Caesarstone -20%
Læs mere
Ocean Reef-kvarts i et klassisk og romantisk køkken

Ocean Reef-kvarts i et klassisk og romantisk køkken

Vi har været på besøg hos Dagmar og Rasmus for at finde ud af, hvordan de fik lavet deres køkken, der udsmykkes af en bordplade af Ocean Reef-kvarts.

Det var vist ikke første gang, at I bestilte en stenbordplade?

Nej, det var det bestemt ikke. Vi valgte en Jura-kalksten fra Granitop til vores køkken og WC i sommerhuset, samtidig som vi købte fliser af Azul Celeste-marmor til badeværelset. Men det er vist ikke helt korrekt at kalde det et badeværelse, for vores afslapningsområde optager en halv etage. Med dampsaunaen og swimmingpoolen ligner det mere en hjemmespa.

Jura Grey

Vi har hidtil haft meget positive erfaringer med Granitop, og de gutter, der kom for at måle op og sætte fliser, gjorde et meget godt indtryk. Der er også roser til dem på kontoret, særlig Helen, Liis og Andy. Under byggeriet har vi mødt mange firmaer og håndværkere – men når det gælder hurtighed og professionalisme indtager Granitop en sikker førsteplads! Vi havde det hele tiden, som om vi havde en ven med os, der var byggespecialist, og spørgsmålene løste sig nærmest af sig selv.

Azul Celeste

Så jeg behøver ikke spørge jer om, hvorfor I valgte Granitop… Men hvis I før har valgt marmor og kalksten, hvorfor ville I nu have en bordplade af kvarts? Hvorfor sådan et kursskifte til fordel for kunststen?

Stenens art og navn var faktisk ikke afgørende, da vi valgte den. Vores beslutningsproces var ganske logisk. Vi tænkte på, hvad vi ville opnå, og hvor stort budgettet var. Så lavede vi tegninger og skemaer. Vi valgte køkkenskabe og placering af dem og teknikken, planlagde belysningen, så på farvekort og prøvede at få farver og materialer til at passe sammen… Skridt for skridt gik processen videre, og der var naturligvis ophold og ændringer undervejs, for det lykkedes os ikke med det samme at finde alt det, vi syntes om. Og man kan sige, at visse valg, f.eks. køkkenets form (L-køkken), afhænger af rummet i sig selv…

Ocean Reef

Spørgsmålet om en stenbordplade dukkede op helt til sidst, da det generelle indtryk var mere eller mindre klart og på plads. Tidsmæssigt nåede vi til indkøb af stenen på det tidspunkt, hvor I begyndte at sælge keramik, som virkede som et nyt og spændende valg (keramik fra Bricmate, Porcelanosa, Dekton og Laminam indgik i Gramitops sortiment fra foråret 2023, og tilbudskampagnen på keramik var i juni-juli).

På den ene side kunne vi godt lide Bricmates sten, fordi de har mønstre, der minder om kalksten og moderne farver, f.eks. gråbeige. På den anden side kunne vi ikke ignorere Porcelanosas markante mønstre, der var som små kunstværker.
Det sidste, det vil sige Porcelanosas design, blev den afgørende faktor. Eftersom vi i forhold til skabene valgte en mere traditionel løsning, var det som om, at de farverige detaljer i bordplade og beklædningssten kunne udgøre en passende kontrast i et klassisk, lyst køkken. Og derfor valgte vi til slut Ocean Reef-kvarts i stedet for Viola Rosse -keramik, som vi ellers var faldet for til at begynde med. Selvom keramikken kun er 2 cm tyk, er mønstret i kvartsbordpladens kant alligevel meget smukkere. Hvis vi havde valgt keramik, skulle vi have taget en påmonteret kant, men på natursten og kvarts er mønstret gennemgående i hele stenens tykkelse.

I jeres køkken er loftet er også meget interessant. Er det af træ lige som vinduerne?

Ja, det er tanken med loftbrædderne, at de skal være en afspejling af gulvet. Selvom vi til at begynde med havde planer om at købe meget højere overskabe, der skulle nå helt op til loftet, valgte vi en anden løsning. Da vi havde været igennem forskellige varianter, forstod vi, at hvis der var tomt oven på skabene, ville loftet få mere opmærksomhed. Dermed kunne vi også bruge gardinstænger i klassisk metalrør og blondegardiner, der understreger det romantiske indtryk. Alternativet havde f.eks. været et rullegardin i vinduesnichen, men det havde ikke været særlig smukt. Det er heller ikke så praktisk med skabe helt op til loftet. Hvis man skal have fat i noget deroppe, skal man bruge en stige. Derfor var det bedre at have ingenting lige under loftet, luft og åbenhed…, så intet skygger for den naturlige skønhed i stenen og træet.

Er der andet, som I er særlig stolte over, og som I kan anbefale til andre?

Som tiden er gået, er vi kun blevet bekræftet i vores valg. Se f.eks. dér, hvor bordpladen bliver til vinduesplade, eller hjørnet, hvor beklædningsstenen umærkeligt møder vinduesnichen, der er beklædt med samme sten! Selvom man i dag i hovedtræk kan gennemgå de forskellige indretningsmuligheder på computerskærmen, havde vi aldrig troet, at stenens mønster og sammenhængen i det til slut ville blive så smukt. Vinduesnichen, det flydende mønster og overgangene er seværdigheder i sig selv! Det ville være en synd at montere rullegardiner eller persienner her. Ultratynde blondegardiner er bare den eneste tænkbare løsning!

Blandingsbatteriet er en særlig model med udtræk – Blanco Linus S-F – dette blandingsbatteri med bruserslange kan tages helt af her foran vinduet.
Og særlig nuttet er det oplyste hjørne selvfølgelig. Hvis vi skal pege på noget særligt, så er det nok vigtigheden af belysning. Lamperne under overskabene er på én gang både praktiske og smukke. Vi besluttede os for LED-kæder, da de passede med belysningen i vitrineskabene.

En gang imellem lægger vi mærke til målene for komfur og vask. Hvordan kan man finde på sådan noget? Men vi mener, at alting afhænger af beboerne, og en lille vask (Blanco Claron 340 U) samt et komfur med to kogeplader er absolut tilstrækkeligt.

Hvornår var det lige, at nogen stod og lavede fire forskellige retter ved komfuret? Hvorfor skal man så have et gigantkomfur? Så er det bedre med en smuk stenbordplade, ikke sandt! Vi er mere havemennesker. Vi er ude i den friske luft og naturen i stedet for at stå i timer ved komfuret.

Se Granitops udvalg af sten. Læs om fordele og ulemper ved næsten vedligeholdelsesfri kvarts og keramik og regn ud, hvad en bordplade, som passer i dit hjem, kommer til at koste.
Hvis du har fået dit drømmekøkken og vil fortælle os din historie, er du velkommen til at kontakte os eller give os en anmeldelse på vores Facebook– eller Google-konto.

 

Se materialerne!

Et bord af Crystal Calacatta Silva kvartssten til perfektionistens køkken

Marmormønstret Noble Carrara i køkkenet i en nyligt færdigbygget lejlighed

Moderne grå kvartssten Breeze Pearl i et fornemt træhus fra begyndelsen af sidste århundrede

Marmorlignende kunstig sten Mystery White i køkkenet i et moderne familiehus

Hvilken farve og hvilket mønster skal man vælge til sit køkkenbord?