Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Bianco Sardo granit – også en børnefamilies hjem kan være meget stilfuldt

Bianco Sardo granit – også en børnefamilies hjem kan være meget stilfuldt

Vi er på besøg i Linneas smukke hjem. Linneas families moderne hus på en bakke og med en åben terrasse blev færdigt for et halvt års tid siden. Hjemmets centrum er det åbne køkken, hvor det moderigtige grå køkkenmøblement, den store køkkenø, varme vægge af naturfinér, de klassiske designlamper og det smukke køkkenbord af Bianco Sardo-granit skaber en harmonisk helhed.

Bianco Sardo

Hvordan kom I frem til granit, og hvorfor valgte I netop Bianco Sardo til køkkenbordet?

Det er der faktisk flere grunde til. Interessen for stenen opstod, da vi ønskede, at komfuret kunne være i niveau med bordpladen, dvs. nedsænket i den. Ganske vist mente vi, at sten er et dyrt materiale og ikke kunne rummes i vores budget; men så fandt vi den dér Bianco Sardo. En granit, som med en fornuftig pris er gunstig, men som tilfældigvis passer præcis sammen med farverne i vores køkken! Senere fandt vi, at også vasken kan udføres med montering nedefra. Så det var netop udseendet og prisen, som grundlæggende afgjorde vores valg. Desuden er granit naturligvis et holdbart materiale!

Nogle finder, at grå er en kedelig farve, og at Bianco Sardo er et lidt for almindeligt materiale. Det er vi naturligvis ikke enige i; men hvad mener du om sagen?

Bestemt ikke! Ganske vist kan grå granit føles en smule gammeldags, eftersom det allerede i lang tid har været forholdsvis populært, for eksempel i 90-erne. Vi finder, at dette valg er ganske personligt frisk. I dag er for eksempel sorte og hvide køkkenborde meget udbredte, et mønstret føles netop interessant og originalt sammenlignet med et ensfarvet. Og desuden – som jeg allerde sagde – passer alle stenens farver så præcist sammen med vort hjems generelle farvespektrum. Der er ikke særlig mange, som har Bianco Sardo granit, og originalitet eller stil er temmelig afgørende ved indretning.
Under brugen har vi nu bemærket, at de sorte-brune-hvide-grå prikker er gode i den forstand, at skulle der drysse noget ud over bordet, så skærer det ikke i øjnene, hvis bare lyset ikke ligefrem spejles i bordet. Der er heller ikke sket noget med stenen, man kan faktisk sige, at den er splinterny!

Hvor vigtig var stensorten for Jeres valg, ville I ubetinget have granit, eller blev også kvartssten overvejet? Hvad er Jeres anbefaling til dem, som er i gang med at vælge bordplade til deres hjem?

Jeg er egentlig ikke nogen særlig stenspecialist og har heller ikke fordybet mig særlig meget i emnet. Bianco Sardo var et nemt valg for os, idet den forenede en gunstig pris med et passende udseende. Vi behøvede ikke engang at se og undersøge andre sten, for vi vidste med det samme, at det er det rigtige materiale for os.
Det er jo indlysende for alle, at sten er holdbar. Alligevel afgjordes sagen af de muligheder, som sten tilbyder. Vi drømte om et forsænket komfur, og når man sammenligner forskellige monteringsmåder for vasken, ses det, at sten er mere praktisk end laminat. Selv om der kan være mange og forskellige slags sten, så forenkles beslutningsprocessen mærkbart af budgettet.

Jeres køkken er smukt og med god plads, takket være terrassen også med meget lys. Ligeledes tiltrækker den kæmpemæssige køkkenø opmærksomhed. Var en sådan løsning virkeliggørelse af en længere tids drøm, eller blev valget påvirket af den senere tids modestrømme?

Tendenserne har bestemt deres egen indflydelse. Man kan vel sige, at køkkenets grå farve og den store køkkenø svarer til det sidste skrig. På den anden side siger andre, at vi har et virkelig personligt køkken, resultatet er nok originalt, men samtidig stilfuldt.
Sådan en stor ø er bekvem. Jeg ønskede, at køkkenøen skulle være adskilt fra resten af køkkenblokken, og at den hverken skulle belemres med komfur eller vask. Således er der megen plads på øen, så den kan bruges til at byde gæster på mad, og dermed har spisebordet mere fri plads til at spise. Det er også praktisk at kunne stille indkøbsposer fra sig på øen, når varerne skal pakkes ud – køleskabet er jo der lige ved siden af. Således kan køkkenøen godt være moderne; men vi havde ikke nogen i vores forrige køkken, og vi vidste, at vi ville have netop sådan én i dette hus.

Nu, hvor I har brugt køkkenet i nogen tid, er det så sket, at I har fortrudt noget og villet have det anderledes?

Egentlig ikke! For os er køkkenet snarere toppen af kransekagen, som en kronjuvel – personligt og hjemligt. Sommetider sidder vi endda her i sofaen og beundrer, hvor flot vores køkken faktisk er. Der er ikke noget, som vi ville ønske at ændre!

Foran sofaen har I også et interessant sofabord. Det ser ud til at være af terrazzosten

Det er helt rigtigt, og faktisk er sofabordets dækplade også bestilt hos Granitop. Jeg kan ikke kommentere, hvordan dette materiale for eksempel ville kunne passe til køkkenet; men her på sofabordet virker det som et designelement. Når stenen har et så spændende mønster, er der slet ikke brug for at stille nogen ekstra nipsgenstande, borddug eller stearinlys på bordet. Terrazzosten er på sin vis velegnet som bordplade, eftersom den er stærk og tung, dermed bliver bordet på stedet. For børnefamilier er sikkerhed og møbelvalg ganske væsentlige, fordi børnene jo løber omkring og leger.

Terrazzo GV 0/25

Selve bordet under pladen er et ganske almindeligt sofabord købt i en møbelbutik, vi har blot udskiftet bordpladen. Materialet har jeg heller ikke noget at sige på, det kunne formentlig også have passet ind andre steder i køkkenet, for jeg gør hele tiden rent i det små. Muligvis er denne sten mere sart end granit; men indtil nu har også terrazzoen holdt sig udmærket.

Ja, granit er helt sikker hårdere og mere holdbar end terrazzosten, samtidig vil udsving i temperatur og luftfugtighed påvirke alle stenmaterialer. Vi har naturligvis et stenplejesæt, og når man fra tid til anden behandler materialet med specialmidler, holder stenen sig også som ny meget længe.
Til sidst vil jeg gerne høre, hvorfra den nødvendige inspiration til beslutninger om indretningen kommer?

Først og fremmet giver internettet inspiration. For eksempel er Instagram en meget taknemmelig kilde, derigennem kan man dele ideer og tanker. Vi har også en konto der, hvor vi delte byggehistorien for vores hus. Nu, hvor hjemmet er færdigt, slår jeg indretningsbilleder op dér. Min stil er mest sådanne personlige løsninger, sådan nogen, som ikke alle har.
Selv om vi også har moderne ting, så har vi snarere ønsket at være lidt anderledes. For eksempel er vi meget stolte over disse finerplader på væggene. Indretning er min hobby og passion, vi har fire børn, og jeg tilbringer megen tid i hjemmet. Dermed er hjemmet et meget vigtigt sted, og det skal da også være gennemført smukt. Og helt bestemt også hyggeligt, så selv om man allerede har alt, betaler det sig altid at tænke på indretningen! For eksempel de stenprøver, som vi fik fra Granitop – vi har endda fundet praktisk anvendelse for de små plader.

Bianco Sardo graniten anvendt i Linneas hjem kan du finde i materialeudvalget, ligeledes kan du stifte bekendtskab med andre materialer, som vi tilbyder.

3 berømte granitsorter fra Norge

De tre mest strålende repræsentanter for dybsort granit

Komplet køkken i Blue Pearl granit

Viscount White granit i et traditionelt-moderne hjørnekøkken

Galaxy Star granit i et åbent køkken