver kundens åbne sind og kreative tilgang indretningsarkitekten frihed til at nå et bedre resultat. Der er dog nogle spørgsmål, hvortil det vil være klogt at finde svarene så tidligt som muligt.

* Hvor stort er budgettet til renovering af hjemmet? Granitops prisberegner hjælper med at skønne køkkenbordenes pris!

* Et det tilstrækkeligt med en lille opfriskning, for eksempel maling af væggene og fornyelse af vindueskarme-køkkenbord, eller er der også brug for at udskifte køkkenskabe og hårde hvidevarer?

* Hvem er beboerne, hvilke vaner og behov har de?

* Hvilke specialister bør involveres? Som bekendt skal el- og VVS-arbejde udføres af professionelle; men er der også brug for en indretningsarkitet eller ligefrem en projekttegner?

* Hvordan ser renoveringens tidsplan ud? Hos Granitop fremstiller vi og monterer som regel stenborde, trappetrin eller hvilke som helst andre dele fremstillet af stenplade i løbet af et par uger; men til nøjagtig opmåling bør møblerne være færdigt monteret, fastgjort til væggen og i lod. Det er fornuftigt at indregne en tidsreserve i planlægningen.

Nero Marquina marmor

Som sagt er der mange og forskellige forestillinger om det ideelle hjem, et perfekt køkken og badeværelse. Vi fremstiller alle køkkenborde på bestilling, kreativt og i overensstemmelse med hver enkelt kundes personlige behov. Til gengæld kan vi ikke sige, hvad præcis disse behov er. Om man skal vælge en enkelvask eller en dobbeltbred vask, afhænger først og fremmest af beboernes vaner, af hvorvidt køkkenet anvendes aktivt til madlavning eller snarere som samlingssted. Sikkert er, at hvert hjem fortjener et holdbart og smukt køkken-stenbord, omkring hvilket man kan samles med gæster eller familie. Det betaler sig at satse på renovering af hjemmet, eftersom det ved valg af et sten-køkkenbord kan være en investering, som forbliver smuk i årtier eller endog livet ud!

Se vaske!

Trends i 2024

Køkkentrends i 2021: minimalistisk, funktionel og familiecentreret

Køkkentrends i 2022

Bordpladens levetid og fremtræden afhænger af materialevalget

Køkkenøen – det moderne køkkens midtpunkt

Til hjælp i planlægning af køkkenøen – op til to gange mere plads!

STENENES TOP 10

Jura Grey
Bianco Carrara C
Mystery White
Noble Ivory White
Noble Concrete Grey
Nero Assoluto
Noble Carrara
Noble Supreme White
Steel Grey
Viscount White

Granitop showroom