Caesarstone -20%
Læs mere
7 tips til at vælge en bordplade

7 tips til at vælge en bordplade

Du har planer til dit køkken eller du har allerede installeret dine køkkenmøbler og du vil nu installere en ny bordplade eller udskifte din gamle bordplade. Der er flere forskellige materialer, stenfliser er blandt de smukkeste og stærkeste. Vi vil give dig nogle tips om hvordan du vælger en stenflise bordplade.

Hvilken type sten foretrækker du?

Forskellige typer sten har forskellige egenskaber. Granit findes i forskellige farver og mønstre. Mens det er stærkt og smukt, så skal du huske at lette typer granit er normalt er mere sugende og skørt som gør dem modtagelige for pletter og skader. De fleste typer marmor er ikke egnede til køkkener men de ser godt ud på badeværelser, som vindueskarme eller ildsteder. Tjek om din favorit marmor er egnet til formålet! Kvarts er et stærkt ikke-porøst materiale, som gør det praktisk og det skal ikke vedligeholdes. Det fås i forskellige farver og nogle af dem er kunstige.

Se materialerne!

Bordpladens udseende

Det er meget vigtigt at finde stenfliser, som passer til omgivelserne, hvor de skal installeres. I køkkenet skal du overveje farven på skabslågerne og beslutte hvilke materialer der skal bruges. Vægfliser kan være den samme farve sten eller du kan vælge keramiske fliser der passer til. Vil du have kontrast eller harmoni? Hvor godt er lyset – både naturligt og elektrisk? Afhængigt at I henhold til lyset skal du vælge enten lysere eller mørkere fliser. På ensfarvede fliser kan man nemmere se pletter end på mønstrede fliser. Vil du have en skinnende overflade eller bare normalt poleret overflade? Tjek stenprøver personligt da farver kan se anderledes forskellige ud på en computerskærm.

Mål

Husk at maksimal længde på et stenafsnit ikke kan være længere end tre meter. L-formet køkken inkluderer normalt mindst to afsnit, U-formet køkken mindst tre. I hvilken retning skal skærelinjerne være? Alle afsnit, specielt ender skal understøttes. Bed om et møde med en specialist hvis du vil have en speciel løsning. Hvilken type håndtag har dine skabe – skal sten nå ud over forkanten? Hvis skabslåger har håndtag, så skal bordpladen nå mindst 1-2 cm ud over forkanten. Hvor tyk skal bordpladen være? Den mest almindelige tykkelse er 30 mm, men 40 mm og 20 mm bruges også.

Vask og kogeplade

Hvilken type vask skal du vælge? En der kan monteres på bordpladen, en der vil være jævn med stenoverfladen eller limet på under bordpladen? Forskellige muligheder er beskrevet på vores hjemmeside. Du skal også beslutte hvilken type kogeplade du gerne vil have. Hvordan skal de synlige kanter være? Vi tilbyder forskellige muligheder, som kan ses her:

faset

rund indfaset

semi-rund

rund

Tegning af en bordplade

Nu har du valgt de fleste detaljer. Lav en plan hvor du skriver alle mål og tekniske detaljer ned (hvordan vask og komfur skal installeres, polerede forkanter og type, huller til haner og elektriske stik). Det gør det nemt at bede om en pris.

Lav en liste over vigtige handlinger

– Inden bordpladen bestilles skal skabene nedenunder samles og installeres. Tjek at alle skabe er lige høje og at de er lige. Keramiske plader må ikke installeres før bordpladen.

– Bed om en pris for at finde ud af hvor meget din bordplade vil koste.

Prisberegner

– Beslut hvilken vask eller hvilke haner du vil have. Hvis du vil købe dem hos os, så skal du købe dem inden du måler op så arbejdsmænd kan se dem først.

– Hvis møbler er blevet installeret eller du ved nøjagtig hvilken dato de vil blive installeret, lav en aftale til opmåling.

– Gå igennem detaljerne med repræsentanten, alt lige fra sten til betalingsbetingelser.

– Hvis du udskifter en gammel bordplade skal du sikre at den er blevet fjernet og at der er slukket for vandet på installationsdagen.

– Når du kender installationsdatoen lav en aftale med en blikkenslager og en elektriker så de kan tilslutte vand og komfur. Der kan også laves en aftale til dagen efter bordpladen er blevet installeret. Der må ikke sættes fliser på væggene oven over bordpladen inden den er blevet installeret.

Bed om professionel rådgivning!

Hvis du er i tvivl om noget eller du har brug for flere oplysninger, bed om professionel rådgivning. Vi handler med bordplader hver dag og vi har mange års erfaring i at få din drøm om et ideelt hjem til at gå i opfyldelse.

Luksuriøst genbrug

Ideer til et mindre køkken

Planlægning af et børnevenligt køkken

Fif, hvordan man kan spare ved ombygning af sit køkken

Terrazzomarmor – kunststen som materiale til bordplader

Crystal Calacatta kunststen

Colonial Ivory