Udvalgte materialer -50 %
Læs mere
Komplet køkken i Blue Pearl granit

Komplet køkken i Blue Pearl granit

Vi besøger Daniel i hans smukke køkken lavet af Blue Pearl granit og finder ud af, hvordan han kom frem til dette resultat.

Hvorfor valgte du bordplade i sten til dit hjem, og hvorfor Granitop?

Jeg fandt et stenfirma gennem bekendte – de anbefalede mig at bestille en bordplade fra Granitop. Det havde de gjort, og de blev behageligt overraskede over at se en virksomhed, hvor fortjeneste ikke er vigtigere end kundetilfredshed. Det er en meget sjælden begivenhed. Efter den første kontakt var vi meget tilfredse med den måde, vi blev behandlet på. Vi talte med vores kundeansvarlige, kiggede på prøver og gjorde lidt hjemmearbejde på nettet, fordi vi ikke var helt sikre på, om vi skulle vælge mellem kunststen eller granit… Og til sidst blev det besluttet, at vi ville have natursten. Valget af granit var ret stort men vi valgte Blue Pearl, fordi mønsteret på denne sten har… dybde og smukke farver.

Blue Pearl

Hvad var de andre sten i valgte mellem?

Steel Grey og Viscount White er også grå granitter, men Steel Grey virkede lidt kedelig efter vores mening. Viscount White er den totalt modsatte til kedsomhed, men virkede dog for intens for os. Det drejer sig naturligvis om vores personlige smag.
Målet var at skabe et resultat, der både var holdbart og smukt, og Blue Pearl er en strålende sten sammenlignet med de andre.

Jeres køkken er som taget ud af et indretningsmagasin – her er alt ifølge den nyeste mode: baggrund i fuld højde, sort forsænket vask, sort blandingsbatteri med aftageligt brusehoved, skabe som rækker sig op til loftet osv. Hvordan er det sket, at alle tendenser mødtes i jeres køkken?

Vi havde gjort noget forberedende arbejde og derfor havde vi ikke brug for hjælp fra en indretningsarkitekt. Min kone har øje for indretning, så vi overvejede og diskuterede, hvad der ville passe os. Ideen var at lave et køkken, hvor alt var ensartet og komplet. Enforsænket vask er en meget fin løsning, og det er derfor, det er værd at købe sten – dette kan ikke gøres med en almindelig bordplade i træ. Og den nedsænkede kogeplade som er jævn med stenen så også interessant ud. Vi ville gerne prøve det for at se hvordan det ser ud og hvis det lønner sig, da vi aldrig havde haft et komfur som dette før.
I dag er vi meget tilfredse med resultatet. Blanco Fontas II blandingsbatteriet og vasken har en Silgranit-finish og passer perfekt til bordpladen i granit. Alle stik er også inde i stenen. Det er sådan vi ønskede, at alt skulle være ét med stenen, en harmonisk helhed.

Se vaske!

I har i alt 7 stik i køkkenet! Der sættes normalt 2-3 ind, og bagefter viser det sig, at der kunne have været flere…

Stikkontakterne er en del af designet og er specielt udvalgt. Der kan aldrig være for mange stikkontakter, der kan altid være en reserve. I begyndelsen var det meningen at sætte 5 men senere øgede vi endda antallet til 7.

I har også en meget interessant trinformet vindueskarm med en overgang…

Da vores vindueskarm er lidt højere end bordpladen, havde vi først ingen planer om at sætte en sten der. Men den løsning, som Granitops specialister tilbød os, var ekstremt smart og passede perfekt. Vi ville ikke selv have fundet på en sådan løsning! Det er som en stenblok, man kan ikke se fugen, eller hvad det nu hedder… Tja, der er ingen sprækker, topklasse.

Var der nogen bekymringer eller problemer med at bygge dette køkken?

Alt gik problemfrit og jeg var til stede, da bordpladen blev installeret. Det var fascinerende, hvordan drengene bar det store L-formede granitstykke derhen. Hele installationen skete behændigt og bagefter det var ikke behov for at male, fordi intet blev ridset. De var yderst professionelle.

Det er interessant, hvordan baggrunden i jeres køkken går ind som i en niche – et skab i den ene ende og en væg i den anden ende, med flere stikkontakter bag baggrunden. Den stenplade i baggrunden skal nok være nøjagtig til nærmeste hele millimeter for at opnå et så perfekt resultat?

Du bliver nødt til at spørge Granitop og installatørerne, hvordan det lykkedes dem at gøre det så præcist. Der er det jo altid erfaring og færdigheder, der spiller ind når det drejer sig om kvalitet…

Hvad vil du anbefale til dem, der planlægger et nyt køkken? Hvordan opnår man lignende resultat?

Indretning af et hjem er ikke for sjov, du skal lægge hjerte og sjæl i det. Det kan ikke altid betale sig at træffe en beslutning alene på grundlag af omkostninger, men derimod bør du snarere tage hensyn til at ordentlige materialer kan koste lidt mere. Hvis du ønsker at have et smukt og behageligt hjem, skal du engagere dig og gøre tingene med hjertet! Det var det vi gjorde, og vi vil helt sikkert anbefale Granitop til bordplader.

Se materialerne!

3 berømte granitsorter fra Norge

De tre mest strålende repræsentanter for dybsort granit

Bianco Sardo granit – også en børnefamilies hjem kan være meget stilfuldt

Viscount White granit i et traditionelt-moderne hjørnekøkken

Galaxy Star granit i et åbent køkken