Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Køkkentrends i 2021: minimalistisk, funktionel og familiecentreret

Køkkentrends i 2021: minimalistisk, funktionel og familiecentreret

I gamle dage var køkkenet hjemmets hjerte, hvor hele familien var med til at lave mad, og hvor man spiste sammen om det store bord. Men med det høje tempo i tilværelsen udviklede køkkenet sig til mere at være et rum, hvor man hurtigt hapsede et eller andet efter arbejde.
2020 bragte mange forandringer med sig. Corona-isolationen tvang mange af os til at tilbringe mere tid i hjemmet og inspirerede til at overveje køkkenets funktionalitet. Faktisk kan man sige, at den radikale ændring af dagligdagen førte os tilbage til rødderne, til den tid, da køkkenet var hjemmets hjerte. Dette kan man også se i det nye års køkkentrends.

Med hele familien i køkkenet

Når mulighederne for at gå på café og restaurant er blevet begrænset, er det godt at samle familien netop i køkkenet, hvor man selv kan tilberede lækkerier. Dette har skabt et behov for større køkkener, hvor der er plads til alle.
Helt sikkert er køkkenøen en 2021-trend, den byder som et praktisk arbejdssted på rigeligt med plads, men også muligheden for at være stedet, hvor man tilbringer tid sammen eller tager mod gæster.

Køkkenøen begrænses kun af fantasien – her kan man anbringe kogeplader og vaske, eller den kan udformes som en moderne bardisk.

Nero Marquina marmor

Integrerede hårde hvidevarer

Årene har vist vej i retning af, at stadig flere hårde hvidevarer er integrerede. Dermed giver interiøret et meget renere og mere minimalistisk indtryk, og desuden hjælper det med at spare masser af plads. Hvor integrerede opvaskemaskiner, ovne og komfurer allerede i flere år har været velkendte, så bruges der i stadig højere grad også integrerede mikrobølgeovne og selv espressomaskiner i køkkenerne, dermed bliver bordpladsen i højere grad tømt for sager, så man ikke finder overflødige ting dér. Undtagelsen herfra er det todørs dobbeltbrede køleskab, som ikke bliver gemt bag en køkkenskabslåge, og som med sin megen plads er blevet manges favorit.

Detaljerne skaber det samlede indtryk

Også skabs- og skuffegreb har taget en drejning i retning af minimalisme, de er blevet betydeligt mere tilbageholdende. I nogle tilfælde findes håndgrebene på kanten af møbelpanelerne, eller de er fjernet helt, så skabslåger og skuffer åbner med et tryk.
Køkkenet får i stedet spænding med vaske og blandingsbatterier. Det rustfri stål har ganske vist tjent os vel og forbliver på sin plads som en klassiker; men bronzefarvede og gyldne vaske-blandingsbatterier er blevet stadig mere populære til at fange opmærksomheden som luksuriøse detaljer. Også Silgranit-vaskene, der harmonerer med bordpladens sten, er stadig populære!

Se vaske!

50 nuancer af gråt

Hvor der i de foregående år blev bestilt ganske mange hvide køkkener, så er deres popularitet nu begyndt af svinde, og man søger i højere grad trætoner og farver inspireret af naturen.
I år er alle grå toner stadig lige så populære som før – først og fremmest bordplader, der ligner beton og kalksten samt, grå køkkenskabe.

Klassikerne går aldrig af mode

Til de voksende trends hører kvalitetscentreret indretning. Køkkenborde af sten, som nemt lader sig rengøre og fremtræder elegante, forbliver helt sikkert på scenen. Dermed vil man næppe skyde forbi med et køkkenbord af hvid marmor, granit, kvartssten eller en specialbestilt stenart. Vi tør vædde på, at disse også vil være moderne og smagfulde i de næste år.
Ud over kvartssten og natursten bør terrazzosten nævnes, disse sneg sig allerede ind i køkkenerne i 2019 og fortsætter deres sejrsgang.

Se materialerne!
Bianco Carrara C marmor

Baggrundsstenen skaber et ensartet resultat

I stadig højere grad kigger man også i retning af baggrundsstenen, som sammen med køkkenbordet skaber en helhed i køkkenet og bedre fremhæver stenens skønhed.
Ved bestilling af et køkkenbord betaler det sig at have for øje, at hvis man straks bestiller baggrundsstenen sammen med bordpladen, kan man være sikker på, at der er tale om samme parti, så selv de mindste farveforskelle undgås. Senere, når baggrundssten tilføjes et allerede færdigt køkken, kan det ske, at mønster og farve ikke længere passer perfekt sammen, desuden vil opmåling og montering over flere omgange også hæve prisen for køkkenet som helhed.

Noble Areti Bianco kvartssten

De fremherskende trends i 2021 gør igen køkkenet til hjemmets hjerte, hvor familien tilbringer sin tid sammen. Minimalistisk ydre og praktiske løsninger værdsættes, hvormed det bliver den rene fornøjelse at pusle i køkkenet.

Kast et blik på de tilbudte materialer og beregn prisen på drømmekøkkenet!

Terrazzo Perlato Royal

Verde Savana

Noble Concrete Grey

Noble Pietra Grey

Trends i 2024

Hvordan realiserer man drømmen om et smukt køkken i god kvalitet?

Køkkentrends i 2022

Et smukt hjem – en harmoni mellem moderne teknik og værdig historie

De bedste valg fremkommer i samarbejde mellem kunde og leverandør!

Hjemlig luksus behøver ikke at blive opgivet, når man holder sommerferie

Prisberegner